Vasember: Extremis (NMK #30)

Cím: Vasember: Extremis (NMK #30)
Sorozat: NAGY MARVEL KÉPREGÉNYGYŰJTEMÉNY
Szerző(k): Warren Ellis, Adi Granov, Terry Austin
Kiadó: Hachette
Ár: 3090 Ft
Formátum:
Terjedelem: 160 oldal
Megjelenés: 2019.02.14.
Megvásárolható: Újságárusok
Online vásárlás: szukits.hu kepregenymarket.hu

Vasember új korszak elé néz, amint a híres író, Warren Ellis összeáll Adi Granov rajzolóval, hogy újraértelmezzék a páncélos Bosszúangyal világát a XXI. századnak megfelelően – egy szörnyű új technológia képében, amely veszélybe sodorhatja az emberiséget! Mi az az Extremis, ki szabadította rá a világra és milyen hatással lesz a felbukkanása?

A gyűjtemény az Iron Man (4. széria) 1-6. számát tartalmazza.

Előszó:

Kapitalista üzletember, zseniális fegyvergyáros vállalkozó és nagyvilági nőcsábász, akit az alkoholizmus okozta önmarcangolás gyötör; mindezek alapján elvileg nehezen
azonosulhat bármelyikünk Tony Starkkal. Ugyanakkor a kalandjai az elmúlt fél évszázadban olvasók egész seregének képzeletét ragadták meg azzal, hogy világok és idősíkok sokaságát, illetve a bolygó majd’ minden országát érintették. VASEMBER egy igazi páncélruhába bújt Marvelmágnás, az Ötletek Házának vérbeli vezéregyénisége,
aki nemcsak segítők sokaságára tett szert hősiességével, de három sikerfilmmel a háta mögött még tovább növelte a népszerűségét. Kívülről sérthetetlennek, sőt érinthetetlennek hat, odabenn azonban egy bűntudattal bíró, sérülékeny aranyló bosszúangyalt találunk. Ez az ellentmondás ragadta meg igazán az olvasóit világszerte.
A magát technofuturistának valló Warren Ellis az egyik legkiválóbb választás volt arra, hogy egy modern Vasembertörténetet alkosson, különösen úgy, hogy az egyedi elképzeléseit Adi Granov sajátságos vizuális stílusa egészíti ki. Az Extremis tökéletes olvasmány veteránoknak és újonnan érkezőknek egyaránt – már csak azért is, mert a kvintesszenciális századelős Vasembersztoriként ez ihlette az első mozifilmet, mellette pedig úgy helyezi előtérbe a figura eredetét, hogy közben végig a jövő látomását lebegteti a szemünk előtt.
„Arról szól, hogy jobbá váljunk. Hogy elhozzam a jövőt. Az ember és a gép kölcsönös kapcsolata naggyá tehet minket.”

Előzetes: