Ultimate News #78

Ultimate Human #3

„Töredelmesen bevallom, hogy nem számítottam sok jóra ettől a sorozattól. A World War Hulk után már csömöröm volt Hulktól, és attól féltem, hogy ez a mini sem fog másról szólni, mint hogy majd jön, és mindenkit lezúz, illetve kettétép, aki az útjába kerül. Szerencsére a Marvel Warren Ellist bízta meg az Ultimate Human megírásával, aki egy egészen zseniális történetet kreált nekünk. Nos először is: aki még nem tudná, annak mondom, hogy a borítók gyakran félrevezetnek. Megrázó, tudom, de igaz. Ennél a számnál sincs ez másként, ahol a borítón kívül máshol nem találkozunk se Vasemberrel, se Hulkkal. Helyettük viszont kapunk valami sokkal jobbat. Végre közelebbről is megismerhetjük a sorozat főgonoszát, aki az első két számban még csak alig-alig kapott szerepet. Peter Wisdom és a Vezető újvilági ötvözetéről van szó, akiről a nevén kívül eddig bizony nem sokat tudtunk. Ám most fény derül a múltjára, a motivációjára, a céljaira, és úgy általában mindenre vele kapcsolatban. Aki tehát csak a borító miatt veszi meg ezt a számot, az óriásit fog csalódni – mindenki más viszont készüljön fel egy ármánnyal teliszőtt történetre az MI6 titkosszolgálat berkein belül. Egészen aprólékos és hibátlanul kidolgozott sztorit kapunk, olyat, amilyenre a klasszikus Marvel-univerzumban sehol nem találni példát, hiába kezdődött el a The Initiative a Civil War után. Talán csak a Thunderbolts tud felmutatni valami hasonlót, amit persze szintén Ellis ír. Ami Cary Nordot illeti, őt kezdem egyre inkább kedvelni, de azért még vannak fenntartásaim. A közeli rajzai gyönyörűek, részletesek, érzelemgazdagok, de amint egy távoli képet próbál megalkotni, mintha az egész egy elmosódott masszává válna. Szerencsére ezekből a jelenetekből jóval kevesebb van, mint a közeliekből. Mind tudjuk, hogy ha Hulk is szerepel egy sorozatban, akkor nincs mese, abba bunyó is kell. Eddig nem sok ilyenben volt részünk, úgyhogy szerintem az utolsó számban számíthatunk egy grandiózus csatajelenetre, ami vagy jó lesz, vagy nem. Mindettől függetlenül csak ajánlani tudom mindenkinek ezt a képregényt, ami a Marvel legjobb minije az első Annihilation óta.”
Értékelés: 9,2 / 10
Írta: Kevin Fuller

„Az Ultimate Human 3. száma olyan, mintha a Queen and Country egy rosszul sikerült koppintása lenne. Az a rengeteg duma a titkosszolgálatról… Sok-sok unalmas szöveg, és semmi izgalom egy teljes számon át. Peter Wisdom újvilági verziója kicsit Bruce Bannerre hasonlít a saját magán való kísérletezéssel, bár tény, hogy ő egészen más céloktól vezérelve veti alá magát az átalakításnak. Megismerjük tehát a múltat – de ettől még piszok unalmas ez a fejezet.”
Írta: Hannibal Tabu

Ultimate Iron Man 2 #4

„A Marvelnek varázsereje van! Ez volt a legelső gondolatom, amikor megpillantottam az Ultimate Iron Man 2 4. számának borítóját. Az eredetileg négyszámosra tervezett mini most már hirtelen ötszámosra váltott át. Legutóbb már mind azt hittük, hogy legközelebb jön a befejezés, erre tessék. A Marvel talán meghallotta a rajongók kérlelését, és jóindulatúan adott nekik még egy számot? Persze… De valószínűbb, hogy valami szerkesztői gikszer a ludas. Aztán lehet, hogy tényleg varázserejük van. Na de magáról a képregényről: annak ellenére, hogy nem ez az utolsó fejezet, sok kérdésre választ kapunk, és több probléma is végre megoldódik. Tony Stark, Obadiah Stane, Mark Scott és egy atombomba. Ez a nyitójelenet. Orson Scott Card remekül játssza ki mindhárom karaktert, akik hol dramatikus, hol komikus megnyilvánulásokat löknek egymásnak. Néha egyszerre mindkettőt. Eközben pedig James Rhodes és a többiek keményen dolgoznak, hogy felgöngyölítsék a rejtélyt, és végre Nifarának is jut komolyabb szerep. A szám végén meg érkezik a mindent megválaszoló megoldás, és most már végképp nem tudom, hogyan alakul majd ezután a sztori a következő, utolsó fejezetben. Szerintem mondjuk ez tökéletes zárása lett volna a 2. kötetnek, és a történet folytatódhatott volna a 3.-ban… De sajnos így jártunk, már csak egyetlen számot kapunk. Pasqual Ferry rajzaira ezúttal sem lehet panasz. A beszélgetős, mindennapi jeleneteket ugyanolyan fenomenálisan ábrázolja, mint a pörgősebb akciójeleneteket. Jó látni, hogy az Újvilág jelenlegi egyetlen olvasható havisorozata, az Ultimate Spider-Man mellett most két mini is fut (a másik az Ultimate Human), amelyek igazán érdekessé és izgalmassá teszik ezt az univerzumot.”
Értékelés: 8,5 / 10
Írta: Kevin Fuller

Oldalak: 1 2 3 4 5 6