F4 és az Ezüst Utazó (helloinfo)

F4 és az Ezüst Utazó (helloinfo)

A két éve bemutatott első rész tökéletesen illeszkedett abba a sorba (a Macskanővel, az Elektrával és még lehetne sorolni), amivel bebizonyosodott, hogy a nagyobb képregény gyártók az összes szuperhősüket piacra fogják dobni, és az ötletszegény hollywoodi pénzemberek az összesért hálásan csengetik ki a jogdíjra valót, hogy az igényesebb képregényfilmek árnyékában majd csatába küldjék ezeket a kisebb kampánnyal felvezetett közlegényeket.

A Fantasztikus négyes nem lett jó film, sőt néha kifejezetten idegesítő film lett a semmi mondanivalójával, a közepes effektusaival és többnyire tehetségtelen színészgárdájával. De nem csak a kritikusok szedték ízekre a filmet, a rajongók sem rajongtak érte annyira, mint amire a producerek szerették volna, így gyorsan elő kellett venni a jó öreg beetető módszert, hogy újra zöldhasút fialjon a szuperhős kvartett. Ígértek fűt fát, de a végeredmény ugyanaz lett: egy kaotikusan csapongó, ötlettelen folytatás.

A film eleje akár egy screwball comedy-nek is elmenne. Mr. Fantasztikus és a Láthatatlan lány szerelme a tetőpontjára érkezett, a boldog pár szeretne egybekelni, de a folyamatos sajtójelenlét és az örökös világmegmentési akciók miatt sokadszor kell elhalasztani az esküvőt. Ez a rész még akár jól is elsülhetett volna, ha az íróknak lett volna egy kis humorérzéke, vagy ha legalább a színészek jó komédiások lettek volna, de ezekből egyik feltétel sem adott.

A feszes tempót diktáló film (szerencsére most másfél órában letudták azt, amit manapság két-három órában szokás előadni) felvezetése után már meg is érkezik az Ezüst Utazó, aki hatalmas káoszt hagy maga után, amerre csak megfordul: megszilárdult tavak, hóba burkolt piramisok és hasonló szokatlan természeti jelenségek jelzik vándorútját. A fantasztikus pár sokadik esküvője emiatt ismét félbe marad, hogy a cimborák szembe szálljanak eddigi legádázabb ellenségükkel, és az sem könnyíti a helyzetüket, hogy régi ismerősük, Mr. Doom is feltűnik a színen.

Mint említettem, már az első negyed óra után felpörögnek az események, amiből lesz is nagy kapkodás és logikai bukfencek egész garmadája, amint néhány óra leforgása alatt hőseink szinte az egész világot bejárják, talán csak Ausztráliába nem vetődnek el lázas igyekezetükben.

Ami a beígért „elképesztő látványt” illeti, ezúttal is csalódnunk kell, hiszen az elég tisztességesen vászonra álmodott londoni szcénán kívül semmi különlegeset nem kapunk a pénzünkért, még egy szépen megcsinált Ezüst Utazót sem, aki hasonlatos a Terminátor 2 folyékony robotjához, csak kevésbé tetszetős kivitelben.

Ismét csalódnunk kell hát, de nem baj, már várjuk a következő ígéretáradatot, és talán annak majd nem dőlünk már be.

30%

Forrás: helloinfo.hu