A Bosszú Angyalai: A Korvac Saga (NMK #92)

Cím: A Bosszú Angyalai: A Korvac Saga (NMK #92)
Sorozat: NAGY MARVEL KÉPREGÉNYGYŰJTEMÉNY
Szerző(k): Jim Shooter, Len Wein, Roger Stern, George Pérez, David Michelinie, Bill Mantlo, Sal Buscema és Dave Wenzel, Klaus Janson, Pablo Marcos, Ricardo Villamonte, Diverse Hands, Glynis Wein, Phil Rachelson, Jim Shooter, Nel Yomtov, Bob Sharen
Kiadó: Hachette
Ár: 3090 Ft
Formátum: keménytáblás kötet
Terjedelem: 232 oldal
Megjelenés: 2021.07.02.
Megvásárolható: Újságárusok és Képregényboltok
Online vásárlás: szukits.hu kepregenymarket.hu

A 31. századból menekülve Korvac, a Gépember az időfolyamon át a mai Földre érkezik. Miután a jövőben a Galaxis Őrzői meghiúsították terveit, a mi korunkban egy látszólag normális ember alakját ölti fel, miközben a univerzumot szemléli, aminek leigázására vágyik. Csupán egyetlen csapat állhat hódításának útjába, ám őket megannyi külső és belső konfliktus tépázza éppen.
Vajon sikerül-e a Bosszú Angyalainak összefogni, hogy megállítsák a kozmikus hódítót, mielőtt még túl késő lenne?

A gyűjtemény a Thor Annual 6., a The Avengers 167-168. és 170-177. számokat tartalmazza.

Előszó:

A Korvac Sagában feltűnnek a Bosszú Angyalai, a Galaxis Őrzői, Ultron, szóval nem túlzás kijelenteni, hogy ebben a történetfolyamban minden és mindenki benne van. De ha ez nem lenne elég, ebben a történetfolyamban mutatkozik be a szupererővel nem rendelkező, klasszikus karakterek egyike, akit mi olvasók imádunk utálni: Henry Peter Gyrich, aki az összekötő a Bosszú Angyalai és az Amerikai Nemzetbiztonsági Tanács között. Ebben a kozmikus tragédiában az író, Jim Shooter és a rajzoló, George Pérez megmutatja nekünk, miért is van örök helyük a Marvel nagypályásai közt.
Shooter forgatókönyve tökéletesen kiszolgálja a Bosszú Angyalai felé támasztott olvasói elvárásokat, és ezzel a ciklussal kezdődik a Föld legnagyobb hőseinek egyik legsötétebb korszaka. Itt törik meg a kapocs Vasember és Amerika Kapitány közt, és ez csupán tünete a kórnak, ami a Bosszú Angyalait belülről emészti. Higanyszálnak egyáltalán nem tetszik a nővére és Vízió között szövődő viszony, Energikon elbizonytalanodik, hogy van-e egyáltalán helye ilyen hatalmas hősök oldalán, és amikor az USA kormánya minden kapcsolatot megszakít a Bosszú Angyalaival, a csapat szinte megbénul, hiszen kiderül, hogy így még egy, a küldetésükhöz szükséges városi buszt is csak hivatalos engedéllyel használhatnának. Pérez magától értetődő könnyedséggel használja ki a rendelkezésre álló oldalakat, hogy a képregénytörténet egyik legemlékezetesebb jeleneteivel szórakoztasson minket.
Az 1970-es évek diszkó korszakában játszódó sztori azonban nem csak kortalan, de emellett kiváló képet is ad az évtized stílusáról és korszelleméről, szinte olyan hatásosan, ahogy Hitchcock ábrázolta az 50-es és 60-as éveket. A történet előrehaladtával Michael Korvac karaktere, és a róla alkotott képünk eposzokhoz mérhető léptékben változik. Először egy egyszerű istenkomplexusos, megalomániás őrültnek hisszük, de a végére még maguk a Bosszú Angyalai is megtanulnak vele együttérezni, és nem a gonoszt látják benne.
Ez a tragikus szerelmi történet tényleg van olyan megindító, olyan időtlen és egyetemes, mint a nagy klasszikus görög eposzok. A cselekmény átöleli az időt és teret, de esszenciáját mégis a legösztönibb emberi érzelmek adják: a szeretet, a harag, a bosszú és a megbánás.
„Akkor kezdődjön a háború. Most! …És ne feledjétek, Bosszú Angyalai, ti hoztátok magatokra a bajt. Ti hősök, mindenbe beleavatkoztok, és éppen ezzel zúzzátok össze az univerzum reményeit, az istenek álmait. Ezért most megfizettek!”

Előzetes: