Fantasztikus Négyes: Galactus eljövetele (NMK #75)

Cím: Fantasztikus Négyes: Galactus eljövetele (NMK #75)
Sorozat: NAGY MARVEL KÉPREGÉNYGYŰJTEMÉNY
Szerző(k): Stan Lee, Jack Kirby, Vince Colletta, Joe Sinnott, Wil Glass, Dale Crain
Kiadó: Hachette
Ár: 3090 Ft
Formátum: keménytáblás kötet
Terjedelem: oldal
Megjelenés: 2020.11.05.
Megvásárolható: Újságárusok és Képregényboltok
Online vásárlás: szukits.hu kepregenymarket.hu

A Marvel Univerzum minden hőse egyesül, hogy részt vegyenek a század legkaotikusabb esküvőjén, ahol Reed Richards és Sue Storm végre örök hűséget fogadnak egymásnak.
Ám az amúgy sem fényes mézesheteket megzavarja a Nememberek feltűnése, majd egy olyan fenyegetés érkezése, akitől megremeg az egész Föld…
Nem más ő, minta megállíthatatlan idegen, a bolygófaló Galactus!

A gyűjtemény a Fantastic Four (1. széria) 44-51. és a Fantastic Four Annual (1. széria) 3. számát tartalmazza.

Előszó:

Üdvözöllek a korai Marvel Univerzum egyik, ha nem a legizgalmasabb történetében. A Fantasztikus Négyes 1965-re már forradalmasította a képregények világát, kikövezve az utat az egyre táguló Marvel Univerzum számára. Stan Lee ihletett történetei és Jack Kirby dinamikus rajzai kötelező olvasmánnyá tették a világ első hőscsaládját a képregényrajongók minden korosztálya számára. Ezzel a kötettel pedig még jobban kiterjesztették a képregényes történetmesélés határait.
A cím védjegyéül szolgáló „szappanoperai” történetmesélés új csúcsot ért el a Fantastic Four Annual 3. számával, benne Sue Storm és Reed Richards esküvőjével. Természetesen, igazi Marvel-stílusban, Fátum Doktor és a csapat szinte minden korábbi ellenfele megpróbálja tönkretenni az esküvőt. De amint látni fogjátok, ha egy vendéglistán szerepel többek között Nick Fury, a Bosszú Angyalai, és az X-Men, akkor több mint elég jelmezes karakter van kéznél ahhoz, hogy bármilyen veszélyt elhárítsanak,
és biztosítsák az esküvő terv szerinti lebonyolítását. Az F4 következő számával (44.) egy folytatásos történet indult, amiben a Marvel Univerzumban megjelenő egyik legkülönösebb csoport szerepelt — a Nememberek. Lenyűgöző háttértörténetük Kirby néhány leglátványosabb karakterdizájnjával párosulva azonnal népszerűvé tette őket az olvasók körében. De lehettek bármenynyire kidolgozottak és izgalmasak Fekete Villám és társai, még így sem érhettek fel az őket követő monumentális figurához, aki nem más, mint Galactus, a bolygófaló.
Állandó kísérleteik során arra, hogy felülmúlják, amit korábban alkottak, Lee és Kirby olyan történettel álltak elő, amikben a Négyes magával Istennel, vagy legalábbis egy isteni erővel rendelkező lénnyel csatázik. De ahelyett, hogy ártó szándék vezérelné, ez a lény meghaladja a jót és a gonoszt — egyszerű természeti erő, ami élettel táplálkozik. Ezüstbe öltözött hírnökével az oldalán, Galactus a 48. szám utolsó oldalain jelentette be érkezését, és óriási lépést tett, hogy örökre bevonuljon a képregény-történelembe.
Stan Lee számos interjúban elmondta, hogy a Fantasztikus Négyes történeteinek ezen szériájában vannak az abszolút kedvenc elbeszélései, amik a Marvel legjavát képviselik — és kik vagyunk mi, hogy ellentmondhatnánk a mesternek? Az ötletek tűzijátékként záporoznak oldalról-oldalra. Soha nem mutattak még be ennyi új karaktert és ötletet ilyen rövid idő alatt. Ezek a kozmikus koncepcióktól, drámai történetszálaktól és körmöt rágóan izgalmas, hirtelen lezárásoktól hemzsegő mesék kétség kívül a Fantasztikus Négyes korai éveinek kreatív csúcsait jelentik.

Előzetes: