VASEMBER Színre lép és Vasember vasálarca (MLH014)

Cím: VASEMBER Színre lép és Vasember vasálarca (MLH014)
Sorozat: A MARVEL LEGNAGYOBB HŐSEI K.GY.
Szerző(k): Stan Lee, Larry Lieber, Don Heck, Joe Quesada, Sean Chen, Alitha Martinez, Rob Hunter, Rodney Ramos, Nelson Decastro, Steve Oliff, Tom Smith
Kiadó: Hachette
Ár: 2990 Ft
Formátum: keménytáblás kötet
Terjedelem: 160 oldal
Megjelenés: 2022.03.05.
Megvásárolható: Újságárusok és Képregényboltok
Online vásárlás: kepregenymarket.hu

A terroristák által foglyul ejtett milliárdos fegyvergyártó Tony Stark egy hihetetlen, csúcstechnológiás páncélt épített magának a börtönében, aminek segítségével aztán sikeresen meg is szökött. Hazatérése után hátat fordított egykori életének, és elképesztő harci páncélja erejét a rászorulók megmentésére kezdte használni. Ő lett a legyőzhetetlen Vasember!
Tonynak most élete egyik legkeményebb küzdelmében a saját páncéljával kell szembeszállnia, ami fölött egy gonosszá vált mesterséges intelligencia veszi át az irányítást, és ami úgy tűnik, jobban ismeri Tonyt, mint ő saját magát. A megvadult páncél bármit elkövet, hogy végezzen tervezőjével. Ember a gép ellen! Egy elképesztő, klasszikus, akciódús sztori, amibe még te is bele fogsz szédülni!
A KÖTET TARTALMA: TALES OF SUSPENSE 39., IRON MAN 1/2 és IRON MAN (3. SZÉRIA) 26-30.

Ed Hammond, Marvel szerkesztő (Panini UK) előszava:

Első pillantásra Tony Stark a 60-as évekbeli Marvel legvalószínűtlenebb hősének tűnhet.
Miközben kortársai olyan problémákkal küszködtek, mint a bénító önbizalomhiány, fizikai fogyatékosságok, financiális gondok, Starknak mintha mindene meglett volna. A fesztelen, nőcsábász üzletember, dagadozó bankszámlával (köszönhetően morálisan megkérdőjelezhető katonai szerződéseinek) maga volt a megtestesült mintaplayboy, akit milliók irigyeltek.
Amikor a komcsi zsarnok, Wong Chu foglyaként elkészítette a Vasemberpáncélt, azt hihette az olvasó, hogy az élethalálharc alázatra tanítja majd Tonyt. De ha valóban ezt hitte, tévedett. Bár innentől humanitáriusabb célok érdekében használta a technológiáját, maga Tony továbbra is megmaradt rendkívül magabiztos, gazdag iparmágnásnak… csak most már a világ legmenőbb csatapáncélját is a magáénak mondhatta.
Ennek a karakternek nem szabadna működnie… tényleg nem. De mégiscsak van valami Tony Starkban, ami olyan szerethetővé teszi. Megvan benne Bill Gates agya, Ryan Gosling külseje és James Bond életstílusa. Az évtizedek során Stan Leetől az olyan kortársakig, mint Warren Ellis és Matt Fraction, írók hada formálta Tonyt a Marvel Univerzum legvagányabb, legelbűvölőbb, legördögibb zsiványává.
Persze ha jobban megnézed, nyilvánvaló, hogy nagyon is gyarló ember. Mindig is az arrogancia okozta Tony bukását. E gyengesége elhamarkodott hibákra sarkallta és sebezhetővé tette az ellenségei számára. Ennek ellenére is tagadhatatlan, hogy Vasember fémburka alatt egy igazi hős reaktorral felturbózott szíve dobog.
És micsoda burok! Vasember állandóan fejlődő páncélja csodálatos találmány. Kezdetben kissé nehézkes darabnak tűnt, ám amikor Steve Ditko a Tales of Suspense 48. számához újratervezte vörös-arany színekkel, a képregénytörténet egyik legikonikusabb designját tette le az asztalra. Azóta a karakter szinte minden rajzolója belepiszkált kicsit a páncél külsejébe. Szerencsére Stark egy javíthatatlan perfekcionista, ezért ezek a hozzátoldások és fejlesztések könnyen kimagyarázhatók, és csak növelik a karakter excentrikus stílusának báját.
Vasember első, Tales of Suspense 39-beli megjelenése mellett e kötetben büszkén mutatjuk be Joe Quesada, Sean Chen és Alitha Martinez nagyhatású Vasember vasálarcát is. Ebben a 90-es évek közepén született akciódús történetben Tony azt csinálja, amihez a legjobban ért, vagyis megreguláz egy csúcstechnológiával bíró gépet. Csakhogy a rakoncátlan szerkezet ezúttal nem más, mint a saját csatapáncélja. Tonynak meg kell állítania a saját személyiségén alapuló mesterséges intelligenciával felturbózott, őrült, élő páncélt, mielőtt az pusztítja el őt.
Lapozz tovább, és lépj be velünk az igazi és egyetlen Tony Stark rendkívüli világába!

Előzetes:

A kötetben felsorolt, magyarul is megjelent ajánlott olvasmányok:

  • A legyőzhetetlen Vasember: Dráma és diadal (NMK 76.)
  • Vasember: Démon a palackban (NMK 27.)
  • Vasember: Extremis (NMK 30.)
  • A legyőzhetetlen Vasember: A vég kezdete (NMK 105.)
Vasember első megjelenése a Tales of Suspense 39-ből változatlanul megjelent a Nagy Marvel Képregénygyűjtemény 70. kötetében (Marvel kezdetek: A 60-as évek) is.