A Bosszú Angyalai: Angyalok mindörökké 1. rész (NMK #67)

Cím: A Bosszú Angyalai: Angyalok mindörökké 1. rész (NMK #67)
Sorozat: NAGY MARVEL KÉPREGÉNYGYŰJTEMÉNY
Szerző(k): Kurt Busiek, Carlos Pacheco
Kiadó: Hachette
Ár: 3090 Ft
Formátum: keménytáblás kötet
Terjedelem: oldal
Megjelenés: 2020.07.16.
Megvásárolható: Újságárusok és Képregényboltok
Online vásárlás: szukits.hu kepregenymarket.hu

Hét Bosszúangyalt kiragadnak a saját idejéből.
A jelenből, a múltból és a jövőből érkező hősök összefognak, hogy megvédjék barátjukat, Rick Jones-t, akit IMMORTUS próbál megölni.
Ebben az epikus mesében, ahol barátok fordulnak egymás ellen, és esküdt ellenségek lépnek szövetségre egymással, az időutazó hősök kozmikus csatát vívnak, ami eldönti az egész emberiség végzetét!

A gyűjtemény az Avengers Forever 1-6. számát tartalmazza.

Előszó:

Egy író számára a képregények kontinuitása kétélű fegyver. Egyesek teljesen figyelmen kívül hagyják elődeik munkáját, nem engedik, hogy a korábbi lapszámok történései befolyásolják az ő új sztorijukat, míg mások örömmel használnak fel korábbi eseményeket, vagy rég elfeledett jelenetsorokat kiindulópontnak egy újabb kalandhoz. Kurt Busiek határozottan az utóbbiak közé sorolható. Kurt tinédzser korától kezdve elkötelezett képregényrajongó, egy két lábon járó Marvel enciklopédia. De az ő igazi szuperképessége nem a felhalmozott tudás (ami azért, valljuk be, már önmagában megsüvegelendő), hanem hogy képes frissnek és különlegesnek ható történetek írni korábbi ötletek, fordulatok, szereplők továbbgondolásával.
A Bosszú Angyalai: Angyalok mindörökké erre tökéletes példa. Ahogy a sztori halad előre, és az időn kívül rekedt Angyalok más és más történelmi korokban találják magukat, közben szekérderéknyi ismert, vagy rég elfeledett karakterrel találkoznak. Az Angyalok időugrásait ráadásul arra is használta Busiek, hogy kijavítson néhány korábbi, kontinuitásbeli problémát (például a szintezoid Vízió eredettörténetét).
Természetesen Carlos Pacheco rajzoló és Jesús Merino kihúzó megugrották a Busiek által magasra tett lécet, és lélegzetelállító rajzokkal támogatták meg a csavaros sztorit. Miközben a történet térrel és idővel is játszik, Pacheco szabad kezet kapott, hogy elképesztő látványt és lélegzetelállító jelenetsorokat alkothasson. Nem számít, milyen mozgalmas egy csatajelenet, Pacheco oldalai sosem zavarosak, mindig könnyen követhetők.
A Bosszú Angyalai: Angyalok mindörökké Busiek és Pacheco szerelmes levele a Föld legnagyobb hőseinek címezve, a karakterek iránt érzett szeretetük minden oldalról süt. Egy ilyen kaliberű történet avatatlan kezek között könnyen érthetetlen zagyvaság lehetett volna, de ők ketten olyan képregényt alkottak, ami a szó szoros értelmében lélegzetelállító.

Előzmények:

„És eljött a nap, mi semmihez sem fogható, mikor a Föld legnagyobb hősei egy közös ellenség ellen fogtak össze. Azon a napon születtek meg a Bosszú Angyalai, hogy megküzdjenek a gonosszal, aki ellen külön-külön esélyük sem lenne. A csapat összetétele az évek során többször cserélődött, de dicső hírnevük a régi maradt! Készülj, ha jő a jel… Angyalok gyülekező!” Avengers 1. (1963)

A Bosszú Angyalai összes ellensége közül Kang, a hódító — egy időutazó zsarnok, aki időszámításunk szerint 30.000-ből származik — az egyik legkitartóbb. Az Angyalok nem csak Kang első számú énjével küzdöttek meg az idők során, hanem a jövő- és múltbéli verzióival is, köztük Immortus-szal, az idő önjelölt urával, akivé Kang egy napon válni fog.
Rick Jones — az Angyalok régi barátja, valamint a kree Csodakapitány egykori gazdateste — megsérült, mikor a Hihetetlen Hulk-kal harcolt. Eltört a gerince, és úgy tűnt, soha többé nem lesz képes járni.
Hónapokkal később Rick-et különös láz kerítette hatalmába, aminek okát senki sem tudta, és hatásos gyógymód sem létezett rá. Mikor Rick kómába esett, az Angyalokhoz került, de a világ legismertebb tudósai sem tudtak segíteni rajta.
Elkeseredettségükben a Legfőbb Intelligenciához fordultak segítségért, egy élő számítógéphez, aki egykor az egész Kree Birodalmat uralta, most viszont a földiek tartják fogva.

Előzetes: