Népszerű mutánsok

Népszerű mutánsok
Négy új Marvel képregény Magyarországon

Talán észrevehető, hogy itt a kultúra rovatban sokat foglalkoztunk a képregénnyel. Nevezték már mindennek, a szem rágógumijának, olvasáspótléknak, csak annak ritkán, ami: izgalmas, önálló vizuális művészeti műfaj. Most négy újabb sorozat érkezik Magyarországra, a képregény közönségbarátabb (jó, rendben, kommerszebb…) ágából.

A hihetetlen pókember. A televíziós sorozatok szerzőjeként is ismert J. Michael Straczynski új fejezetet nyitott Pókember történetében, szerzőtársául pedig az egyik legkiválóbb rajzoló, John Romita jr. csatlakozott. Új olvasók számára kiváló kiindulási pont.

Újvilág: X-Men. A két X-Men mozifilm hatalmas sikerét követően indította a Marvel ezt a vadonatúj sorozatot, amely ismét a kezdetektől meséli el a világ legnagyszerűbb mutánscsapatának a történetét.

Újvilág: Fantasztikus Négyes. A nyáron sikert aratott mozifilm után korszerű, új felfogásban elmesélve ismerhetjük meg a négy jóbarát történetét.

Rozsomák. Minden idők legnépszerűbb mutánsát, az X-Men tagját, saját képregénysorozata sztárjaként láthatjuk viszont. Farkas néven ő a harmadik X-Men film főszereplője, és az őt alakító Hugh Jackmannel saját kalandjait is rövidesen láthatjuk a mozivásznon. A sötét titkokkal terhes kaland szerzője Mark Millar, a rajzoló pedig a zseniális John Romita jr.

HVG
Programajánló a HVG.HU-tól
2005. szeptember 28.