A Bosszú Angyalai: Angyalok mindörökké 2. rész (NMK #68)

Cím: A Bosszú Angyalai: Angyalok mindörökké 2. rész (NMK #68)
Sorozat: NAGY MARVEL KÉPREGÉNYGYŰJTEMÉNY
Szerző(k): Kurt Busiek, Carlos Pacheco
Kiadó: Hachette
Ár: 3090 Ft
Formátum: keménytáblás kötet
Terjedelem: oldal
Megjelenés: 2020.07.30.
Megvásárolható: Újságárusok és Képregényboltok
Online vásárlás: szukits.hu kepregenymarket.hu

A Bosszúangyalok téren és időn át zajló epikus csatája folytatódik!
A csapat tagjai a Feledés birodalmába tartanak, Immortus erődjébe, ahol megtudhatják az eddigi események mögött rejlő rettentő igazságot. Hogy megmentsék az emberiség jövőjét, le kell győzniük az Idő Urát.
Ám erre csekély az esélyük…!

A gyűjtemény az Avengers Forever 7-12. számát tartalmazza.

Előszó:

Mielőtt folytatódna a Végzet háborúja, és megtudnánk, mi lesz Rick Jones és a hét időn kívül rekedt Bosszúangyal sorsa, álljunk meg egy pillanatra, és nézzük meg, milyen rizikót vállalt Kurt Busiek és Roger Stern a sztori megírásával.
Ahogy bizonyára tapasztaltátok, a történet ide-oda utalgat a csapat gazdag történelmén belül. Egy rakás klasszikus Bosszú Angyalai kalandra hivatkozik, néhányat pedig újra is gondolt. Egy író az ilyet nem veheti fél vállról: a keményvonalas rajongók kritikus népség, szigorúan veszik egy-egy karakter hivatalos múltját, és azonnal kiszúrnak bármilyen ellentmondást. A Marvel egykor díjat osztott azoknak az olvasóknak, akik rámutattak valamilyen kontinuitásbeli hibára (ez volt a híres „No-Prize”), és ilyenkor részletes magyarázatot is kellett adniuk a tévedésre. Bátor (sőt vakmerő) író az olyan, aki ezt kockáztatja.
De Busiek és Stern nem csak újragondolták az Angyalok néhány korai kalandját, hanem fogták ezeket a „történelmi” jelentőségű eseményeket, és megmutatták, hogy valójában nem is úgy történtek, ahogy azt eddig tudtuk.
Szentségtörés! Mikor kijött a Bosszú Angyalai: Angyalok mindörökké egy-egy újabb száma, a képregényboltok világszerte dühös rajongók haragos csatakiáltásaitól voltak hangosak!
Persze nem ez történt.
Ahogy a Marvels esetében, az események újraformálásához ezúttal is a két író lexikális tudása, valamint a korai Marvel képregények iránt érzett szeretetük jelentette a kulcsot. A felháborodott rajongói levelek elmaradtak, a Bosszú Angyalai: Angyalok mindörökké nagy ívű története pedig kritikailag és üzletileg is sikeres lett.
Ja, és mielőtt tovább olvastok, azt javaslom, szabadítsatok fel némi helyet a könyvespolcotokon. Higgyétek el, mikor végeztek ezzel a kötettel, kedvet kaptok egy csomó klasszikus Bosszú Angyalai történet beszerzéséhez!

Előzmények:

Rick Jones-t, a Bosszúangyalok jó barátját, egy ismeretlen energia fertőzte meg. Elvitték őt a Holdra, a Legfőbb Intelligencia elé, abban a reményben, hogy az képes lesz meggyógyítani. Az Intelligencia és Mérleg, az Angyalok egykori ellenfele kiderítették, hogy Rick-nek fontos szerepe lesz még az emberiség jövője szempontjából. Immortus, az idő ura elküldte csatlósait, hogy öljék
meg Rick-et, de a fiút megmentette Kang, a hódító ― aki szintén az Angyalok egykori ellenfele, egyben Immortus fiatalabb énje. Az Intelligencia különös erőt ébresztett fel Rick-ben, aki hét Bosszúangyalt hívott magához – a legkülönbözőbb idősíkokból.
Az Angyalok és Kang együtt küzdöttek meg Immortus seregeivel, de végül az új képességek birtokába került Rick futamította meg a támadókat. Kang azt tanácsolta Rick-nek, hogy maradjon az időfolyamon kívül, különben Immortus megtalálja és megöli. Mérleg elvezette az Angyalokat Kang fellegvárába, Kronopoliszba, de Immortus ezúttal is támadásba lendült, hogy megszerezze az Örökkévalóság Kristályát; egy drágakövet, ami képes átírni a történelmet. Immortus hadereje túlnőtt Kang seregén, így megszerezte a zsákmányt, az Angyalok pedig kénytelenek voltak Kang időgépével menekülni.
Óriás rájött, hogyan lehet irányítani az időgépet, és talált is három anomáliát az időben, amiket Immortus közbenjárása okozott. Három csapatra oszlottak, és az anomáliák nyomába indultak – Rick Jones viszont a hajón maradt.
Amerika Kapitány és Óriás a kora 21. századba utaztak, hogy megvédjék a Földet egy marsi inváziótól. Csalogány, Sólyomszem és Fullánk a vadnyugaton kötött ki, ahol Kang-gal és az űrfantomokkal gyűlt meg a bajuk. Eközben Csodakapitány és Darázs az alternatív 60-as években jártak, ahol lelepleztek egy skrullt, aki Richard Nixonnak adta ki magát, és néhány űrfantomot, akik FBI ügynökök bőrébe bújtak. Mielőtt beavatkozhattak volna, megjelent Immortus, és elpusztította az idővonalat. Csak a szerencsén múlt, hogy sikerült elmenekülniük az időgéppel, közvetlenül az összeomlás előtti pillanatokban.
Miután a többi hős is visszatért, a hajó számítógépe különböző időpontokban készült képeket kezdett sugározni. Mindegyiken Immortus szerepelt, ahogy éppen megpróbál beavatkozni a csapat történelmébe. Nem tudni pontosan, hogy mely múltbéli eseményeket befolyásolta, ezért a csapat úgy döntött, megrohamozzák Immortus palotáját a feledés birodalmában…

Előzetes: