Hulk: Felperzselt Föld (NMK #96)

Cím: Hulk: Felperzselt Föld (NMK #96)
Sorozat: NAGY MARVEL KÉPREGÉNYGYŰJTEMÉNY
Szerző(k): Jeff Parker, Gabriel Hardman, Mark A. Robinson, Ed McGuinness, Terry Pallot, Ben Oliver, Dexter Vines, Elisabeth Breitweiser-Dismang, Antonio Fabela, Frank Martin, Morry Hollowell
Kiadó: Hachette
Ár: 3090 Ft
Formátum: keménytáblás kötet
Terjedelem: 184 oldal
Megjelenés: 2021.08.26.
Megvásárolható: Újságárusok és Képregényboltok
Online vásárlás: szukits.hu kepregenymarket.hu

Vörös Hulk tombolása véget ért, és eljött az idő, hogy bebizonyítsa a világnak, hogy belőle is lehet hős. Első küldetése, hogy megállítsa M.O.D.O.K. és az Irányító által előkészített és életbe léptetett Felperzselt Föld protokollt, ami elhozná a világvégét a bolygóra. De vajon elég lesz-e Atombomba és az eredeti Hulk segítsége, hogy a Marvel legújabb gammasugaras védelmezője teljesítse feladatát, mielőtt túl késő lenne?

A gyűjtemény a Hulk 25-30. számát tartalmazza.

Előszó:

Bár Hulk volt az első, közel sem az egyetlen olyan lény, aki a gammasugárzásnak hála született meg a Marvel világában. Mióta Dr. Bruce Banner véletlenül túladagolta magát gammasugárral a Hihetetlen Hulk 1. számában, tudósok, katonák és mindenféle becsületes és becstelen kalandorok sora próbálta felhasználni ezt a veszélyes sugárzást, hogy ők is szupererőt szerezzenek. Ilyen félresikerült kísérletek eredménye volt például Förtelem és az Irányító is. 2008-ban aztán egy új lényt köszönhettünk a gammasugárzásnak, ekkor mutatkozott be ugyanis Vörös Hulk.
Az új, szimplán csak Hulk címen futó sorozat írója, Jeph Loeb és rajzolója, Ed McGuinness olyan letaglózó kalandokat szőtt az új karakter köré, mintha szó szerint a címszereplő tört volna utat magának a szerkesztőségben. A rajongók egyenesen imádták a sorozatot, nem utolsó sorban azért, mert a főhős személye is kész rejtély volt. Senki sem ismerte a Vörös Hulk valódi személyazonosságát
— már ha volt neki ilyen egyáltalán! Dr. Bruce Banner, aki még ki sem heverhette a Hulk: Világháború című minisorozat eseményeit, jelenleg éppen elvesztette képességeit, így ő biztos nem lehetett az új Hulk.
A rajongók elképesztő találgatásokkal álltak elő, mígnem a 22. számban, vagyis majdnem két évvel a sorozat indulását követően, lehullt a lepel a Vörös Hulk személyéről: a dühöngő vörös lény nem volt más, mint Dr. Bruce Banner legfőbb ellenfele, „Mennydörgő” Ross tábornok. Loeb és McGuinness vezetésével a sorozat néhány számmal ezután érte el a csúcsát, a sikerhez méltóan grandiózus címet viselő Hulkok világháborúja történetszál formájában. Ezután új alkotógárda vette át a képregényt, és ezzel vadi új terepre merészkedett a sorozat. Jeff Parker és Gabriel Hardman fogták a dicstelenné vált Vörös Hulkot, és adtak neki még egy esélyt, hogy bebizonyítsa, belőle is lehet még hős.
A Felperzselt Földben Ross a feloldozásért küzd az egyetlen eszközzel, amit Hulk ismer: szó szerint utat tör magának! Parker egy sor olyan szórakoztató küldetést adott a Vörös Hulknak, ami eléri a Marvel Összjáték sorozat színvonalát — ám ebben az esetben olyan hősökkel kell összeállnia, akiket ki nem állhat! Gabriel Hardman kétségtelenül a képregényipar egyik legfényesebb üstököse, és itt is remekelt a csodálatos, kifejező rajzokkal. Művészetén leginkább Gene Colan hatásait ismerhetjük fel, amit olyan nagyívű víziók jellemeztek, amikre csak egy korábban mozifilmek képes forgatókönyvein dolgozó szakember képes, az eredmény pedig egy olyan képregény, ami tele van lélegzetelállító harcjelenetekkel és szemkápráztató rajzokkal.
Vágjatok bele a kötetbe, és ismerjetek meg egy teljesen új Hulkot…

Előzetes: