VÍZIÓ: Az ikonikus Bosszúangyal (MLH023)

Cím: VÍZIÓ: Az ikonikus Bosszúangyal (MLH023)
Sorozat: A MARVEL LEGNAGYOBB HŐSEI K.GY.
Szerző(k): Roy Thomas , John Buscema, Marie Severin, George Klein, Geoff Johns, Ivan Reis, Joe Pimetel, Glynis Oliver
Kiadó: Hachette
Ár: 2990 Ft
Formátum: keménytáblás kötet
Terjedelem: 152 oldal
Megjelenés: 2022.07.09.
Megvásárolható: Újságárusok és Képregényboltok
Online vásárlás: kepregenymarket.hu

Vízió a Mavel Univerzum egyik legrejtélyesebb hőse.
Egy szintetikus kereszteslovag, kinek története egészen a képregények aranykoráig nyúlik vissza.
Fedezd fel az android eredetét a Bosszú Angyalai két korai számából, aztán merülj el a legendás alkotó, Geoff Johns Ikonikus Bosszúangyalok: Vízió című pörgős minisorozatában, ami egészen új megvilágításba helyezi Vízió karakterét!
A KÖTET TARTALMA: AVENGERS 57-58. és AVENGERS ICONS: VISION 1-4.

Ed Hammond, Marvel szerkesztő (Panini UK) előszava:

Mi tesz minket emberré? Ez a kérdés a modern civilizáció kezdete óta foglalkoztatja a tudósokat, filozófusokat, művészeket és vallási vezetőket. Ennek a témának az egyik jellegzetes irodalmi toposza a mesterséges ember. A prágai gólem és Asimov Robbie-jának nyomdokain a Marvel Univerzumban bőségesen akadtak gépemberek az évek során. De talán mindnyájuk közül a Vízió nevű megfoghatatlan bosszúálló hős a legismertebb.
Amióta felbukkant Roy Thomas író és John Buscema rajzoló történetében, a Bosszú Angyalai 57-ben, Vízió a címbeli hőscsapat esszenciális tagjává vált. Mint látni fogod, első megjelenése és a Bosszú Angyalai közé való beilleszkedése teljes mértékben a programozása elleni lázadásról és a szabad akarat kifejlesztéséről szól. De ezek a számok csupán apró szeletét képezik eredettörténetének. Megalkotásának gyökerei sokkal régebbre nyúlnak vissza, és sokkal rejtélyesebbek, mint azt az akkori olvasók sejthették.
Ez a megfoghatatlan eredet nagyon is passzol egy olyan hőshöz, aki képes anyagtalanná válni. Első felbukkanása óta számtalan író bővítette ki a múltját, e revelációk legfontosabbika pedig az volt, hogy Vízió teste Phineas Horton professzor teremtményén, az 1930-as évek hősén, Fáklyán alapul. Ez a koncepció azonban meglehetősen zavarossá vált, amikor Fáklya az eredeti, ép testében tért vissza a modern Marvel Univerzumba. Ezt a furcsa kettősséget végül egy Immortus nevű időutazó gonosztevőn keresztül oldották fel, aki a sztori szerint a valóságmanipuláló Örökkévalóság kristályának segítségével intézte úgy, hogy a két hős szimultán létezhessen.
A második történetünk Geoff Johns és Ivan Reis négyrészes Vízió minisorozata 2002-ből. Ebben ismét kibővítik a karakter teremtésének körülményeit, újabb réteggel gazdagítva eredetét. Az akciódús
sztori remekül demonstrálja, milyen sokoldalú a Vízió sűrűségszabályozó képessége, Reis pedig gyönyörűen komplex illusztrációkban prezentálja a karakter testének belső mechanizmusait. Roy Thomas nem is találhatott volna a „szintezoidnál” jobb címkét a karakterének. A Vízió státusa mint szintetikus ember mindig is belső utazásának magját képezte a Marvel Univerzumban elmesélt kalandokban. Bár a Vízió még mindig keresi a pontos választ arra a kérdésre, hogy ki vagy mi ő valójában, az olvasók láthatják, hogy elsősorban önzetlen hősiessége definiálja emberségét.

Előzetes oldalak mindkét történetből:

Az AVENGERS 57-58. megtalálható az NMK 72. kötetében is.