Figuraszemle – Marvel Legendák

2007 január 1.-től a Hasbro szerezte meg a Marvel figurák jogait a Toybiz-től, és ez egyben a Marvel Legends rajongók fekete napja is.
A Hasbro azóta is megosztja a rajongók táborát. Sokat átkozzák ezt a lépést, néhányan pedig áldják.
De mi is történt?
A Hasbro ugyan azokkal a szobrászokkal dolgoztat továbbra is, mint a Toybiz. Akkor meg mi a baj? Hát az, hogy a Hasbro arculatváltást kezdeményezett. Ez akár szó szerint is érthető, ugyanis a figuráinak az arcát sokkal rajzfilm-szerűbbre vette. Ez még talán nem is lenne olyan nagy baj, és a tavaly év elején bemutatott prototípusok még nem is néztek ki olyan rosszul. Viszont a forgalomba hozott figurák csak halvány másai voltak a protoípusoknak.
Az első képen a Lord Thor figura prototípusa látható, a másodikon pedig a később ténylegesen forgalomba hozott verzió.

A felhaszanált műanyag a McDonald’s Happy Meal játékok színvonalát idézi, ehhez pedig hozzájárul a festés szinte teljes hiánya is. A figurák javarészt az eredeti műenyag színét viselik magukon, ezáltal fényesek, kevésbé élethűek. A hab a tortán és egyben a végső döfés pedig az, hogy a Hasbro csökkentette az artikulációs pontok számát. Ezáltal a figurák kevesebb poton mozgathatók, és kevésbé pózoltathatók. Inkább válnak gyerekjátékká, mint gyűjtők féltett kincsévé.
Elmaradtak a figurák mellé mellékelt képregények is.
2008-as előrejelzések szerint pedig a Hasbro főleg a mozifigurákra fog koncentrálni.

Oldalak: 1 2 3 4 5