Pókember: Marvel Összjáték (NMK #94)

Cím: Pókember: Marvel Összjáték (NMK #94)
Sorozat: NAGY MARVEL KÉPREGÉNYGYŰJTEMÉNY
Szerző(k): Chris Claremont, John Byrne, Dave Hunt, John Byrne, Bob Wiacek, Ricardo Villamonte, Tony DeZuniga, Don Warfield, Dave Hunt, Phil Rachelson, Mary Titus
Kiadó: Hachette
Ár: 3090 Ft
Formátum: keménytáblás kötet
Terjedelem: 224 oldal
Megjelenés: 2021.07.29.
Megvásárolható: Újságárusok és Képregényboltok
Online vásárlás: szukits.hu kepregenymarket.hu

A Marvel Összjáték során a képregényvilág legnagyobb hősei csatlakoznak Pókemberhez!
Kövesd nyomon kedvenc hálószövőnk kalandjait, ahogy Thor, Fáklya, Vasököl, Britannia Kapitány vagy épp Darázs oldalán veszi fel a harcot a Marvel legnagyobb gazembereivel.

A gyűjtemény a Marvel Team-Up 59-70. számokat tartalmazza.

Előszó:

Pókember hatalmas népszerűsége arra ösztönözte a kiadót, hogy hamarosan útjára bocsásson egy második sorozatot is. Debütálása után közel tíz évvel, 1972-ben meg is kapta azt a Marvel összjáték (Marvel Team-Up) formájában. Ahogy azt a cím is sugallja, Pókember oldalán mindig más szuperhős vendégszerepelt, hogy aztán közös erővel legyőzzék az aktuális főgonoszt.
Az alapötlet szinte végtelen lehetőségekkel kecsegtetett. A történetek irdatlan iramot diktáltak, lélegzetvételnyi időt sem hagyva falmászónknak két kaland között. Az írók és rajzolók végre alkalmat kaptak arra, hogy összehozzák Pókembert a Marvel univerzum számos olyan karakterével, akiket A csodálatos Pókember lapjain egyébként nem láthattunk volna.
A rajongók imádták, és az első sorozat meg sem állt a 150. számig. Egy kitűnő széria ez megannyi kiemelkedő pillanattal. Bár rengeteg művész dolgozott rajta az évek során, a legérdekesebb sztorikat a Marvel legnépszerűbb művészpárosa, John Byrne és Chris Claremont jegyezte.
A jelen kötetben szereplő történetek munkálataival egyidőben az alkotók már javában dolgoztak a Rejtélyes X-Menen. Talán nem túlzás azt állítani, hogy a mutánsok elsöprő sikere aztán némi árnyékot vetett a Marvel Összjátékon végzett munkájukra, hiszen a rajongók figyelmét rendszeresen elvonta ezekről a nagyszerű füzetekről, kalandok egész tárházáról, amiben kedvenc Pókunk vállvetve harcolt számtalan szuperhős mellett. Általában olyan szuperhősökről van szó, akikhez az alkotópárosnak már volt szerencséje, mint például Ms. Marvel (akinek a szóló füzeteit abban az időben szintén Claremont írta), Vasököl (ahol a sorozat törlése miatti elvarratlan sztoriszálakkal foglalkozott) és Britannia Kapitány (akit Claremont segített életre kelteni Herb Trimpe rajzolótársával). Természetesen nem írhattak olyan kalandot, ami jellemében változtatott volna Pókember karakterén, ezért helyette a dinamikus történetvezetést választották, ütős akciójelenetek tömkelegével, és olyan izgalmas pillanatokkal, amik még most is lenyűgözik az embert.
Lapozz bátran, és kövesd végig annak a hullámvasútnak az útját, amin keresztül a két neves művésznek köszönhetően Pókember átszáguld a Marvel egész univerzumán!

Előzetes: