PÓKEMBER: Boldog Szülinapot! / A Baljós Hatos (MLH002)

Cím: PÓKEMBER: Boldog Szülinapot! / A Baljós Hatos (MLH002)
Sorozat: A MARVEL LEGNAGYOBB HŐSEI K.GY.
Szerző(k): J. Michael Straczynski, Scott Hanna, John Romita Jr., Dan Kemp, Matt Milla
Kiadó: Hachette
Ár: 2990 1990 Ft
Formátum: keménytáblás kötet
Terjedelem: 208 oldal
Megjelenés: 2021.09.18.
Megvásárolható: Újságárusok és Képregényboltok
Online vásárlás: szukits.hu kepregenymarket.hu

Egy radioaktív pók csípésének következtében Peter Parker fantasztikus erőre tett szert, így lett belőle a csodálatos Pókember.
Pókszerű képességeinek és mechanikus hálóvetőinek köszönhetően olyan gonosztevőktől védi New York utcáit, mint Doktor Octopus, a Gyík vagy a Zöld Manó.
Ebben a gyűjteményben megismerheted a csodálatos hálószövő életét az első feltűnésétől kezdve az egyik legemlékezetesebb modern kalandjáig, a Boldog szülinapot! című időugrós történetig, ami során Peter Parkerre egy veszedelmes utazás vár a múltban és a jövőben.

A KÖTET TARTALMA: AMAZING FANTASY 15. (PÓKEMBER), AMAZING SPIDER-MAN ANNUAL 1. (A BALJÓS HATOS), AMAZING SPIDER-MAN (v2) 57-58. és 500-502. (BOLDOG SZÜLINAPOT!, SZOMBAT DÉLUTÁN A PARKBAN, NADRÁGOT IS KÉR HOZZÁ?)

Ed Hammond, Marvel szerkesztő (Panini UK) előszava:

Ahhoz képest, hogy már elmúlt 50 éves, Pókember elég jó formában van. Habár több mint fél évszázad eltelt a megszületése óta, még mindig ő a Marvel egyik legikonikusabb karaktere, és határozottan a legkedveltebb szuperhős az egész világon.
De vajon mitől ilyen népszerű? Elsősorban a hozzá kapcsolódó vizuális megoldások miatt. Elvégre neki van a legpompázatosabb szerelése, ami mégis zseniálisan egyszerű. Nem beszélve a különleges képességeit kihasználó látványos akciójelenetekről, amiket a Marvel legkreatívabb rajzolóinak különböző nemzedékei alkottak meg a számára. De ugyanúgy megemlíthetnénk a főellenségeinek hosszú sorát, akik nagy része Pókemberhez hasonlóan valamilyen állat természetével vagy képességeivel rendelkezik. Nem utolsó sorban pedig szót kell ejtenünk hősünk sziporkázó humoráról, amivel az őrületbe tudja kergetni ellenfeleit.
Valójában Pókember vonzerejének mibenléte sokkal egyszerűbb: az olvasók könnyen tudnak vele azonosulni, talán jobban, mint bármelyik másik hőssel. A jelmez alatt ugyanis nem atomfizikus, űrlény vagy milliárdos üzletember van. Ő csak egy átlagember, aki boldogulni próbál a világban, és pont olyan dilemmákkal kell szembesülnie, mint bárki másnak. Persze időnként a „hogyan fogom kifizetni a lakbért?” jellegű problémáit felváltják a „hogyan fogom megakadályozni, hogy Dr. Octopus átmossa a New York-iak agyát?” típusú gondok. A sorozat annak köszönheti legnagyobb sikerét, hogy Peter Parker magánéletére is legalább akkora hangsúlyt fektettek az írók, mint bűnüldöző kalandjaira, így Pókember minden képzeletbeli univerzum egyik legkerekebb, leghitelesebb karaktere.
Hamarosan ti is meglátjátok, hogy ez az egyensúly már a sorozat kezdetétől jelen van. Ebben a kötetben ugyanis bemutatjuk nektek Pókember első feltűnésének digitálisan felújított verzióját. Azután pedig egy másik klasszikus következik: a Baljós Hatos. Pókember egyik legkeményebb harca volt ez, ami a hálószövő történetének egyik legfontosabb mérföldkövévé vált, hiszen Pókinak egymás után kellett szembenéznie leghalálosabb ellenségeivel.
Végül pedig elérkezünk a gyűjteményünk legfrissebb darabjához, J. Michael Straczynski nagysikerű Boldog Szülinapot! történetszálához, egyenesen a 2000-es évek elejéről. A Pókember 500. számához készített történetben Peter Parker egy rá jellemző, halállal viaskodó, jövőbe és múltba ugrándozó, időutazós sztorival ünnepli a születésnapját!
Most mindent megtudhattok a szenzációs, elképesztő és persze csodálatos… Pókemberről!

Előzetes – 3 oldal A Baljós Hatos, és 6 oldal a Boldog Szülinapot! c. történetekből:

A második kötetben felsorolt, magyarul is megjelent ajánlott olvasmányok:

  • A csodálatos Pókember: Hazatérés – NMK 1.
  • A csodálatos Pókember: Kraven utolsó vadászata – NMK 38.
  • A csodálatos Pókember: A Stacy-tragédiák – NMK 98.
  • Pókember: Venom születése – NMK 5.
Pókember első felbukkanása az Amazing Fantasy 15-ből korábban már megjelent A Hihetetlen Pókember 2014/1 Különszámában (Kingpin) és a Nagy Marvel Képregénygyűjtemény 70. kötetében (Marvel kezdetek: A 60-as évek) is.
A Boldog Szülinapot c. történet a A Hihetetlen Pókember 19-22. számaiban (Panini) volt először olvasható, de ebben a kötetben új beírást kapott.


VAN MÉG MÉG MIT OLVASNI: