Szörny hátán szörny (DVD)

Szörny hátán szörny (DVD)

A szerethető katyvaszmítoszú, kicsit misztikus-nyomozós, kicsit ironikus-szuperhősös képregényből az eredetihez hű, de önmagában átlagos cgi-akciófilm született. Otthoni használatú prezentálása viszont dícséretes, mindkét lemezzel elszöszölhet, aki bírja a műfajt.

Miután Hollywood lassan kifogy minden lehetséges ötletből, az önnön farkába harapós remake-hegyek mellett jelentős energiákat fordít a képregényhősők felzabálására is. Lassan minden hétre jut egy adaptáció az arcpirítóan cikitől (Hulk, Catwoman) a sztenderd fejkapkodós ugrabugrálásig (X-Men, Spider-Man), elvétve egy-egy önmagában is értékelhető szórakozást nyújtó darabbal (az első Batman, Men in black és a Sin City, megelőlegezve).

A Blade 2 óta jegyzett Guillermo del Toro rajongója Mike Mignola képregényeinek, így rendezésében sikerült vizuálisan annyira hűnek maradnia a nyersanyaghoz, amennyire lehet. Ha csak feleennyi energiát fordított volna a több Hellboy-történetből összeollózott forgatókönyv vagy legalább az akciójelenetek ritmusára, kultosabb film lehetett volna belőle. Így jobbára a szép képek és az érdekes karakterek tartják össze.

Rádi Gábor
2005. február 17.

A teljes kritika elolvasható az index.hu-n.