Ultimate News #78

ADATLAP

Kalapácsfej. A gengszter, aki egyszerre okoz komoly problémákat Pókembernek, a Vezérnek és a New York-i rendőrségnek. A gengszter, aki kis híján megölte Gambitet. A gengszter… akiről a most következő adatlap szól.

Kalapácsfej

Valódi neve: Ismeretlen
Egyéb nevei: Nincsenek
Személyazonossága: Titkos
Foglalkozása: Hivatásos bűnöző
Állampolgársága: Amerikai
Születési helye: Ismeretlen
Ismert hozzátartozói: Nincsenek
Csoporthoz tartozása: A Végrehajtók főnöke
Legfelsőbb iskolai végzettsége: Ismeretlen
Első megjelenése Amerikában: Ultimate X-Men #13 (2002)
Első megjelenése Magyarországon: Újvilág: X-Men #13 (2006)

Története: A bűnöző Kalapácsfej múltját teljes homály borítja, ahogy azt is, hogyan és miért került a koponyájába egy speciálisan megerősített, golyóálló fémlemez. Annyi bizonyos, hogy valamiféle kapcsolat volt közte és a mutáns Nathaniel Essex, vagyis Mr. Sinister között, akinek Kalapácsfej volt főnöke, Allan Silvermane (más néven Ezüstsörény, illetve Silvio Manfredi) tartozott egy szívességgel. Sokan még azt sem tartják kizártnak, hogy Kalapácsfej mutáns. Egy ideig Silvermane-nek dolgozott, annak a maffiavezérnek, aki szembe mert szállni a New York-i alvilág urával, a Vezérrel, vagyis Wilson Fiskkel. Kalapácsfej mindig is híres volt kegyetlen és antiszociális viselkedéséről. Egy alkalommal megölt egy férfit és annak barátnőjét egy gyémántügy miatt, ám azzal nem számolt, hogy az esetnek szemtanúja volt a nő kislánya, akinek a babájába voltak rejtve a gyémántok. A lány elmenekült előle, mielőtt elkaphatta volna. Kalapácsfej követte a kislányt, aki egy hajléktalan mutánsnál, Gambitnél húzta meg magát. Amikor a mutáns férfi elaludt, Kalapácsfej magával vitte a kislányt és a babát, éktelen haragra gerjesztve ezzel Gambitet, akit csak azért nem ölt meg a gengszter, hogy így leróhassa főnöke a tartozását Essexnek, aki valamilyen módon kapcsolatban állt Gambittel. A mutáns, aki amihez hozzáért, azt fel tudta robbantani, hamar rálelt Kalapácsfej búvóhelyére, és a képességét felhasználva felrobbantotta a gengszter koponyáját. Azt hitte, ezzel meg is ölte.

Kalapácsfej azonban valahogy túlélte az esetet, majd vitája támadt Silvermane-nel, akinek pénzzel tartozott. Tettlegességhez fajultak a dolgok, és Kalapácsfej kénytelen volt elhagyni New Yorkot. Hamarosan azonban visszatért, épp akkor, amikor a Vezér egyik embere vád alá került, és ezzel megingott a pozíciója. Silvermane ezt ki akarta használni, magához hívatta Kalapácsfejet, és szövetséget ajánlott neki Fisk ellen. Kalapácsfej azonban magának akarta a hatalmat, és ott helyben megölte Silvermane-t. Ezzel pedig megkezdte a totális uralom megszerzését a Vezér alvilági birodalmában…

Testmagassága: 196 cm
Testsúlya: 118 kg
Szeme színe: Kék
Haja színe: Fekete
Képességei / felszerelése: Kalapácsfej koponyája hihetetlenül kemény és ellenálló, még a közelről kilőtt pisztolygolyó sem tehet kárt benne, ilyenkor is csak a férfi bőre sérül, és minimális fájdalmat érez. Képzett harcos és fegyverforgató, az ereje pedig messze átlag feletti.
Intelligencia: 2/7 (Átlagos)
Erő: 3/7 (Átlagon felüli; a saját testsúlyának kétszeresét képes felemelni)
Gyorsaság: 2/7 (Átlagos)
Állóképesség: A teste: 3/7 (Átlagon felüli); A koponyája: 5/7 (Golyóálló)
Energiakivetítés: 1/7 (Nincs)
Harci tapasztalat: 4/7 (Tapasztalt harcos)

MARVEL.COM TOP 10

Rendhagyó módon búcsúzom a héten, emberek. A Marvel honlapján nemrég közzétettek egy kis összesítést a kiadó dolgozóitól, amelyen a 10 legnépszerűbb újvilági karakter volt olvasható. Úgy döntöttem, ezt én is megmutatom nektek, hogy összevethessétek a saját véleményetekkel. A nevek alatt megtalálhatjátok azt a kiadványt is, amely talán a legmeghatározóbb az adott szereplővel kapcsolatban.

10. A Zöld Manó
Ultimate Spider-Man #7 – A Zöld Manó megtámadja Peter iskoláját.

9. Vasember
Ultimate Iron Man #1 – Tony Stark születése és történetének kezdete.

8. Loki
The Ultimates 2 #8 – Loki terve a Különítmény ellen az utolsó fázisba lép, amikor eléri, hogy a csapat egyik kulcsfiguráját rács mögé dugják.

7. Sólyomszem
The Ultimates #7 – Sólyomszem színre lép, és egyben egy durva akcióba is kezd.

6. Nick Fury
The Ultimates Annual #1 – Egy bérgyilkos megpróbálja megölni Nick Furyt, de persze sikertelenül.

5. Kitty Pryde
Ultimate Spider-Man Annual #1 – Kitty és Pókember első randija.

4. Mary Jane Watson
Ultimate Spider-Man #22 – A Zöld Manó elragadja és kis híján megöli Mary Jane-t.

3. Thor
The Ultimates #5 – Thor a Különítmény segítségére siet Hulk ellen, és a Mjölnirrel rendet vág.

2. Amerika Kapitány
The Ultimates #1 – Amerika Kapitány II. világháborús akciója, amellyel ő és csapata történelmet írnak.

1. Pókember
Ultimate Spider-Man #1 – Peter Parker kalandos élete Pókemberként kezdetét veszi, amikor is megcsípi az a bizonyos pók.

Na mondjuk az én listámon Kitty jóval előrébb van, Mary Jane pedig jóval hátrébb, de mindegy… És a ti 10-es listátok hogy néz ki? Kíváncsian várom őket az Ultimate Marvel 4.0 fórumban! Összefoglaló pedig legközelebb egy hét múlva. Sziasztok!

Oldalak: 1 2 3 4 5 6