LÁTHATATLAN NŐ (MLH022)

Cím: LÁTHATATLAN NŐ (MLH022)
Sorozat: A MARVEL LEGNAGYOBB HŐSEI K.GY.
Szerző(k): John Byrne, Jerry Ordway, Al Gordon, Glynis Oliver
Kiadó: Hachette
Ár: 2990 Ft
Formátum: keménytáblás kötet
Terjedelem: 136 oldal
Megjelenés: 2022.06.25.
Megvásárolható: Újságárusok és Képregényboltok
Online vásárlás: szukits.hu kepregenymarket.hu

Tarts velünk, és kövesd végig, miként változtatja meg a zseniális John Byrne a Láthatatlan Lánynak, a Marvel első női szuperhősének sorsát.
Új korszak köszönt a Fantasztikus Négyesre. Miközben a zsarnok Psycho a Marvel legcsodásabb családját veszi célba, felfedi legádázabb fegyverét Ármány, a gyűlölet úrnőjének személyében.
Fedezd fel, mi rejlik ennek az új, félelmetes gonosztevőnek a szívében, hogy megértsd, miért mondjuk azt, hogy a Fantasztikus Négyesnek a valaha volt legsötétebb napjaival kell szembenéznie.
Ebben a különleges szereplőgárdát felvonultató történetben John Byrne olyan lenyűgöző módon mutatja be neked a Fantasztikus Négyest, ahogy még sosem láttad.
A KÖTET TARTALMA: FANTASTIC FOUR (1. SZÉRIA) 280-284.

Ed Hammond, Marvel szerkesztő (Panini UK) előszava:

A Láthatatlan Nőt manapság teljes joggal sorolják a Marvel Univerzum legnagyobb hősei közé, elvégre képességeivel bármilyen, botor módon ellene szegülő gonosztevőt le tud rendezni.
De nem volt ez mindig így. Bár Stan Lee igyekezett a Fantasztikus Négyes mindegyik tagját egyéni jellemvonásokkal felruházni, első éveiben Sue megszenvedte a „gyengébb nemnek” az akkori képregényekben tradicionálisan fenntartott kliséit.
Sue kezdetben csak védekezésre tudta használni képességeit: láthatatlanná válhatott, ami viszont komoly fizikai megterheléssel járt. Legtöbbször a „bajba jutott nő” szerepében ragadt, állandóan elrabolta őt Namor herceg, Fátum Doktor és sok más gonosztevő. Amikor éppen nem szorult megmentésre, rajongó feleségként, vakon követte géniusz férjét, Reedet, ahogy rendet rak a világban. Szuperképességű karakterként mindezek ellenére is kitűnt a 60-as évek szuperhősképregényeinek tipikus nőalakjai közül. Aligha mondhatnánk, hogy nagy lépést jelentett az egyenjogúság számára, mégis kinyitotta az ajtót a közeljövő önállóbb, öntudatosabb női karakterei előtt.
Bár néhányszor megkísérelték továbbfejleszteni a karakterét, Sue csak John Byrne 80-as évekbeli történeteiben vált azzá a személyiséggé, akit ma ismerünk és szeretünk. Addigra Sue és Reed összeházasodtak, és már egy kisfiuk is volt: Franklin Richards. Sue-ra ráfért az újragondolás. Erejét korábban már megnövelték, így képes volt más tárgyakat is láthatatlanná tenni, valamint szilárd fény-erőtereket kreálni, de igazán John Byrne teljesítette ki a Sue-ban rejlő potenciált.
Ebbe a kötetbe egy olyan történetet választottunk, ami tökéletesen bemutatja ezt a fordulópontot. John Byrne ekkorra már négy éve írta az F4-et, és a csapat több radikális változáson is átment, például új jelmezt, újjáépített főhadiszállást, sőt az ideiglenesen a Lény helyébe lépő Amazon személyében még új csapattagot is kapott. A „Láthatatlan Lány” metaforikus újjászületéseként is értelmezhető sztorit Byrne évekig készítette elő. Sue már több volt „rajongó feleségnél”, saját jogán is komoly erőt képviselt. Megacélozta magát, és végre felismerte a saját akaraterejében és hihetetlen képességeiben rejlő lehetőségeket.
Miután kilépett mások árnyékából, Sue minden tekintetben férje egyenrangú partnerévé vált. Mi több, kapcsolatuk ingája azóta inkább a másik irányba lengett ki. A szórakozott Reed olykor veszélybe sodorta a csapatot veszélyes kísérleteivel, és ilyenkor Sue oldotta fel a problémás szituációt. Sue továbbra is elkötelezett a férje és a családja iránt, ő a Fantasztikus Négyes végtelenül szerető, empatikus és megértő szíve, e jellemvonásával pedig csak a jó ügy iránti elszántsága versenyezhet.
Fedezd fel, ahogy a Marvel Univerzum first ladyje szembenéz azokkal a kihívásokkal, amik örökre megváltoztatják majd karakterét.

Előzetes oldalak:

A kötetben felsorolt, magyarul is megjelent ajánlott olvasmányok: