Ultimate News #101

Ultimate Origins #4

Meg kell hagyni, ez a mini eddig hozta azt, amit ígértek vele. Jó pár égető kérdést megválaszoltak azok közül, amelyek már az Újvilág indulása óta foglalkoztattak minket. A legtöbb szálat már elindították az 1. számban, majd sorra haladtak a következőkben előre. Amerika Kapitány eredettörténete és a mutánsok rejtélye után végre újra az egyik legérdekesebb karakter kerül a középpontba: Nick Fury. Ellentétben Amerika Kapitány eredetével, ami szinte egy az egyben az eredeti újramesélése volt, Nick Fury egészen más lett. Ő az egyike azoknak az afro-amerikai kísérleti alanyoknak, akiket még a legelső szuperkatona-szérum tesztelésénél használtak fel. Fury volt az első igazi áttörés, de hamarosan meg is szökött, majd ismét katonának állt. Végül rátaláltak, és megbízták, hogy vezesse az új szuperkatona-programot, amelyben több ismerős arc is felbukkan. Az igazi kérdés persze az, hogy nem jöttek rá eddig arra, hogy Fury szuperkatona, mikor már több ütközetben is részt vett. Az ereje mondjuk nem üti meg Amerika Kapitányét, de azért még így is komoly veszélyt jelenthet egy fegyverrel vagy pár hasonló játékszerrel. Sajnos Fury most ugye egy másik dimenzióban ragadt, így nem hiszem, hogy ezekre a kérdésekre valaha választ kapunk majd. A kinézete viszont szintén érdekes téma. Élete nagy részében olyan volt, mint Samuel L. Jackson, és ez a kép mindenki agyába beégett, aki valaha olvasta a The Ultimates első két kötetének valamelyik számát. Ám itt más a helyzet. Butch Guice inkább egy Jacksonra legkevésbé sem emlékeztető arcot használ Furynál, ami talán az ő ötlete volt, talán Bendisé, nem tudom, mindenesetre kicsit zavaró. Nick Fury mellett meg ugye ott van az új szuperkatona-program. Minden egyes jelenet teljesen kiszámítható, bár ügyesen meg vannak csinálva. Már akkor sejtjük, mi lesz mindennek a vége, amikor bemutatják a tudósokat. Hála Istennek a jelenben zajló események a Fantasztikus Négyessel ezúttal csak négy oldalt tesznek ki. Gyakorlatilag semmi új dolog nem történt, amióta elkezdődött az a szál. Csak vánszorog lassan előre, és semmi újat nem ad a mini sztorijához, esetleg csak egy kis kedvcsinálót az Ultimatum-hoz. Ez a szám összességében ismét csak megerősített abban a hitben, hogy az Újvilág már kiégett. Az Ultimate Spider-Man kivételével már egyetlen újvilági sorozat sem érdekel igazán. Minden egyes ötlet és esemény az Újvilág korai éveinek feldolgozása. Azóta sok minden történt a különböző sorozatokban, és az Ultimate Origins most ezekre emlékezik vissza. Király, hogy végre megtudjuk a válaszokat, de az Újvilág jelenlegi állapotára mindez minimális hatással van csak. Talán az Ultimatum majd felpörgeti a dolgokat, de tudván, hogy a mostanság csak szörnyű képregényeket produkáló Jeph Loeb írja majd, én a helyetekben ebben sem bíznék.
Értékelés: 7,8 / 10
Írta: Kevin Fuller

El se hiszem, mennyire célt tévesztett ez a sorozat. Amikor még csak reklámozták, úgy tűnt, valami igazán remek fog kisülni belőle, ahogy lehull majd a lepel a titkos összeesküvésekről, és mindent összekötnek majd, keverve a múltat és a jelent. Rengeteg kedvcsináló hírrel harangozták be, és én már nagyon izgatott voltam, amikor végre elkezdődött. Aztán most, a 4. szám után hihetetlenül csalódott vagyok. Hogy miért? Mert szerintem senki nem erre számított. Én legalábbis biztos nem. Egy összevissza ugráló, zavaros történetet kaptunk, megmutat egyes időszakokban valami fontos eseményt, de igazán egyik sem érdekel annyira. Azt gondoltam, majd kapunk valami összefüggést a sok szereplő között, ahogy fény derül mindenre. Kiváló lett volna különféle árulásokról, titkokról olvasni ilyen módon. De ehelyett egymástól független történéseket látunk csak a múltban, amelyek valamilyen formában hozzájárultak a mai Újvilág jelenéhez, de annyira azért nem, hogy ne tudtunk volna nélkülük élni. Kiderül, hogy az a béna megfigyelő-rendszer tényleg a Szemlélő, de igazából sok vizet nem zavar. És ennyi a jelenben játszódó része a sztorinak. A múltban aztán szemtanúi lehetünk a szuperkatona-program újjászületésének, ami akár érdekes is lehetne – de nem az. Egy újabb elpazarolt lehetőség. Ráadásul az eddigi kronológiát is teljesen felborítja. Például: hol a rákban van az idősebb Eddie Brock? Neki itt kéne lennie, ezzel szemben Pymnek mondjuk nem kéne. Aztán a szereplők is egészen máshogy viselkednek, mint ahogy eddig megismertük őket. Szavakkal le se tudom írni, mekkora bukta így ez az egész. Guice rajzai sem vettek le a lábamról, de ez nem újdonság, hiszen már az előző számokban sem voltam elájulva tőle. Túlságosan vázlatos, nem elég részletes. Pedig mennyire szerettem volna, ha élvezni tudom ezt a számot… De nem, ez a sorozat engem már teljesen hidegen hagy ezek után. Ha belegondolok, hogy már az Ultimate Marvel Team-Up azon bizonyos száma óta vártam valami ilyesmire, és így elszúrták, összeszorul a szívem. Bendisnek sikerült egy ilyen páratlan lehetőséget elpuskáznia. Pedig nagy rajongója vagyok, tényleg, szerintem legendás író, de ezzel most messze alulteljesített.
Sztori: 2 / 5
Rajz: 2 / 5
Összesítés: 2 / 5
Írta: Adam Chapman

