Marvel Lovagok Pókember: Túlhajszolva (NMK #63)

Cím: Marvel Lovagok Pókember: Túlhajszolva (NMK #63)
Sorozat: NAGY MARVEL KÉPREGÉNYGYŰJTEMÉNY
Szerző(k): Mark Millar, Frank Cho
Kiadó: Hachette
Ár: 3090 Ft
Formátum: keménytáblás kötet
Terjedelem: oldal
Megjelenés: 2020.05.21.
Megvásárolható: Újságárusok és Képregényboltok
Online vásárlás: szukits.hu kepregenymarket.hu

Pókemberként Peter Parker legnagyobb félelme az, hogy a szuperhősködéssel egyszer veszélybe sodorja a családját és a barátait. Mintha a sors pont ezt akarná beigazolni, egy titokzatos gonosztevő, aki ismeri Peter titkos személyazonosságát, elrabolja May nénit. Pókember a leghalálosabb ellenségeivel kénytelen pusztakézzel szembenézni, hogy megmentse nagynénjét. A Fekete Macskával
az oldalán pedig tényleg megtanulja, milyen túlhajszoltnak lenni.

A gyűjtemény a Marvel Knights Spider-Man (1. széria) 1-4. számát tartalmazza.

Előszó:

2004 nagyszerű év volt a Pókember-rajongók számára!
Amellett, hogy láthattuk Pókember és Dr. Octopus összecsapását a vásznon, a hálószövő a képregények oldalain is tündökölt. J. Michael Straczynski Amazing Spider-Man sorozata és Paul Jenkins Spectacular Spider-Man sorozata egyszerre borzolta az olvasók kedélyeit, miközben Brian Michael Bendis tovább forradalmasította Pókember életének ismert eseményeit a saját sikeres Újvilág: Pókember sorozatában is.
Tudva, hogy a jóból sosem elég, a Marvel bejelentette, hogy egy újabb Pókember sorozattal bővül a kánon, ezúttal a Marvel Lovagok égisze alatt (Joe Quesada és Jimmy Palmiotti fémjelezte sötétebb, érettebb történetek – lásd a függeléket a képregény végén). Az író pedig ezúttal nem más, mint a skót képregényfejedelem, Mark Millar.
Az Újvilág Univerzum (Ultimátum, Újvilág: X-Men) sikereit követően a Marvel Lovagok: Pókember Millar első írása a jelenleg is zajló Marvel történetfolyamban. A rajongók pedig kíváncsian várták, hogyan alakul a hálószövő története. JMS nagy vihart kavart döntésével játszva, miszerint May néni rájön Peter titkos énjére, Millar Pókembere is a család témakörét járja körül, és megmutatja, Peter milyen messzire menne el azért, hogy a szeretteit védelmezze. Az új történet magva tehát továbbra is a hatalom és felelősség összefüggésének eszméjét erősíti. Terry Dodson hihetetlenül energikus képeivel ez a sorozat szinte tökéletes esszenciája mindannak, amit Pókember képvisel.
Figyelembe véve, hogy a Marvel Lovagok sorozatról van szó, Millar könnyedén előadhatott volna egy nyers és megbotránkoztatóan erőszakos történetet is, ám ehelyett az „érettebb olvasókhoz” szólt, és olyan intelligens, gondolatébresztő sztorit írt – talán minden idők legjobb Pókember-pillanataival fűszervezve -, ami az egyik legélménydúsabb olvasmány lehet a rajongók számára.

Előzmények:

Egy radioaktív kísérlet során a Midtown Gimnáziumba járó Peter Parkert megcsípi egy sugárfertőzött pók, amitől a fiúnak hihetetlen pókképességei lesznek.
Óvatlansága szeretett bácsikája, Ben bácsi meggyilkolásához vezet, és ekkor a gyászoló tini megesküszik, hogy erejét mindig az emberek védelmére használja majd, és így válik a Pókember nevű szuperhőssé. Peter értékes leckét tanult nagybátyjától, és minden esetben ehhez tartja magát: „a nagy erő nagy felelősséggel jár.”
Az összes ellenség közül, akikkel Peter Pókemberként szembeszállt, a legveszedelmesebb Norman Osborn – akit a világ csak az őrült Zöld Manóként ismer. Alig pár ember tudja csak Pókember titkos személyazonosságát, de Osborn, aki megszállottan igyekszik elpusztítani a szuperhőst, köztük van.
Peter élete az utóbbi időben megváltozott. Jelenleg természettudományokat tanít régi iskolájában, és nemrég csapott össze halálos ellenségével, Morlunnal. A vámpírral való első találkozásukat követően Peter megismerkedett a titokzatos Ezékiellel, egy öregemberrel, akinek kísértetiesen hasonló képességei vannak, mint neki. Ezékiel segített Peternek Morlun legyőzésében, majd váratlanul eltűnt.
Mialatt Peter az ádáz harcok fáradalmait próbálta kipihenni, May néni rátalált a jelmezére. Miután felocsúdott a döbbenetből, hogy Peter titokban szuperhős, May vonakodva ugyan, de elfogadta, hogy unokaöccse a Pókember.
Bár Peter egy időre elhidegült feleségétől, Mary Jane Watson-Parkertől, végül kibékültek.
Tulajdonképpen jelen pillanatban egészen jól áll a hálószövő szénája. De hát jól ismerjük Parker szerencséjét, biztosak lehetünk benne, hogy ez nem tart sokáig…

Előzetes: