Fantasztikus Négyes: A vég (NMK #62)

Cím: Fantasztikus Négyes: A vég (NMK #62)
Sorozat: NAGY MARVEL KÉPREGÉNYGYŰJTEMÉNY
Szerző(k): Alan Davis
Kiadó: Hachette
Ár: 3090 Ft
Formátum: keménytáblás kötet
Terjedelem: oldal
Megjelenés: 2020.05.07.
Megvásárolható: Újságárusok és Képregényboltok
Online vásárlás: szukits.hu kepregenymarket.hu

A távoli jövőben a Fantasztikus Négyest megbecsülés övezi, amiért elhozták az emberiség új aranykorát. Ám a naprendszer gyarmatosítása után a hősies család feloszlott. Most, hogy múltjuk egyik titokzatos ellenségének visszatérte veszélyezteti művüket, a Fantasztikus Négyesnek újra egyesülnie kell; nem csak családjuk érdekében, hanem az egész galaxis jólétéért.

A gyűjtemény a Fantastic Four: The End 1-6. számát tartalmazza.

Előszó:

Minden jó dolog véget ér egyszer. Persze a szuperhősökre ez nem feltétlenül igaz. A szuperhősös történetek természetükből fakadóan szinte végtelen lehetőségeket kínálnak, bármeddig nyújthatók, ahogy látjuk, egyes esetekben akár hosszú évtizedekig. A popkultúra termékeit vizsgálva ez viszonylag kevés formátumról mondható el. Legközelebbi rokonai talán a szappanoperák – sokan megjegyezték már, hogy a szuperhősös képregények nagyon hasonlítanak a szappanoperákra, épp csak a romantikát gigászi összecsapásokra cserélték. (Mondjuk a Marvelnél általában mindkettőből kapnak az olvasók.)
Az Amerika Kapitány: A Kiválasztott-hoz hasonlóan a Fantasztikus Négyes: A Vég is olyan minisorozat lett, amit a Marvel egy karakter vagy csapat utolsó történetének, végleges lezárásának szánt. A gyeplő ezúttal mind az írói, mind pedig a rajzolói posztot tekintve Alan Davis-hez került. Nagy-Britannia egyik legnagyobb képregény-alkotójaként Davis igazi nemzeti kincs, akinek történetei olvasók generációit bűvölték el. A Marvel számára készített legelső képregénye a Captain Britain: A Crooked World volt, amihez képest is sokat fejlődött a közben eltelt huszonöt esztendő alatt.
Mivel ez a sorozat indította el egykor a teljes Marvel-univerzumot, a Fantasztikus Négyes: A Vég oldalain szinte minden jelentősebb Marvel hős tiszteletét teszi. A Stan Lee és Jack Kirby által kitalált szereplők hosszú sora tűnik fel itt: az Embertelenek, Fátum doktor, a Bosszú Angyalai és – természetesen – Galactus is megkapja a maga szerepét a képregényben, így igazán grandiózus lezárása lett a legendás négyes történetének.
Induljon a kaland, vessük bele magunkat még utoljára az ismeretlenbe a Marvel első szuperhős-családja oldalán!

Előzetes: