Rozsomák: Eredet (NMK #36)

Cím: Rozsomák: Eredet (NMK #36)
Sorozat: NAGY MARVEL KÉPREGÉNYGYŰJTEMÉNY
Szerző(k): Bill Jemas, Joe Quesada, Paul Jenkins, Andy Kubert, Richard Isanove
Kiadó: Hachette
Ár: 3090 Ft
Formátum:
Terjedelem: 170 oldal
Megjelenés: 2019.05.09.
Megvásárolható: Újságárusok
Online vásárlás: szukits.hu kepregenymarket.hu

A munkájában ő a legjobb. Az, hogy pontosan ki ő és honnan jött, mégis mindmáig rejtély maradt. Fedezzük fel együtt a majdan Rozsomákként elhíresült mutáns döbbenetes krónikáját ebben a hihetetlen eredettörténetben!

A gyűjtemény a Wolverine: Origin 1-7. számát tartalmazza.

Előszó:

A legtöbb Marvel-hős esetében a teljes eredetmítoszuk vagy rögtön a legelső kalandjukban ott virít egy takaros kis csomagban, vagy legrosszabb esetben beletelik néhány füzetbe, míg minden elem a helyére illeszkedik. Ám egy bizonyos Rozsomák nevű mutáns esetében teljes 27 évet kellett várnunk a rejtély felfedésére.
Érthető, miért habozott eddig a Marvel, hisz Rozsomák kilétének kérdése éveken át izgalomban tartotta az olvasókat, egyben a figura sikerességének egyik kulcsfontosságú elemét képezte. Mindenkinek megvolt a maga elképzelése arról, hogy valójában honnan jött.
A választ végül egy 2001-es hatrészes mini, az Eredet hozta el. A rajongók hamar megbarátkoztak vele, ám a Marvel még így is hatalmas kockázatot vállalt, hisz az akkor még friss X-Men, a kívülállók minden korábbinál népszerűbbé tette Rozsomákot. Vagyis ez a minisorozat egyetlen rossz lépéssel katasztrofális károkat okozhatott volna a karakter hírnevében. Az elvárások az egekbe szöktek; ahhoz, hogy Rozsomák fiatalkorának felfedésével mindenkinek a kedvére tegyenek, egy makulátlan mesterműre volt szükségük.
Szerencsére a mesterművek akkortájt a Marvel specialitását alkották, így nekik, Paul Jenkinsnek és Andy Kubertnek hála egy majdnem hibátlan történet született. Paul forgatókönyve, amelynek kidolgozásában részt vett Joe Quesada főszerkesztő és Bill Jems kiadó is, páratlan. Képileg a történet egy igazi diadalmenet. A Marvel ráadásul egy ritkán használatos technológiával kísérletezett, ahol közvetlen a ceruzarajzokat színezték ki, tusrajzoló közbenjárása nélkül. Ez egyedi stílust kölcsönzött a kiadványnak, ami megkülönböztette az összes többi akkori képregénytől, és még rusztikusabb hangulatot teremtett.
Lapozzunk hát, hogy fény derüljön a Marvel egyik legféltettebb titkára…

Előzetes: