Ultimate News #101

MINISOROZATOK

Ultimate Origins

Még mindig az Újvilág eredete, és még mindig March on Ultimatum! A Szemlélők végre „megszólalnak”, Nick Fury eredete tovább bonyolódik, valamint színre lép Hulk is (ezúttal zöldben)! Ja, és Peter Parker is aranyos csecsemőként. Nagyon édi, de tényleg. Nosza, szerezzétek hát be ezt a kiadványt is a kétféle borító valamelyikével!

Ultimate Origins #4
Írta: Brian Michael Bendis
Ceruzarajz: Butch Guice
Borítórajz: Gabriele Dell’Otto
Alternatív borítórajz: Alex Maleev

Az Újvilág sötét titkainak feltárása folytatódik! Végre kiderül, hogyan is lett Nick Fury azzá, akivé vált, hogy hogyan jött létre Hulk, és hogy mi köze az egészhez a csecsemő Peter Parkernek! Plusz: lehull a lepel a Szemlélők titkáról, melyek azért jöttek, hogy maguk is szemtanúi legyenek az Ultimatum eseményeinek!

És örömhír a sorozat rajongóinak: időközben a 3. számból is szép csendben elfogyott minden egyes példány – zsinórban harmadszor is hatalmas sikernek bizonyult tehát a képregény. Természetesen érkezett belőle második kiadás, új, kihajtható borítóval, a sztori utolsó dupla oldalával. Ámuljatok:

Ultimatum

Rövid, de velős infók! Három fontos tudnivaló az Ultimatum-ról a Marvel honlapjáról!

1) Senki sincs biztonságban a szereplők közül!
2) Minden egyes csapat elveszít legalább egyet az alapító tagok közül!
3) Jeph Loeb makarénát táncol!

Ez az utolsó vicc akart lenni. Mókásak ezek a Marvel-fiúk. De az első kettő komoly!

KRITIKÁK

Ultimate X-Men / Ultimate Fantastic Four Annual #1

Miért ragaszkodik a Marvel ezekhez az újvilági crossover sztorikhoz? Mára már teljesen világos, hogy az újvilági X-Men és Fantasztikus Négyes nem működik együtt, egy sztoriban. A legutóbbi közös történetük felejthető volt, az Ultimate Power meg… huh, sajnos azt sosem fogom tudni elfelejteni. De a Marvel úgy döntött, újra összehozza a két csapatot, és rögtön két Annual-kiadást is összevontak a legújabb kalandjuk elmesélésére. Blegh. Pedig egész jól indul a történet: látjuk az X-Men jövőbeli változatát (amit érdekes módon épp Amerika Kapitány vezet), amint épp elfoglalnak egy vonatot, és látszólag végeznek saját magukkal. Na de innen az egész sztori átcsap borzalmasba. Gyakorlatilag nem másról van szó, mint az Ultimate X-Men egyik történetének, a Cable-nek az újraírásáról, ami pedig már először sem volt annyira nagy durranás. Egyértelműen érződik Aron E. Coleite keze munkája, hiszen az X-Men tagjai hasonló módon viselkednek és beszélnek, mint a legutóbbi Ultimate X-Men sztoriban. Sőt, időrendben pont az után járunk. Tény, hogy Coleite munkássága üdítően hatott az elmúlt több mint egy évhez képest, de ez még akkor is édeskevés a sikerhez. A történet elvileg az Ultimatum-hoz is kapcsolódik, bár az még ezúttal sem derül ki, mi a fene is lesz ez a bizonyos Ultimatum, így nem tudom azt sem, milyen szorosan kapcsolódik hozzá. Csak annyi biztos, hogy az itt ábrázolt jövő az Ultimatum eredménye. Majd okosabbak leszünk, ha ez a sokat halogatott mini végre kezdetét veszi. Egyelőre semmi konkrétumunk nincs. Ami a rajzokat illeti, azokért Mark Brooks és Dan Panosian feleltek – és egyértelműen Brooks a jobb kettejük közül. Egyedül az nem tetszett a korábbi újvilági munkáiban, hogy túlságosan világos és színes volt ehhez az univerzumhoz, de ezúttal a sötétebb tuskihúzás sokat dobott a rajzain. Panosian pedig az F4 korábbi kinézetét próbálta utánozni a Kubert-fivérek stílusában. Ez persze nem sikerült annyira, mint szerette volna. Végső soron ez a szám nem hoz semmi újat egyik csapatba sem. Talán jobb lett volna, ha a két Annual két külön történetet tartalmazott volna, mert jelen pillanatban én már csak azt várom, hogy véget érjen az Ultimatum, és mindkét sorozattól végső búcsút vehessünk ilyen formában.
Értékelés: 6,4 / 10
Írta: Jesse Schedeen

És én még azt hittem, Joe Pokaski kiváló választásnak bizonyul majd az írói székben, hiszen szuper munkát végzett a Secret Invasion: Inhumans számaival is… Inkább ott kellett volna maradnia. Nincs rá szó, mennyire nem tetszett ez a képregény. Kezdjük ott, hogy most már tényleg nem érdekel az Ultimatum. Legalábbis maga a minisorozat, amit ugye Jeph Loeb ír majd, de az utána következő új felállás még izgat egy kicsit. Remélem, akkor majd nem kell ilyen szörnyűségeket olvasnunk. Az Ultimate Fantastic Four és az Ultimate X-Men már jó ideje haldokolnak, és az, hogy most egyberakták a két csapatot, minden idők egyik legostobább ötlete. Coleite nekem már az Ultimate X-Men írójaként sem jött be. Nem tetszett, ahogy a szereplőkkel bánt, nem tetszettek a furcsa, megkérdőjelezhető ötletei, az elbeszélői stílusa, a cselekmény menete, az irama… Nem tetszett semmi, na. Pokaski ezzel szemben csodálatos munkát végzett a már említett Secret Invasion: Inhumans című minivel, erre most itt kell vele újra találkoznom, ebben a totális káoszban. Dan Panosian rajzai sem tetszettek, de még Mark Brooks sem hozta a szokott formáját. Nem volt jó, elkapkodott, elnagyolt minden. Hatalmas csalódás. Brooks ennél sokkal többre is képes. Röviden: ez NEM egy jó képregény. Nem élvezhető. Teli van klisékkel, hülyeségekkel, és annyira hiányzik belőle minden eredetiség, hogy az már fáj. Már tényleg nem értem, miért olvasok még egyáltalán újvilági sorozatokat, amikor egyedül az Ultimate Spider-Man éri meg még a pénzt. Réges-régen az Újvilág igazán fantasztikus volt, friss volt, ötletes, merész, mintha valami igazán ütős filmet nézne az ember. Mind a rajzok, mind a sztorik hibátlanok voltak. Valami új, mégis ismerős. Volt benne stílus, és nem csak annyiból állt, hogy a klasszikus univerzum unalomig ismert ötleteit dolgozta fel újra és újra. Ám sajnos valahol útközben mindez elveszett. Talán az Ultimatum segít majd ezen, és új reménysugár csillan. Az egész világot újra kell értelmezni és újra kell indítani, jó íróknak és rajzolóknak kell adni a sorozatokat, és akkor nem születnek majd olyan rémségek, mint ez a szám.
Sztori: 2 / 5
Rajz: 3 / 5
Összesítés: 2,5 / 5
Írta: Adam Chapman

Oldalak: 1 2 3 4