Figuraszemle – Marvel Legendák

Az igazi gyűjtők számára a Toybiz különleges csalit tartogatott. Minden sorzatban szerepeltetett egy úgynevezett “chase” figurát, ami limitált kiadású volt. Ez legtöbbször egy másik figura átfestett verziója. Pl az első szériából Iron man nem volt ritka, de a Stealth armor, vagy Golden armor Iron man igen.

Persze ezekből a figurákból is a felbontatlan dobozúak a legértékesebbek, ezért a legtöbb rajongó kapásból kettőt is vett a kedvenceiből.
De a Toybiz biztosra akart menni. Azt akarta, hogy az adott sorozat összes darabját megvegye mindenki. Így létrehozta a “BAF“-rendszert. BAF = Build-A-Figure. Ez lényegében annyit tesz, hogy egy adott széria minden egyes figurája mellé csomagolnak egy darabkát, egy kezet, egy lábat, stb… egy másik figurából, amit így csak akkor lehet teljesen összerakni, ha a sorozat minden szereplőjét megveszi az ember.
A BAF figurák mindig nagyobbak az átlagos figuráknál. Egy idő után már csak a BAF-ok nevével jelölték a sorozatokat. A legnépszerűbb talán a Sentinel sorozat volt. 7 figura megvétele után a mellékelt részekből összeépíthető volt a Sentinel robot. És ugyan milyen gyűjtemény az, amiben csak egy Sentinel robot van?

Oldalak: 1 2 3 4 5