DEADPOOL: A vég kezdete és A tökéletlenek (MLH015)

Cím: DEADPOOL: A vég kezdete és A tökéletlenek (MLH015)
Sorozat: A MARVEL LEGNAGYOBB HŐSEI K.GY.
Szerző(k): Rob Liefeld, Fabian Nicieza, Steve Buccellato, Mike Benson, Adam Glass, Carlo Barberi, Sandu Florea, Marte Gracia
Kiadó: Hachette
Ár: 2990 Ft
Formátum: keménytáblás kötet
Terjedelem: 160 oldal
Megjelenés: 2022.03.19.
Megvásárolható: Újságárusok és Képregényboltok
Online vásárlás: kepregenymarket.hu

Először ellenőrizd a chimichangádat, aztán készülj fel a finnyáskodó, a negyedik falat áttörő Szövegölős Zsoldos érkezésére… Jahh… Deadpool megérkezett!
Wade Wilson számtalan bűnt elkövetett már az évek során, habár a vele együtt becsavarodott logikája szerint bármelyiket meg tudta magának magyarázni. Ezúttal újabb gyilkossággal bízzák meg, ám a végére a saját nevét lesz kénytelen tisztára mosni, miközben a Marvel leghíresebb arcai loholnak a hátsójában!
Az őrült bérgyilkos pszichoanalízisét a New Mutants 98. számában történt első felbukkanásának bemutatásával fogjuk segíteni.
A KÖTET TARTALMA: NEW MUTANTS 98. és DEADPOOL: SUICIDE KINGS 1-5.

Ed Hammond, Marvel szerkesztő (Panini UK) előszava:

Sajnálom. De tényleg. Komolyan gőzöm sincs, hogyan történhetett ez. Ez elvileg a Marvel legnagyobb hősei, nem pedig a Marvel legmentálisaninstabilabb zsoldosai. Elég baj az, hogy Megtorlót beengedtük ebbe a gyűjteménybe, na de Deadpool… Frank Castle hozzá képest a Dalai Láma! De attól tartok, már késő változtatni a dolgon, úgyhogy könyveljük el adminisztrációs hibának, és hozzuk ki belőle a lehető legtöbbet.
Kétes hírneve dacára tagadhatatlan, hogy Deadpool a Marvel egyik legnépszerűbb karakterévé nőtte ki magát. Gonzó kalandjai és bohózatos humora modern legendává avatták, és sajátos képet nyújtott arról, hogy milyen szupercsávóként csapdába esni a Marvel Univerzumban. Merthogy általában csapdában van. Deadpool különleges szerepet tölt be a képregényes karakterek között, ugyanis egyike azon keveseknek, akik tisztában vannak vele, hogy egy fikciós világban élnek, és minden pillanatban ki vannak szolgáltatva a látszólag szadista szerkesztők, írók és rajzolók minden kénye-kedvének. Nem csoda, hogy nehezére esik komolyan venni az életét…
Kezdjük Deadpool első megjelenésével az Új Mutánsok 98. számában (ami akár az egyetlen megjelenése is lehetett volna, Rob Liefeld rajzoló és Fabian Nicieza író ugyanis csupán egyszeri gonosztevőnek szánták). Háborodott személyisége azonban megtetszett az olvasóknak, így hamarosan visszatért az X-Force lapjain, majd pedig megkapta az első saját sorozatát is. Mint látni fogod, ez még egy kifejlődőben lévő Deadpool, határozottan szociopata, de még nem az a negyedik falat áttörő, szeretnivaló, vérszomjas ütődött, akinek ma ismerjük.
Fősorozata mellett Deadpool szerepelt számos spin-off-szériában, és még olyan csapatokba is befészkelte magát, mint a Rejtélyes X-Erő vagy a Mennydörgők – úgyhogy amikor ki kellett választanunk képregényt és azon Mike Benson, Adam Glass és Carlo Barberi sztorija mellett döntöttünk.
[…]

Előzetes oldalak mindkét történetből:

A kötetben felsorolt, magyarul is megjelent ajánlott olvasmányok:

A Suicide Kings korábban más fordítással megjelent a Kingpin kiadásában a Marvel+ #21-25 számaiban.