Ultimate News #78

ULTIMATE X-MEN

„Így lesz a világ végén is. Eljőnek majd az Új Mutánsok!! És kiválasztják azon gonoszokat, akiknek nincs meg az Újvilág: X-Men – Új Mutánsok kötet, és a tüzes kemencébe vetik őket. Ott lészen sírás és fogcsikorgatás. És azok, kik megvették vala az kötetet, öröklék az Földet majdan.” (Maniac 13:49-50)

Bizony, a hétvégi képregénybörzén végre megjelent az Újvilág: X-Men – Új Mutánsok című kötet, amely a közvetlen folytatása a tavaly megszűnt havi megjelenésű sorozatnak. Az író, Brian Michael Bendis és a rajzoló, David Finch ugyanott folytatják, ahol a Szenzáció című sztori végén megszakítottuk őket: még mindig rejtély, ki és miért küldte az X-Fegyver volt ügynökeit Rozsomák és a többi X ellen, de az már bizonyos, hogy a szálak az amerikai kormány legfelsőbb köreiig vezetnek. Nehéz idők köszöntenek ifjú hőseinkre, és a történet 6 része alatt olyan kínos és komplikált témákon kell átrágniuk magukat, mint a vallás, a politika, sőt, egy alkalommal még a halálbüntetés ügye is felmerül bizonyos értelemben. És akkor még a címben szereplő új mutánsokról nem is beszéltünk… Angyal, Emma Frost, Káprázat, Karma és Plazma újvilági verziói mind-mind itt bukkannak fel először, tehát rajongóknak egyenesen kötelező ez a kiadvány! Uzsgyi a könyvesboltokba, vagy lesz nagy irgum-burgum!!!

Újvilág: X-Men – Új Mutánsok
Írta: Brian Michael Bendis
Ceruza- és borítórajz: David Finch

Charles Xavier professzor azért toborozta őket, hogy áthidalják az ember és mutáns között húzódó szakadékot. Küklopsz, Csodalány, Vihar, Jégember, Bestia, Kolosszus, Vadóc, Árnymacska, Árnyék és Rozsomák, az X-Men tagjai katonák Xavier harcában a békés egymás mellett élés álmáért. Ám ebben a küzdelemben nem mindig a látható ellenség a legveszedelmesebb, és az X-ek által vállalt nyilvánosság is könnyen visszaüthet a fiatal mutánsokra…

És ezután az örvendetes és régen várt magyar hír után pillantsunk bele az amerikai vonalba is: odakint is megjelent ugyanis egy új szám, egész pontosan a 92., benne az Apocalypse 3. részével. Most már tényleg teljes a káosz, és az X-Men összes régi és új tagján, a Morlockokon, a S.H.I.E.L.D.-en és a Fantasztikus Négyesen kívül már jelen van két új(?) figura is: Végítélet és Viszály! A kérdés csak az, hogy kik ők, kinek az oldalán csatlakoznak be a harcba, és hogy mit akarnak…

Ultimate X-Men #92 – Apocalypse (3. rész)
Írta: Robert Kirkman
Ceruza- és borítórajz: Salvador Larroca

Hé, ezek ketten a borítón… Végítélet (Onslaught) és Viszály (Stryfe)?! Apokalipszis terve a megvalósulás felé halad, miközben a leigázott X-Men tagjai megpróbálnak még egy utolsó erőfeszítéssel szembeszállni a veszedelemmel. Eközben azonban két halálos fenyegetés is érkezik, akik mellett már biztos, hogy az ifjú mutánsok elbuknak! Sötét idők köszöntenek az X-Menre… Robert Kirkman (Marvel Zombies) és Salvador Larroca (Uncanny X-Men) párosától!

ULTIMATE FANTASTIC FOUR

Rég hallottunk már a Fantasztikus Négyesről is, úgyhogy nézzük, mi újság velük. A sorozat legújabb, 52. számában folytatódik a harc a Kozmikus Kockáért… illetve… nem is folytatódik, hiszen már véget ért. És sajnos a Kocka a lehető legrosszabb kezekbe került. Thanos méltó párja Apokalipszisnek, sőt, fel is múlja őt: nemcsak New Yorkot, de a teljes Földet leigázza percek alatt, legyőzi a Különítményt és úgy általában mindenkit, aki az útjába áll, végül pedig megteremti saját kis birodalmát a bolygón. De mi történt Johnnyval és Sue-val? És hol van Ben? Na és Reed? És ki Thanos titokzatos, harmadik gyermeke?

Ultimate Fantastic Four #52 – Four Cubed (3. rész)
Írta: Mike Carey
Ceruzarajz: Tyler Kirkham
Borítórajz: Greg Land

Thanos tombolása folytatódik! Legutóbb Mr. Fantasztikus és Thanos összecsaptak a Kozmikus Kockáért – de akkor az most kinél is van? És miért ment át Fáklya és a Láthatatlan Nő egy borzalmas átváltozáson? És vajon túléli a Lény Thanos eddig sosem látott, harmadik gyermekének a támadását?

Oldalak: 1 2 3 4 5 6