Rozsomák: Vén Logan (NMK #61)

Cím: Rozsomák: Vén Logan (NMK #61)
Sorozat: NAGY MARVEL KÉPREGÉNYGYŰJTEMÉNY
Szerző(k): Mark Millar, Steve McNiven
Kiadó: Hachette
Ár: 3090 Ft
Formátum: keménytáblás kötet
Terjedelem: oldal
Megjelenés: 2020.04.23.
Megvásárolható: Újságárusok és Képregényboltok
Online vásárlás: szukits.hu kepregenymarket.hu

Ötven évvel a jövőben Amerika egy hatalmas pusztaság, amit a szupergonoszok uralnak. Hogy mi történt a múltban Rozsomákkal, az a szuperhősök bukása óta rejtély, de mára már csak a vén Logan maradt belőle. Mikor új élete veszélybe kerül, hogy gondoskodhasson családjáról, Logan kénytelen átutazni ezen a furcsa, új Amerikán. Jövője megmentése érdekében pedig szembe kell néznie múltjával.

A gyűjtemény a Wolverine (3. széria) 66-72. és a Wolverine: Giant-Size Old Man Logan számokat tartalmazza.

Előszó:

A mutáns regenerációs képessége és a csontjaiba épített adamantium révén Rozsomák szinte elpusztíthatatlan. Bár Apokalipszistől Zaranig gonosztevők hosszú sora próbálkozott a megölésével, egyik sem járt sikerrel; az őt ért sérülésekből pedig erősebben tért vissza. Csak egy módon lehet legyőzni. A fizikai támadás esélytelen, ezért ha meg akarod állítani Rozsomákot, a lelkét kell megtörnöd.
Így kezdődik a Vén Logan is. Ötven évvel később, a jövőben egy fáradt, megtört vénember hiábavaló igyekezettel próbálja összefogni szeretett családját. De az öregnek van egy titka. Egykor hős volt, sőt, az egyik legnagyobb. Nem mintha ez már számítana. A hősök odavesztek, és velük együtt odaveszett minden „jó” is a világon.
Kevés Marvel történet játszódik ennyire sivár és kegyetlen környezetben. Mark Millar és Steve McNiven azonban megmutatja, hogy milyen könyörtelen és megalkuvást nem ismerő világ köszöntene ránk, ha egyszer a gonoszok nyernek. Ez a világ erőszakos, rémálomszerű hely, ahol a káosz és a romlottság uralkodik, és nincs sok remény egy szebb jövőre.
A Vén Logan története büszkén vállalja előképeit, mert ezt a klasszikus disztópiát olyan művek ihlették, mint a Nincs bocsánat, a Mad Max és Az út. Logan utazása a kietlen, feldúlt pusztaságon nem csak fizikai, hanem spirituális út is, hisz a világ borzalmai mellett szembe kell néznie saját múltjával is.
Mint a mutáns hős sok más története, a Vén Logan is elsősorban önmaga elfogadásáról szól. Ez egy látszólag véget nem érő küzdelem. Látni fogjátok, hogy történjék bármi a világban, igyekezzen bármennyire is ura lenni a helyzetnek, Rozsomák mindig ott lesz Logan lelkében, aki így valójában soha nem tud békére lelni.

Előzetes: