Figuraszemle – Marvel Legendák

Annak ellenére, hogy a Marvel licenszet elvesztette a Toybiz még nem adta fel a harcot. 2007-ben egy új sorozattal rukkolt elő, amit Legendary Comic Book Heroes-nak nevezett el. Ebben a sorozatban olyan képregényfigurákat mutatnak be, amik sem a Marvel cég, sem a DC tulajdonában nincsenek. Pl. Conan, Dredd bíró, vagy Image, hősök (persze Spawn kivételével, akinek a jogai a megalkotójánál, Todd McFarlane-nél vannak). Ezek a figurák követik a régi Marvel Legends hagyományokat. Mind a festés, mind a mozgathatóság kiváló.
Viszont képregényeket már ezekhez sem mellékelnek, ami ebben az esetben azért baj, mert sok karakter még az amerikai gyerekek számára is ismeretlen. A megjelenésükkor a fórumok tele voltak azokkal, akik Madman, Ripclaw, vagy Savage Dragon kiléte után érdeklődtek, ugyanis túl fiatalok voltak, mikor ezek a képregénysorozatok menőnek számítottak, és bár sok sorozat még ma is fut, valahogy mégsem olyan közismertek.
Ami végül mindenkit meggyőzött az az első sorozat BAF figurája volt. Pitt talán az eddigi legrészletesebben kidolgozott, és legmasszívabb BAF figura.

Sok gyűjtő csak miatta vette meg a sorozatot.

Eddig két széria látott napvilágot, de a második sorozat figurái valahogy kapásból ritkasággá váltak. Sokan még ma sem tudták beszerezni őket, pedig elvileg már fél éve a piacon vannak. A 3. sorozatot nagy várakozás előzi meg. Nem sokat tudni még róla, csak annyit, hogy a BAF egy Jégóriás lesz majd a Conan sorozatból.

Szerintem ez nagyon bíztatóan néz ki! Én 2008-ban eigazából ttől a sorozattól többet várok mint a hasbrós Marvel legends-től. Azok is biztos nagyszerű figurák lesznek, de számomra valahogy már nem érnek annyit mint a “régi” Marvel Legends figurái.

Oldalak: 1 2 3 4 5