Ultimate News #101

ULTIMATE SPIDER-MAN

Jó pár friss hírem és képem van ezen a héten az újvilági falmászóról, úgyhogy csapjunk is a lecsóba! Kezdjük a magyar vonalnál, azon belül is a legújabb számnál, A Csodálatos Pókember 63. számánál, ami épp múlt héten jelent meg. Több érdekessége is van ennek a résznek, amiért érdemes megvenni: először is, vendégszerepel benne a (majdnem) teljes X-Men, ami már önmagában jó pont! Másodszor: Magyarországon hivatalos kiadásban itt és most lép először színre sokak kedvence, a nagyszájú zsoldos, Deadpool – azaz Holtbiztos! És hozza magával a saját kis magánhadseregét is… A célpontjai pedig természetesen az X-ek! Na de hogy keveredik bele mindebbe Pókember? A válaszokért mindenki sebesen szaladjon a legközelebbi újságárushoz!

A Csodálatos Pókember #63: Deadpool – Holtbiztos
Írta: Brian Michael Bendis
Ceruza- és borítórajz: Mark Bagley

Pókember kiruccan az X-birtokra, hogy meglátogassa új barátnőjét, Kitty Pryde-ot, de azt kell látnia, hogy a mutánsoknak fenntartott iskolát megszállták… méghozzá Holtbiztos és csapata! Ajjaj… Ennek nem lesz jó vége! Vendégszerepben az X-Men!


Az amerikai vonalon pedig az idei különkiadásból, az Ultimate Spider-Man Annual 3. számából hoztam két kis előzetes oldalt. Bevallom, nem ismertem eddig ezt a rajzolót, de így elnézve ezeket a rajzokat, David Lafuente szerintem tökéletesen illik az újvilági Pókember világához!

ULTIMATE X-MEN / ULTIMATE FANTASTIC FOUR

Na most kapaszkodjatok meg! Mély levegő… Hosszú idő után végre újra megjelent egy újvilági Annual-kiadás, az Ultimate X-Men / Ultimate Fantastic Four Annual 1. száma, ami két sorozatot von egybe (amelyek a hírek szerint egyaránt megszűnnek nemsokára), és ami egy kétrészes történet első része, ami a March on Ultimatum részét képezi, és amiben négy csapat harcol egymással (a jelen X-Mene és Fantasztikus Négyese, valamint a jövő X-Mene és Fantasztikus Négyese), és amiben előre-hátra utazunk az időben, és amiben senki sem az, akinek hisszük, és amit két író írt (Aron E. Coleite, az Ultimate X-Men jelenlegi, és Joe Pokaski, az Ultimate Fantastic Four jövőbeni írója, akik mindketten a Hősök című tévésorozat társírói), és amit két rajzoló rajzolt (a fantasztikus Mark Brooks a jövőben játszódó jeleneteket, míg a talán kevésbé ismert Dan Panosian a jelenben játszódókat), plusz egy harmadik a borítót (Brandon Peterson), ami annak az összetett borítónak az első fele, aminek a második fele majd a történet második részének borítója lesz, ami azonban NEM Ultimate X-Men / Ultimate Fantastic Four Annual lesz, hanem Ultimate Fantastic Four / Ultimate X-Men Annual, méghozzá abból az 1. szám!!! Jesszusmaris!!! Hát csoda, ha ezek után még a borító is olyan sűrű lett a sok felirattól és csapattagtól, hogy már egyetlen betű sem férne el még rajta? Mindegy, mi csak örüljünk, hogy újra van újvilági Annual a piacon!

Ultimate X-Men / Ultimate Fantastic Four Annual #1
Írta: Aron E. Coleite és Joe Pokaski
Ceruzarajz: Dan Panosian és Mark Brooks
Borítórajz: Brandon Peterson

Az X-Men jövőből érkezett tagjai visszatérnek a jelenbe, hogy végezzenek a Fantasztikus Négyessel – így próbálva megakadályozni azt, hogy az Ultimatum eseményei megtörténhessenek. De kik ezek az időutazó harcosok, és milyen szerepet töltenek majd be a hamarosan kezdődő megrázó időkben?

És van itt még valami: Eric Basaldua fekete-fehér rajza egy esetleges borítóhoz a következő Annual-nak. Hogy felhasználják-e, vagy sem alternatív borítóként, azt persze nem tudom. De majd kiderül. Mindenesetre tetszetős.

Oldalak: 1 2 3 4