Képeskönyv felnőtteknek

Képeskönyv felnőtteknek

A legnépszerűbb francia képregény újabb kötetében a főhős ezúttal egy sivatagi börtönben rohad. A XIII továbbra sem tör irodalmi babérokra, a briliáns rajzokkal illusztrált albumok viszont az elmúlt évek legjobb kémtörténetei közé tartoznak. A kiadó idén újabb francia klasszikus közreadását ígéri.

A Krak tagadhatatlanul a legjobb magyar képregénykiadó: zsinórban szállítja a legkedveltebb francia képregény, a XIII köteteit. Háromhavonta egyet, miközben Franciaországban jó, ha évente kijön egy album. Ráadásul a Magyarországon megszokottnál jóval igényesebb kiadásban. A sima oldalak csúsznak az olvasó ujjai alatt, a színezés pedig annyira profi, hogy a szem könnyedén siklik a panelek között.

A harmadik, A pokol összes könnye (francia kiadás: Toutes les larmes de l'enfer, 1986) címet viselő kötet legfőbb erénye, hogy képes tartani azt a színvonalat, ami a második albumban kezdett igazán kibontakozni. A Robert Ludlum A Bourne rejtély című könyvére hajazó történetből egyre több derül ki, az amnéziában szenvedő főhős folyamatosan bogozza a szálakat.

A teljes cikk elolvasható az Origón

Szabó András