A csodálatos Pókember: Kraven utolsó vadászata (NMK #38)

Cím: A csodálatos Pókember: Kraven utolsó vadászata (NMK #38)
Sorozat: NAGY MARVEL KÉPREGÉNYGYŰJTEMÉNY
Szerző(k): Jean Marc DeMatteis, Michael Zeck, Robert Mcleod, Janet Jackson, Bob Sharen, Michael Zeck
Kiadó: Hachette
Ár: 3090 Ft
Formátum: keménytáblás kötet
Terjedelem: 160 oldal
Megjelenés: 2019.06.06.
Megvásárolható: Újságárusok és Képregényboltok
Online vásárlás: szukits.hu kepregenymarket.hu

Kraven érzi, ahogy közeleg a halála, ezért utolsó tetteként elhatározza, hogy becserkészi az egyetlen olyan vadat, aki mindig kisiklott a karmai közül: Pókembert. Úgy hiszi, csak akkor győzi le igazán a hálószövőt, ha testben-lélekben azzá válik; csakis akkor arat végső diadalt felette. Csakis akkor válhat belőle a legtökéletesebb vadász…

A gyűjtemény a Web of Spider-Man 31-32., az Amazing Spider-Man 293-294. és a Spectacular Spider-Man 131-132. számát tartalmazza.

Előszó:

A képregényipar komoly változások előtt állt a nyolcvanas évek végén és a kilencvenes évek elején. Egy újfajta szemléletmód honosodott meg, miközben a frissen feltűnt alkotók addig példátlan érettséggel töltötték fel a történeteket. Az azóta a képregények Sötét koraként elkeresztelt korszak képregényei felnőttesebb témákat dolgoztak fel, miközben komor, pozőr szereplők egész garmadájának adtak életet.
Az 1989-es Kraven utolsó vadászata volt az első olyan Pókember-történet, ami teljes mértékben magáénak tette a Sötét kor stílusát. Csakhogy míg a kortársainak zöme manapság izzadságszagúan erőltetettnek és gyermetegnek hat, ez a kaland mindmáig kiállta az idők próbáját. Közel harminc év után újraolvasva is ugyanolyan valóságszerűnek érzem minden egyes kockáját és sorát, amivel egyértelműen kiemelkedik korának terméséből.
Ez a képregény nem könnyű olvasmány. DeMatteis kevés írott szóra hagyatkozik mind a hat füzetben, a történetet inkább a rajzokban vagy a narrátorral mesélteti el – amely utóbbi tökéletesen illeszkedik a noir-hatású belső monológokhoz és a puskaropogásszerű kifakadásokhoz. Mike Zeck erőteljes rajzaival párosulva kiváló betekintést adnak nekünk a szereplők és a tetteik mozgatórugóiba, ahogy egyre mélyebbre rántanak minket a történetbe.
A Kraven utolsó vadászata egy olyan túra a gyanútlan prédájára leső meztelen, guggoló Kraventől kezdve az utolsó oldalak földborította koporsójáig, amelyet aligha felejtünk el egyhamar.
Lapozzunk hát, hogy megismerjük a minden idők egyik legjobbjának tekintett Pókember-történetet!

Előzmények:

A leginkább Kraven, a vadászként ismert Szergej Kravinov a világ legjobb nyomkövetője és vadásza. Éveket töltött azzal, hogy puszta kézzel leterítse a földkerekség összes veszedelmes nagyvadját. Grizzlymedvékkel birkózott, hím gorillákkal tusakodott, még rohamozó elefántbikákkal is szembenézett, acélos tekintettel. Ám mindezek ellenére egy préda folyton kifogott rajta: a falmászó Pókember.
Kraven azóta Pókember elfogásának megszállottja, hogy először hallott a New York-i hős kalandjairól; őt tekinti a világ leg nagyobb kihívást jelentő vadjának. Csakhogy Pókfej Kraven minden egyes csapdájából megszökött, szégyenteljes vereségeket mérve a vadászra.
Pókember nem sokkal ezelőtt összefogott Amerika Kapitánnyal, hogy legyőzzék a szupererős Vermint, Zémó báró egykori genetikusát, aki egy szörnyűséges kísérlet következtében egy patkányszerű kimérává alakult.
Pókember magánélete nemrég alaposan megváltozott, amikor úgy határozott, hogy megkéri barátnője, Mary Jane kezét. A pár egy franciaországi nászutat követően visszatért New Yorkba, ahol Peter folytatta kettős életét a közkedvelt hálószövőként. Nem sejti, hogy a mézesheteknek nemsokára rettenetes vége szakad, amikor Kraven egy utolsó próbát tesz pókforma nemezisének elfogására…

Előzetes: