A Rejtélyes X-Men: Új nemzedék (NMK #65)

Cím: A Rejtélyes X-Men: Új nemzedék (NMK #65)
Sorozat: NAGY MARVEL KÉPREGÉNYGYŰJTEMÉNY
Szerző(k): Len Wein, Chris Claremont, Dave Cockrum
Kiadó: Hachette
Ár: 3090 Ft
Formátum: keménytáblás kötet
Terjedelem: oldal
Megjelenés: 2020.06.18.
Megvásárolható: Újságárusok és Képregényboltok
Online vásárlás: szukits.hu kepregenymarket.hu

Az X-Men eredeti tagjai eltűntek egy rutinküldetés során Krakoa titokzatos szigetén. Charles Xavier kénytelen új csapatot toborozni, hogy segítségükkel megmenthesse mutáns hőseit. Kövessétek nyomon a Marvel ikonikus karaktereinek első feltűnését! Rozsomák, Vihar, Árnyék, Kolosszus és megannyi hős csatlakozik Xavier csapatához, hogy végül ők legyenek az X-Men új nemzedéke.

A gyűjtemény a Giant-Size X-Men 1. és az X-Men 94-103. számokat tartalmazza.

Előszó:

Az X-men kétségkívül a Marvel legsikeresebb szuperhőscsapata. Az ő főszereplésükkel több kiadványunk jelenik meg havonta, mint bármelyik más csapat vagy karakter esetében, és a népszerűségük is példa nélküli. Persze nem volt ez mindig így…
1969-ben például nehéz idők jártak az X-menre. Akkoriban Roy Thomas és Neal Adams vitte remekül a sorozatot (ezeket a kalandokat egy későbbi kötetben lesz szerencsétek megismerni), az eladások azonban jelentősen csökkenni kezdtek. A Marvel drasztikus lépésre kényszerült, és végül megszüntették a sorozatot. Néhány karakter a következő években vendégszerepelt még más címekben, de a Marvel mutáns csapata lényegében megszűnt létezni.
Len Wein író és Dave Cockrum rajzoló érkezéséig ez így is maradt, ők leheltek új életet a címbe az 1975-ös Giant-Size X-men 1-el. Az X-men újjászületése és a vadonatúj sorozat hatalmas siker lett. Wein-től az írói stafétát nem sokra rá az a Chris Claremont vette át, aki példátlan módon aztán 16 évig írta egy huzamban az X-ek kalandjait.
Azt már láthattátok, hova futott ki Claremont évekig épített történetfolyama a Főnix halála kötetben, most pedig megismerhetitek azokat a korai számokat is, ahol lefektette az alapokat megannyi jövőbeli sztorijához. Nem csak az X-men született újjá ezekben a füzetekben, hanem itt volt az első felbukkanása olyan kultikus karaktereknek is, mint például a Főnix, Moira Mactaggert, a Si’ár birodalom, Fekete Tom Cassidy és még sorolhatnánk.
Kezdjünk hát bele együtt a Rejtélyes X-men lenyűgöző kalandjaiba!

Előzmények:

Charles Xavier mindig is tudta, hogy különleges. Pszichikus képességei segítségével már tizenévesen más emberek elméjében olvasott és befolyásolta tetteiket. Charles rájött, hogy azon kevesek egyike, akikben megtalálható az X-gén – egy genetikai anomália, ami hordozóját szuperképességekkel ruházza fel.
Később több, hozzá hasonló különleges emberről szerzett tudomást – voltak, akik falakon sétáltak át, vagy épp repültek… Futótűzként terjedtek a hírek és a pletykák ezekről a “mutánsokról”, ahogy
az emberek irántuk érzett bizalmatlansága is egyre nőtt. Meggyőződése volt, hogy segíthet az üldözött gyermekeken, ezért létrehozott egy kifejezetten mutánsok számára fenntartott iskolát. Az első osztályba csupa remek, szuperképességekkel megáldott tinédzser járt:
Küklopsz – Scott Summers: remek adottságokkal rendelkező fiatalember, akit a szeméből előtörő, pusztító vörös fénysugárral vert meg a sors. A professzor készített számára egy kvarcszemüveget, amivel megtanulta uralni az erejét. Scott vezeti a csapatot, ha bevetésre indulnak.
Angyal – III. Warren Worthington: Warren hatalmas vagyon örököse. Szembeötlő külső ismertetőjegyei angyali szárnyai, amiket még kamaszkorában növesztett. Bár hűséges barát, néha arrogáns, a mutánsok felszabadító szerepében pedig nem igazán hisz.
Bestia – Henry „Hank” McCoy: Hank rendkívül magas IQ-val rendelkezik, mutációja leglátványosabb eleme mégis majomszerű ábrázata. Állóképessége figyelemre méltó, emellett hihetetlenül akrobatikus is. Az emberek megvetették – egyszerűen csak Bestiának nevezték.
Jégember – Bobby Drake: A csapat legfiatalabb tagja. Képes a testét jéggé vagy hóvá változtatni, és le is tudja hűteni a levegőt maga körül. Önfejű és tapasztalat híján sokszor frusztrált – Bobby csak bizonyítani akar.
Csodalány – Jean Grey: Gyönyörű, okos és független fiatal hölgy, aki puszta elméjével, telekinézissel képes tárgyakat mozgatni. Mostanában osztálytársával, Scott Summers-szel találkozgat.
Iskolai tanulmányaikkal párhuzamosan Xavier diákjaiból lettek az X-men első tagjai. Feladataik között szerepelt más mutánsok segítése, és azok semlegesítése, akik különleges képességeiket gonosz
célra akarnák fordítani. Együtt olyan ellenfelekkel küzdöttek meg, mint Magneto, Xavier nemezise, valamint a mutánsvadász Őrszemek.
Csodás képességekkel megáldott fiatalok ők, akik emiatt örökre különbözni fognak a többi embertől. Felesküdtek, hogy megvédik a világot, ami féli és gyűlöli őket – ők a Rejtélyes X-men.

Előzetes: