Fantasztikus Négyes: Végítélet (NMK #97)

Cím: Fantasztikus Négyes: Végítélet (NMK #97)
Sorozat: NAGY MARVEL KÉPREGÉNYGYŰJTEMÉNY
Szerző(k): Stan Lee, Jack Kirby, Joe Sinnott
Kiadó: Hachette
Ár: 3090 Ft
Formátum: keménytáblás kötet
Terjedelem: 200 oldal
Megjelenés: 2021.09.09.
Megvásárolható: Újságárusok és Képregényboltok
Online vásárlás: szukits.hu kepregenymarket.hu

A Fantasztikus Négyest meghívják egy rejtélyes afrikai országba, Wakandába, aminek egy Fekete Párduc nevű titokzatos alak a királya! De vajon az uralkodó barát vagy ellenség?
Mindeközben a Nememberek is visszatérnek, ahogy az F4 ősi nemezise, Fátum Doktor is feltűnik. Ráadásul, miután Latvéria zsarnok ura elfogja az Ezüst Utazót, hatalmasabbá válik, mint valaha.
Csak a Fantasztikus Négyes lehet képes legyőzni, de vajon meg lehet-e állítani valakit, aki kozmikus erőkkel bír?

A gyűjtemény a Fantastic Four (1. széria) 52-60. számokat tartalmazza.

Előszó:

A Fantasztikus Négyest sokak szemében az teszi igazán különlegessé, hogy elsősorban és legfőképpen tudósok és felfedezők, nem pedig szuperhősök. Kalandjaik következtében persze gyakran kell megmenteniük az emberiséget mindenféle fenyegetésektől, de a csapatot alapvetően nem a szupergonoszok elleni küzdelem, hanem a felfedezés hajtja.
Részben ennek, a külső fenyegetéseket helyettesítő felfedezési vágynak köszönhetően van a Fantasztikus Négyesnek ilyen rendkívüli mellékszereplő-gárdája és a korszak tipikus szuperhősös eposzaitól markánsan eltérő történetvezetése. Lehet, hogy a sztorik tudományos háttere problémás itt-ott, de Lee és Kirby ambíciója legyőzhetetlen. Nehéz elhinni, hogy ez és a Galactus eljövetele című korábbi kötet mindössze két évet fed le, és ez idő alatt az említett páros a Marvel Univerzum korai éveinek néhány legemblematikusabb karakterét és legemlékezetesebb történetét írta meg. A Nememberekkel, az Ezüst Utazóval és Galactusszal már találkoztál, ebben a kötetben most egy másik rendkívül fontos karakter debütál: név szerint Fekete Párduc, az amerikai fősodorbeli képregények első fekete szuperhőse.
Lee és Kirby Fantasztikus Négyesnél eltöltött ideje teljes joggal lett legendás.
Zsinórban 102 füzet (plusz hat különszám) került ki a kezeik alól, ami bármilyen kreatív csapatnak hihetetlen dicsőségére válna, ennek a korszaknak pedig ez és az előző kötet a kétségbevonhatatlan csúcspontja.
Kövesd tovább, ahogy a Fantasztikus Négyesnek hála ismét belépünk az ismeretlenbe!

Előzetes: