Rozsomák: X Fegyver (NMK #46)

Cím: Rozsomák: X Fegyver (NMK #46)
Sorozat: NAGY MARVEL KÉPREGÉNYGYŰJTEMÉNY
Szerző(k): Barry Windsor-Smith, Richard Isanove, Michael Kelleher
Kiadó: Hachette
Ár: 3090 Ft
Formátum: keménytáblás kötet
Terjedelem: 144 oldal
Megjelenés: 2019.09.26.
Megvásárolható: Újságárusok és Képregényboltok
Online vásárlás: szukits.hu kepregenymarket.hu

Készülj a Marvel egyik legkomorabb kalandjára, amelyben Rozsomák egy titkos kormányzati labor mélyén szörnyűségesebbnél szörnyűségesebb kísérletek alanyává válik. Légy tanúja annak, miként fosztották meg minden emberségétől, hogy a végén csak egy megállíthatatlan gyilkológép maradjon a helyén: az X Fegyver!

A gyűjtemény a Marvel Comics Presents 72-84. számát tartalmazza.

Előszó

A legtöbb Marvel-képregény csapatmunka eredménye: írók, rajzolók, kihúzók, színezők, beírók és szerkesztők dolgoznak rajtuk. Minden egyes oldal annak függvényében alakul, hogy az adott munkafázis készítője miként értelmezi a történetet. Ezzel egyre jobban eltávolodunk az író eredeti elképzelésétől, miközben reméljük, hogy a részfolyamatok összességéből valami jó végeredmény születik.
Ám időnként akadnak olyan egyalkotós művek, ahol egyetlen munkafázist sem zavarnak külső tényezők. Most egy ilyen kötetet tartotok a kezetekben: az X Fegyver alkotója, a néha ijesztően tehetséges
Barry Windsor-Smith gyakorlatilag teljhatalmat kapott a kiadvány alakításában; egyedül a beírásban szorult némi segítségre Jim Novaktól. Annyira beleszólhatott mindenbe, hogy állítólag még a nyomtatáshoz használt festéket is ő határozta meg, hogy az a lehető legtökéletesebb hűséggel tükrözze az eredeti rajzokat.
Ez az eltökéltség végig sugárzik minden egyes zsigeri, nyugtalanító, mégis magával ragadó oldalból; a részletgazdag, zsúfolt képi világ azonmód magával ránt minket. Emellett a történetmesélés is számos szokatlan megoldást tartalmaz a szinte Tetrisszerűen egymásra épülő képregénypanelektől kezdve a gyakran egymásba fonódó narrátordobozokig és a dialógusokig, amitől a szöveg darabosnak, ugyanakkor emlékezetesnek hat. Mégis, hiába megy szembe a legtöbb képregénymesélési alapelvvel, olyan mesterien szövi a történet fonalát, hogy az olvasók egyszer sem zavarodnak bele mindebbe.
Mindezek ellenére az X Fegyver nem olyan kötet, amit csak egyszer olvas el az ember. Annyi minden történik benne, hogy az első olvasáskor könnyen lemaradunk az apróbb részletekről. Szerencsénkre olyan magas minőséget képvisel, amitől időről időre garantáltan újraolvassuk… hogy aztán minden egyes alkalommal valami teljesen új aspektusra leljünk benne.
„Egy pillanatra megláttam a tekintetét… Harag és gyűlölet csillogott benne… Mégsem tudtam, hogy ez valamiféle állatias vérszomj jele… vagy csak elborzadt attól, amit vele tettünk!”

Előzmények

A XIX. században egy beteges kisfiú cseperedik fel Kanadában.
Egy neves és hírhedt szamuráj egy halhatatlan mester keze alatt tanul.
Az X-Men egyik tagja a legutolsó leheletéig küzd a mutánsok jogaiért.
Számos néven ismerik: Rozsomák… Logan… James Howlett… X Fegyver…
Több emberöltőt megélt már, bár ezek nagyja még előtte is rejtély.
Hosszú éveken át csakis egyvalami volt biztos a múltját illetően: az X Fegyver tervezetben rettenetes módon bántak vele. Ám hogy pontosan mik voltak ezek az embertelen kísérletek, máig homályban maradtak; az évek során a számtalan beazonosíthatatlan szervezettől elszenvedett emlékmódosítások olyan mértékben összekuszálták az agyát, hogy már a saját legbensőbb gondolataiban sem bízhat.
Mások segítségével felsejlett előtte pár töredék, pár kósza pillanat az X Fegyvernél töltött idejéből, ám mindezidáig senki sem tudta pontosan, hogy milyen észbontó borzalmakon esett át ott. De csak mindezidáig…

Előzetes