Ultimate News #124

KRITIKÁK

Ultimate Fantastic Four #60

Vicces, hogy épp akkor kezd újra jó lenni a sorozat, amikor egy olyan borzalmas eseményhez kapcsolódik, mint az Ultimatum. Ez a képregény már hosszú ideje haldoklott, érthetetlen és unalmas történeket kaptunk csak, a hősök jelleme fura volt, a gonosztevők laposak, semmi sem stimmelt… erre most, a megszűnés küszöbén végre javul a színvonal. Ez a szám is egész élvezetes, szinte elejétől a végéig. Ahogy Sue Storm élete végigpereg a szemünk előtt, ahogy megértjük kapcsolatát a szüleivel, ahogy először a kezében tartja kisöccsét, Johnnyt, ahogy az édesanyja esténként meséket mondott nekik Atlantiszról, majd ahogy végül az elhagyatottság érzése kerítette hatalmába anyja „halálakor”, lassan kirajzolódik előttünk Sue teljes jelleme, hogy miért is gyűlöli annyira, ha elhagyják, és miért óvja annyira mindentől az öccsét. A jelenben játszódó események is érdekesek: Sue, Ben, Sue anyja és a Vakondember Atlantiszra mennek, hogy találjanak egy olyan szerkezetet, amivel be tudják mérni a Reed által a Négyes tagjaiba helyezett nanobotokat. A szám abszolút főszereplője tehát Sue, de nem biztos, hogy ez így mindenkinek megfelelő lezárást adott. Egy csapatról van szó, de mégis csak ketten voltak jelen a Fantasztikus Négyesből az egész számban. Ráadásul a lezárás is nyitva hagyja még Reed és Johnny ügyét. Az mondjuk meglepő volt, hogy HOL találtak rájuk Sue-ék, mivel Johnnyt egy ideje már nem is láttuk, Reed pedig utoljára még Namort ejtette foglyul. Mondjuk az logikus, hogy Reed hová került, de az már kevésbé, hogy Johnny hová. Ez a befejezés tehát meglehetősen érdekes, és még értelme sincs igazán, legalábbis jelen pillanatban. Persze mindezért valószínűleg nem Pokaskit kell hibáztatni, hiszen lépésről lépésre követnie kell Loeb utasításait, hogy melyik karakter hova kerüljön az Ultimatum eseményei során. Kirkham rajzaira sem lehet igazán panasz, és meg kell hagyni, rengeteget fejlődött az elmúlt hónapokban. A rajzai már jóval kevésbé stilizáltak, és egyre több bennük a tartalom. Összességében tehát egy remek képregénnyel van dolgunk, még ha fura is lett a befejezése. Reméljük, a főhősöket még viszontlátjuk az Ultimatum-ban, de ha így is lesz, biztosra veszem, hogy a jellemábrázolásuk ott már nem lesz ennyire teljes és szép…
Sztori: 4 / 5
Rajz: 4 / 5
Összesítés: 4 / 5
Írta: Adam Chapman

Az Ultimate Fantastic Four 60. számának központi szereplője Sue volt, és kapunk egy kis plusz infót az anyjával való kapcsolatáról. Bemutatkozik pár új atlantiszi figura is, akik szintén foglyok voltak már jó ideje víz alatti börtöneikben. A színezés olykor elmosódott lett egy kicsit, de mivel amúgy is a víz alatt játszódik a sztori, így annyira nem feltűnő. Egész jó kis szám lett ez.
Írta: Hannibal Tabu

Búcsú, búcsú, búcsú. Erre a hétre ennyi voltam, srácok és lányok, de az Ultimate Marvel 4.0 fórum azért még nyitva áll előttetek ettől függetlenül. És ne feledjetek kritikákat küldeni nekem dögivel, méghozzá ezúttal az Ultimate Spider-Man 131. számáról. Várom őket türelmetlenül!

Tehát akkor klikk ide, és küldjetek, küldjetek, küldjetek sok, sok, sok kritikát!!!

Oldalak: 1 2 3 4