ADATLAP

Újra adatlap! Méghozzá Pókember egyik legfrissebb ellenfelével, a Keselyűvel! Gyorsan fogyasszátok, amíg még meleg, ropogós!

Keselyű

Valódi neve: Blackie Drago
Egyéb nevei: S.H.I.E.L.D. ID.: 354 254 254/vbdfgh
Személyazonossága: A hatóságok által ismert
Foglalkozása: Bűnöző-zsoldos, korábban a S.H.I.E.L.D. ügynöke
Állampolgársága: Büntetett előéletű amerikai
Születési helye: Ismeretlen
Ismert hozzátartozói: Nincsenek
Csoporthoz tartozása: Nincs, korábban S.H.I.E.L.D.
Legfelsőbb iskolai végzettsége: S.H.I.E.L.D.-es kiképzést kapott, egyébiránt ismeretlen
Első megjelenése Amerikában: Ultimate Spider-Man #89 (2006)
Első megjelenése Magyarországon: A Csodálatos Pókember #62 (2. sorozat, 2008)

Története: Blackie Drago régebben a titkos kormányszervezet, a S.H.I.E.L.D. ügynöke volt, ám ismeretlen körülmények között leszerelték, és ő állás nélkül maradt. A bűnözői karrier felé fordult, és zsoldosnak állt, akit egy alkalommal felbérelt egy bizonyos Elijah Stern. Stern célja a Roxxon vállalat elnöke, Donald Roxxon életének megkeserítése volt, amiért az még korábban kirúgta őt a cégtől. Rájött, hogyan használható a vibránium nevű anyag kimeríthetetlen áramforrásként, elküldte a terveket Roxxonnak, de ő válaszul elbocsátotta a vállalati leépítések keretei között. Stern feltörte Roxxon számláját, és a tőle lopott pénzzel folytatta kutatásait. Olyan páncélokat és harci gépeket tervezett, melyekkel elintézheti Roxxont, és az egyik ezek közül a Keselyű repülő páncélzata volt. Drago magára öltötte a páncélt, és megtámadta Roxxont az irodájában, ahol ekkor éppen egy zsoldoscsapat, Silver Sable Vad Bandája, valamint az ifjú szuperhős, Pókember vitáztak. Drago támadása közben a Vad Banda egyik tagja meghalt, de Roxxonra már nem maradt ideje a Keselyűnek, mert Pókember felvette vele a harcot. Sable is támadásba lendült, és hatástalanította a Keselyű páncélját, akit ezután könnyedén behálózott Pókember. Drago ezután a S.H.I.E.L.D. fogságába került, Sternt pedig arra kényszerítették, hogy ezentúl a S.H.I.E.L.D.-nek dolgozzon.

Testmagassága: 178 cm
Testsúlya: 92 kg
Szeme színe: Barna
Haja színe: Nincs haja
Képességei / felszerelése: Drago még valószínűleg a S.H.I.E.L.D.-nél tett szert közelharci, mesterlövészi és hírszerzői tapasztalataira. Komoly ellenfél lehet közelharcban, és a Keselyű-páncéljában a levegőben igen veszélyes lehet. A páncélja szárnyaival elérheti akár a 160 km/h-s sebességet is, továbbá bombákat és pengéket is kilőhet velük. A hátán található generátorral működteti a páncélt, ami azonnal lekapcsol, ha ez a generátor megsérül. A kesztyűjén és karján lévő pengékkel szintén súlyos sérüléseket okozhat ellenfelében. Legalább 5 nagy erejű gránátot is hord magánál.
Intelligencia: 2/7 (Átlagos)
Erő: 2/7 (Átlagos; a saját testsúlyát képes felemelni)
Gyorsaság: 3/7 (Emberfeletti; maximális sebesség: 1120 km/óra)
Állóképesség: 3/7 (Átlagon felüli)
Energiakivetítés: 1/7 (Nincs)
Harci tapasztalat: 4/7 (Tapasztalt harcos)

SZÜLINAPI-JUBILEUMI JÁTÉK – CSAPÓ KETTŐ

Sajnos a technika ördöge közbeszólt legutóbb, amikor először hirdettük meg ezt a játékot, de sebaj, hála mano mesternek, már megoldódott a probléma. Aki szeretne egy nagyon egyszerű feladattal értékes ajándékot nyerni, AZ MOST KATTINTSON IDE IZIBE!!! Minden részletet elolvashattok és nevezhettek a megadott linken.

Nos, ennyit tudtam nektek kínálni ezen a héten, a 101. kiadásunkban. Minden szép volt, minden jó volt, és ezt mind kitárgyalhatjátok az Ultimate Marvel 4.0 fórumban szokás szerint. Találkozunk egy hét múlva, addig is legyetek jók! Pápuszipá!

Oldalak: 1 2 3 4