Ultimate News #94

OKTÓBERI ELŐZETESEK

Úgy tűnik, valóban kezd felpörögni az Újvilág, ahogy közeledünk a Mindent Megváltoztató Véghez. Ugyan maga az Ultimatum még októberben sem veszi kezdetét, és ismételten kimarad majd akkor az Ultimate X-Men és az Ultimate Fantastic Four, de helyettük kapunk rögtön három Annual-kiadást is, plusz a végéhez ér a War of the Symbiotes és az Ultimate Origins. Az Ultimatum előzményeihez kapcsolódó két különszám pedig már csak hab a tortán. Lássuk tehát, mit tartogat nekünk 2008 októbere!

Ultimate Captain America Annual #1
Írta: Jeph Loeb
Ceruzarajz: John Romita, Jr.
Borítórajz: Brandon Peterson

Ki a Fekete Párduc? Ha azt hiszitek, tudjátok, akkor még nagyon kezdők vagytok az Újvilágban! Vajon milyen titkok rejtőznek a múltjában, amelyek kapcsolódnak Amerika Kapitány eredettörténetéhez? Milyen megállapodás született egykor kettejük között, amely még a Különítményhez való hűségében is megrengetheti a Kapitányt? A méltán népszerű író, Jeph Loeb most visszahozza a fantasztikus John Romita, Jr.-t az Újvilágba! Vendégszerepben a Különítmény!

Ultimate Hulk Annual #1
Írta: Jeph Loeb
Ceruzarajz: Marko Djurdjevic és Ed McGuinness
Borítórajz: Brandon Peterson

Az év legzúzósabb újvilági története! Hulk és Zarda, a Legfőbb Légió egykori tagja, elhozzák minden idők egyik legütősebb, legdurvább, az egész országot átszelő pofonmaratonját! Vendégszerepben Amerika Kapitány! Csatlakozzatok ti is Jeph Loeb (Hulk) és Marko Djurdjevic (Thor) fergeteges sztorijához, amelyben olyan szinten szabadul el a pokol, ahogy az csak az Újvilágban lehetséges!

Ultimate Spider-Man Annual #3
Írta: Brian Michael Bendis
Ceruzarajz: David Lafuente
Borítórajz: Mark Brooks

Peter Parker és Mary Jane Watson szerelme a képregénytörténelem egyik leghíresebb és legnépszerűbb kapcsolata – és ebben a különleges kiadványban Brian Michael Bendis (Secret Invasion) és egy új tehetség, David Lafuente (Hellcat) most olyan oldaláról mutatják be kettejük viszonyát, ahogy azelőtt még soha, egyetlen Pókember-képregényben sem láthattuk! Készüljetek, mert ez lesz az év legnagyobb vitákat kavaró különszáma!

Ultimate Origins #5
Írta: Brian Michael Bendis
Ceruzarajz: Butch Guice
Borítórajz: Gabriele Dell’Otto
Alternatív borítórajz: Alex Maleev

Immár minden a helyére kerül a sorozat utolsó számában, ahogy végigkövetjük Bruce Banner és Nick Fury pályafutását ördögi végzetük felé. És végre megszólalnak a Szemlélők is! De amit mondanak az Újvilág bizonytalan jövőjéről, az mindenkit garantáltan letaglóz majd… Kihagyhatatlan!

Ultimate Spider-Man #127
Írta: Brian Michael Bendis
Ceruza- és borítórajz: Stuart Immonen

Vérontó és Venom egymásnak esnek! A War of the Symbiotes megrázó fináléjához érkeztünk, melyben Eddie Brock elmegy Peter iskolájába, hogy felkeresse egykori barátját. Azt követeli tőle, hogy segítsen neki visszaszerezni a Venom-szimbiótát, mely egykor az övé volt, különben szétkürtöli Peter titkát. És erre még megjelenik egy rég nem látott ismerős is a múltból…

March on Ultimatum Saga
Írta: Stuart Vandal
Borítórajz: David Finch

Közeleg az Újvilág vége… de előbb nézzük, hogyan is kezdődött el! Ez az egyszeri kiadvány egészen az Ultimate Spider-Man és Ultimate X-Men 1. számaihoz nyúlik vissza, és szót ejt az Ultimate Fantastic Four, a The Ultimates és az Ultimate Origins számairól, valamint az Annual-kiadványokról is. Végre minden egy helyen, ami az Ultimatum eseményeihez vezet majd!

Marvel Spotlight: Ultimatum
Írta: John Rhett Thomas
Borítórajz: David Finch

„A tetteikért… hatalmas árat kell fizetniük.” A The Ultimates 3 és az Ultimate Power eseményeit követve Jeph Loeb és David Finch Ultimatum című hatrészes sztorija legalább olyan mértékben alakítja majd át az Újvilágot, ahogy annak idején a Civil War a klasszikus Marvel-univerzumot vagy a Messiah Complex az X-Men tagjainak életét. Ebben a kiadványban megszólalnak a készítők, és elmélyedhetünk abban a világban, amely örökre megváltoztatta a XXI. század képregényeit – és amely most maga is örökre meg fog változni! Elérkezett a vég…

AMERIKAI ELADÁSI ADATOK

Nem is emlékszem, mikor fordult elő utoljára, hogy rögtön két Ultimate-kiadvány is bekerüljön az eladási listán a 10 legjobb helyezett közé. Bizony elég régen… de most végre újra megtörtént! Nézzétek csak a júniusi adatokat:

Ultimate-kiadványok helyezése 2008 júniusában


2. Ultimate Origins #1 (136 ezer eladott példány)

6. The Ultimates 3 #4 (96 ezer eladott példány)

30. Ultimate Spider-Man #123 (57 ezer eladott példány)

41. Ultimate X-Men #95 (48 ezer eladott példány)

58. Ultimate Fantastic Four #55 (36 ezer eladott példány)


Az Ultimate Origins tehát elképesztően jó helyen nyitott, bőven a 100 ezres példányszám felett, megelőzve még a DC jelenlegi nagy eseményét, a Final Crisis-t is. A The Ultimates 3 sem hagyja magát, és továbbra is ott figyel a Top 10-ben, igen előkelő helyen, a három havi megjelenésű sorozatunk pedig a szokásos sorrendben szerepelnek nagyjából ugyanott, ahol legutóbb. A nagy kérdés tehát az, hogy kitart-e majd az Ultimate Origins és a The Ultimates 3 sikere ezután is. Drukkoljunk nekik!

Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7