Figuraszemle – Marvel Legendák

Ezt már halogatom egy ideje…
Egy képregényrajongó szemszögéből talán ezek az akciófigurák tarthatnak leginkább számot érdeklődésre. A Marvel cég figuráiról van szó.

A sorozat 2002-ben kezdődött, és valójában a Toybiz nevű játékgyártó cég egy korábbi Marvel figura sorozatából, a Marvel Classics-ból nőtte ki magát. A figurák átlagosan 6 inch magasak. Átlagosan, mert a készítők odafigyeltek olyan apró részletekre is, hogy Rozsi alacsonyabb legyen a többieknél, vagy pl. Thor magasabb. Ezen kívül a Toybiz minden figura mellé mellékelt egy képregényt is az adott karakter főszereplésével. Ezek már korábban megjelent számok voltak, tehát nem a játékokhoz készült exkluzív kiadványok. A cél az volt vele, hogy ha esetleg valaki nem ismerné a karaktert, amit megvesz, ebből kiművelheti magát. A figurák magas szinten artikuláltak, gyakran még az ujjak is külön mozgathatók. A műanyag minősége nem hagy kívánnivalót maga után, és a festés is igényes.

A magas kifejezőképesség rengeteg különböző pózt tesz lehetővé, és talán ez az ami az idősebb korosztály számára is érdekessé tette ezeket a figurákat. Nem feltétlenül gyerekjátéknak készültek, a szépen kidolgozott részletesség, és a jó pózoltathatóság együtt olyan élményt nyújt, amit a mérgdrága, és törékeny szobrok sem képesek felülmúlni.
Sok idősebb rajongó kezdte gyűjteni a szériát, és természetesen feltűntek a hardcore gyűjtők is.

Oldalak: 1 2 3 4 5