ROZSOMÁK: Rejtély nyomában / Hulk: Itt jön… Rozsomák! (MLH003)

Cím: ROZSOMÁK: Rejtély nyomában / Hulk: Itt jön… Rozsomák! (MLH003)
Sorozat: A MARVEL LEGNAGYOBB HŐSEI K.GY.
Szerző(k): Len Wein, Herb Trimpe, Jack Abel, Glynis Wein, Jason Aaron, Ron Garney, Jason Keith
Kiadó: Hachette
Ár: 2990 Ft
Formátum: keménytáblás kötet
Terjedelem: 208 oldal
Megjelenés: 2021.10.02.
Megvásárolható: Újságárusok és Képregényboltok
Online vásárlás: kepregenymarket.hu

A megtört lelkű, rejtélyes múltú Logan egy hős, aki egész életében saját vad természete ellen küzdött.
Az X-Men tagjaként a Marvel Univerzum legnagyobb gonosztevőivel csapott össze, és Rozsomák néven vált közismertté.
Ebben a kötetben tanúja lehetsz első feltűnésének, ami során hihetetlen csatát vívott Hulk ellen, valamint megismerheted a mutáns Rejtéllyel való kapcsolatát, akinek múltját legalább annyi sötét titok övezi, mint Rozsomákét.

A KÖTET TARTALMA: THE INCREDIBLE HULK 181. (ITT JÖN… ROZSOMÁK!) és WOLVERINE (v3) 62-65. (REJTÉLY NYOMÁBAN)

Ed Hammond, Marvel szerkesztő (Panini UK) előszava:

Nem könnyű úgy hősnek lenni, ha a legádázabb ellenséged állandóan veled van.
Nem számít, hány harcra érdemes ügyet talál magának Rozsomák, nem számít, hány rászorulónak lesz ő az őrangyala, minden egyes pillanatban egy olyan ellenséggel kell szembenéznie, akit sosem tud igazán legyőzni: a saját brutális, állati természetével.
Ez legalább annyira áldás, mint amennyire átok. Vad ösztönei időnként nélkülözhetetlenek, hisz éles állati érzékei olyan hangokat vagy szagokat azonosítanak be, amiket egy hétköznapi ember talán észre se vesz. Amikor azonban Rozsomák túl nagy nyomás alá kerül, amikor eluralkodik rajta a düh, és leereszkedik szemére a vörös köd, felszínre tör zabolátlan, állatias kegyetlensége. Ekkor, legyél barát vagy ellenség, csak imádkozhatsz, hogy ne kerülj közel a karmaihoz.
Rozsomák önuralomért vívott küzdelme és múltjának rejtélye több, mint 40 éve állnak képregényes történetei középpontjában. Első feltűnése óta (A hihetetlen Hulk mellékszereplőjeként), de főleg a Rejtélyes X-Men vonakodó csapattagjaként szó szerint és átvitt értelemben is folyamatosan keresi önmagát. Mindezt azért, hogy megtudja, ki is ő valójában, és e tudással felvértezve megértse, majd pedig kontrollálja kettős természetét.
Mert Rozsomák a makacs ellentmondások embere. Nyugodtan mondhatjuk, hogy természetellenesen hosszú életének és bőséges tapasztalatának köszönhetően bizonyos távolságból szemléli az emberi állapotokat. Vad természetéhez képest meglepő jólelkűsége, mélységes együttérzése és bölcsessége meghazudtolja durva külsejét. Ennek ellenére még mindig képes fekete-fehérben látni a világot, és szükség esetén hideg, számító döntéseket hozni.
Az e kötetben szereplő történetek demonstrálják, milyen sokat változott Rozsomák az elmúlt évek során. A forrófejű, vakmerő tahóhoz képest, aki A hihetetlen Hulk 181. számában esett neki a zöld góliátnak, a Rejtély nyomában című fősztorink Rozsomákja már nagyjából megbékélt önmagával. Olyannyira, hogy mindenféle fenntartások nélkül fogadja az X-Men vezetője, Küklopsz parancsait, és bár közel sem szelídítette meg a benne élő bestiát, legalább elfogadta a létezését, így aztán felhasználhatja a saját céljaira.
Nyugodtan mondhatjuk, hogy a Marvel hősei a tökéletlenségeiktől válnak élővé, és e szabály alól Rozsomák sem kivétel. Belső konfliktusainak és rejtélyes múltjának köszönhetően a Marvel univerzumának egyik legszokatlanabb hőse lett, akinek a képregényrajongók sem tudnak ellenállni.

Előzetes – 3 oldal Hulk: Itt jön… Rozsomák!, és 6 oldal a Rejtély nyomában c. történetekből:

A harmadik kötetben szereplő, magyarul is megjelent ajánlott olvasmányok:

  • Rozsomák: Az állam ellensége – Az X-Men tagja: Rozsomák 1-6. (Panini)
  • Rozsomák: Eredet – NMK 36.
  • Rozsomák: X-Fegyver – NMK 46.
  • Rozsomák (Adósság és Becsület) – NMK 9.
  • Rozsomák: Vén Logan – NMK 61.