Rozsomák (Adósság és Becsület) (NMK #09)

Cím: Rozsomák (Adósság és Becsület) (NMK #09)
Sorozat: NAGY MARVEL KÉPREGÉNYGYŰJTEMÉNY
Szerző(k): Chris Claremont, Frank Miller, Paul Smith, Josef Rubinstein, Bob Wiacek, Glynis Wein
Kiadó: Hachette
Ár: 2890 Ft
Formátum: kötet
Terjedelem: 100 oldal
Megjelenés: 2018.04.26.
Megvásárolható: Újságárusok
Online vásárlás:

Az X-Men lapjairól érkezett Rozsomák legelső szólókalandja! Amikor Japánba utazik, hogy megtalálja szerelmét, Marikót, szembesül vele, hogy a lány hozzáment egy másik férfihez, hogy
így törlessze apja adósságát. Rozsomák a Kéz nevű szervezeten tölti ki dühét, és közben új szövetségesre lel Jukio rónin személyében.

A gyűjtemény a Wolverine 1-4. számát tartalmazza.

Előzmények:

Rozsomák élete csupa rejtély. Bármely sérülésből hamar felgyógyul, ráadásul az egész csontvázát az adamantium nevű, törhetetlen fémmel vonták be, aminek köszönhetően megállíthatatlanná vált a csatamezőn. Csakhogy az emlékei híján fogalma sincs, hogy kik és miért tették ezt vele.
Habár a dühkitörései és mogorva természete miatt magányos alkat, mégis csatlakozott a mutáns szuperhősöket tömörítő X-Menhez, egy feltétellel: ha a csapat mentorául szolgáló X Professzor a pszichés képességeivel visszaadja rejtőzködő emlékeit. Rozsomák eleinte gyakran összetűzésbe keveredik a bajtársaival, ám idővel felenged, és a csapat szerves részévé válik.
Egy japán kaland során megismerkedik egy Jasida Mariko nevű nővel, aki azonnal felkelti az érdeklődését. Habár Marikót eleinte elriasztja Rozsomák állatias külseje, idővel felfedezi a vad természet alatt rejtőző törődő, gondoskodó férfit, és viszonozni kezdi annak vonzalmát. Amikor később New Yorkba látogat, rengeteg időt töltenek együtt.
A rákövetkező hetekben lassan kivirágzik a kapcsolatuk és egymásba szeretnek. Habár Rozsomák kötelezettségei az X-Men felé hosszas távollétekkel jár együtt, Mariko mindig elkíséri a gondolataiban, amely segít féken tartani a benne lakozó vadállatot.