Fantasztikus Négyes: Felfoghatatlan (1. rész) (NMK #37)

Cím: Fantasztikus Négyes: Felfoghatatlan (1. rész) (NMK #37)
Sorozat: NAGY MARVEL KÉPREGÉNYGYŰJTEMÉNY
Szerző(k): Mark Waid, Mike Wieringo, Casey Jones, Karl Kesel, Larry Stucker, Paul Mounts, Richard Isanove
Kiadó: Hachette
Ár: 3090 Ft
Formátum:
Terjedelem: 190 oldal
Megjelenés: 2019.05.23.
Megvásárolható: Újságárusok
Online vásárlás: szukits.hu kepregenymarket.hu

A Fantasztikus Négyes éveken át keresztbe tett Fátum doktor világuralmi terveinek, csakhogy a latvériai diktátor ezúttal az őt rendszeresen cserbenhagyó technológia helyett a sötétebb tanok felé fordul. Fátum végre szörnyű bosszút állhat leggyűlöltebb ellenségein, amivel szétszakíthatja a Marvel legelső családját.

A gyűjtemény a Fantastic Four (3. széria) 67-70. és a Fantastic Four (1. széria) 500-502. számát tartalmazza.

Előszó:

Lehet, hogy az F4 történeteinek nagyja a tudományos fantasztikum által teremtett meseszerű szerkezetek körül forog, ám nem ez a népszerűségük egyetlen oka. Az idő, tér vagy dimenziók határait nem tisztelő elképzelhetetlen kalandjaik ellenére a Fantasztikus Négyes magvát mindig egy roppant köznapi elem adta: a család.
Egy jó F4-sztori egyszerre sci-fi és szappanopera – annak ellenére, hogy ez a két zsáner aligha állhatna távolabb egymástól. A keverésük komoly kihívás. Ha valamelyikük túlsúlyba kerül, akkor a füzet vagy túl elvonttá válik, vagy átcsap melodrámába. A sorozat alkotói közül senki ért el tökéletesebb egyensúlyt a döbbenetes cselekményív és megindító személyes történetek vegyítésében, mint Mark Waid és Mike Wieringo. Mint nemsokára megláthatjátok, alattuk a sorozat valóban okkal viselte a klasszikus „A világ legnagyszerűbb képregénymagazinja!” feliratot.
Ez a kötet és a közvetlen folytatása, az Engedély nélküli akció képviseli a páros Fantastic Four címen végzett munkájának tetőpontját. Ha már eleve kedvelted a csapatot, ezek a könyvek csak megerősítenek a remek választásban; ha pedig még bizonytalan vagy, akkor garantáltan meggyőznek majd a kiválóságukról!

Előzmények:

Egy kísérleti űrhajó próbaútja során egy előre nem látható kozmikus vihar részecskesugárfürdőben részesítette Reed Richardsot, leendő feleségét Susan Stormot és annak öccsét Johnnyt,
illetve a legjobb barátját, Ben Grimmet. Az így szerzett páratlan képességeiket a jó ügy érdekébe fordították, így született meg a világ legelső szuperhőscsaládja, a Fantasztikus Négyes!
A házaspárnak két gyermeke született: a már iskoláskorú Franklin és a még csecsemő kishúga, Valeria. A megváltozott fiziológiája miatt Sue egyik terhessége sem volt könnyű – annyira, hogy Valeria
születésekor úgy tűnt, ő és a kicsi sem élik meg a másnapot. Mivel Reedet akkor épp egy világméretű krízis megoldása kötötte le, így Johnny kényszerűségből a csapat nemezise, Fátum doktor segítségét kérte, aki a tudományos és mágikus ismereteinek kombinációjával sikeresen levezette a szülést. Cserébe azt kérte, hogy ő keresztelhesse el a kisdedet, akinek az első szerelme emlékére a Valeria nevet adta.
Sue nemrég úgy határozott, hogy az öccse eleget gyerekeskedett, ideje, hogy felelősségteljes életet éljen. Ezért kinevezte őt a családi cég pénzügyi igazgatójának, ami eleinte a legkevésbé sem nyerte el Johnny tetszését. Azóta viszont beleszeretett a munkakörbe, hisz így egy egész sereg új eszköze lett, amivel tovább gyötörheti a csapattársát, Ben Grimmet…

Előzetes: