Marvel Lovagok – Pókember: Venom (NMK #64)

Cím: Marvel Lovagok – Pókember: Venom (NMK #64)
Sorozat: NAGY MARVEL KÉPREGÉNYGYŰJTEMÉNY
Szerző(k): Mark Millar, Terry Dodson
Kiadó: Hachette
Ár: 3090 Ft
Formátum: keménytáblás kötet
Terjedelem: oldal
Megjelenés: 2020.06.04.
Megvásárolható: Újságárusok és Képregényboltok
Online vásárlás: szukits.hu kepregenymarket.hu

Mondhatni rosszról borzasztóra fordulnak a dolgok a falmászó számára, amikor Venom eljut a fekete piacra, hogy ott aztán a legnagyobb ajánlattevőt válassza új gazdájának. A legszörnyűbb, hogy May néni még mindig nem került elő, a Petert terrorizáló titokzatos idegen pedig készen áll, hogy valaha volt leghalálosabb ellenségeit eressze rá a hősre.
De vajon mennyi kínt tud még Pókember elviselni?
Megtudod a Marvel Lovagok – Pókember újabb kötetéből.

A gyűjtemény a Marvel Knights Spider-Man (1. széria) 5-8. számát tartalmazza.

Előszó:

Bár Pókember kalandjai általában önmagukban is csodálatos olvasmányok, Mark Millar Marvel Lovagok – Pókembere felsorakoztatja Póki leghírhedtebb ellenfeleit.
Azonban Millar rá jellemző módon úgy hozza vissza a régi arcokat, hogy közben mellőzi az évek alatt kialakult kliséket. A Keselyű, Doktor Octopus és sok más karakter ábrázolása rendkívül újszerű, van bennük egyfajta modern csavar, amit el is várunk attól, aki a Bosszú Angyalai világát is megújította – ráadásul a közönség általános megelégedésére.
A második kötetben Millar Venomra koncentrál. Bár a hálószövőnek így is volt elég baja, most ismét szembe kell néznie az ádáz szimbiótával. De az ő esetében is egy teljesen más, kifordított, emberibb karakterrel találkozhatunk. Ettől még persze Venom veszélyesebb, mint valaha – és eltökélten bosszút forral Pókember ellen.
Peter Parker balszerencséje szinte már a védjegyévé vált, de mostanság kevés író képregényében érte annyi hányattatás, mint Mark Millar történetszövésében. A szerettei életveszélyben vannak, a legősibb ellenségei visszatértek, még imádott városa is ellene fordult, és ami a legrosszabb, úgy tűnik, minden balszerencséjéért egyetlen személy felelős. Hogy ki is ő, az Peter számára rejtély, hosszú út áll még előtte, hogy rájöjjön a kilétére… és a legrosszabb része csak most következik…

Előzmények:

Amikor Peter Parker megtudja, hogy Ben bácsi sírkövét szétdúlták, a hős azt gyanítja, hogy ezért pitiáner vandálok felelősek… mígnem az ismeretlen elkövető felhívja telefonon. A rejtélyes hívó ismeri Pókember személyazonosságát, és azt állítja, túszul ejtette May nénit.
Peter megdöbben, amikor valóban nem találja May nénit a feldúlt lakásban. Hősünk ezután elküldi Mary Jane-t, a feleségét a városból, hogy legalább őt biztonságban tudja, majd betör a Rikers-sziget börtönébe, hogy kifaggassa legnagyobb ellenségét, Norman Osbornt, vagyis a Zöld Manót.
Osborn látszólag nem tud semmit, a Boszszú Angyalai képtelenek segíteni Peternek anélkül, hogy felfedje előttük személyazonosságát, így a falmászó kénytelen New York legújabb Vezéréhez fordulni, a bűnöző Leland Owlsley-hez, a Bagolyhoz. Peter vad hajszába kezd Owlsley útmutatása nyomán. Mivel tudja, fogy az ideje, hogy megmentse May nénit, szembeszáll régi ellenfelével, Elektróval. Peter eltökélten próbálja megállítani Elektrót és társát, Adrian Toomes-ot, a Keselyű néven ismert szárnyas gonosztevőt.
A hajsza közben véletlenül kinyitja Toomes táskáját, amiből a 20 millió dollárnyi készpénz az utcára hull. Miután a túltöltött Elektro félholtra veri Petert, elmondja Pókembernek, hogy May néni elrablása csupán a kirakós egy apró darabja. Petert kórházban ápolják, amikor a bosszúszomjas Toomes megjelenik az ágyánál – immár a teljes Keselyű-öltözetben. Keselyű kihajítja a magatehetetlen
hőst az utcára, mire Peter barátja – és korábbi szeretője – Felicia Hardy, a Fekete Macskaként közismert mestertolvaj rátámad Toomes-ra.
Peter, aki továbbra is fájdalomcsillapítók és nyugtatók hatása alatt áll, felküszködi magát egy közeli irodaház tetejére, míg Toomes és Fekete Macska ádáz harcot folytatnak New York felhőkarcolói között. Miután a nő felülkerekedik rajta, Toomes elmeséli, hogy a 20 millió dollár ráeső részét rákos unokájának gyógykezelésére akarta fordítani.
Amint Peter összeszedi magát lakásán, konstatálja, hogy Felicia ismét megmentette az életét. Hősünk továbbra sem került közelebb May néni elrablója kilétének felderítéséhez, a rejtélyes hívó azonban kész megtenni a következő lépést Pókember ellen…

Előzetes: