A Thanos parancs (NMK #93)

Cím: A Thanos parancs (NMK #93)
Sorozat: NAGY MARVEL KÉPREGÉNYGYŰJTEMÉNY
Szerző(k): Dan Abnett, Andy Lanning, Miguel Sepulveda, Brad Walker, Andrew hennessy, Wil Quintana, Jay David Ramos, Alex Garner, Aleksi Briclot
Kiadó: Hachette
Ár: 3090 Ft
Formátum: keménytáblás kötet
Terjedelem: oldal
Megjelenés: 2021.07.15.
Megvásárolható: Újságárusok és Képregényboltok
Online vásárlás: szukits.hu kepregenymarket.hu

A Rés, az univerzumok közti kozmikus hasadás újra szétnyílt, és minden eddiginél nagyobb borzalmakat szabadított el.
A Tumorverzum nevű valóságból érkező Lord Mar-Vell és démoni, halhatatlan serege lerohan mindent, ami az útjába kerül.
Esélytelenségükkel szembesülve, a Galaxis Őrzői egy kétségbeesett tervvel állnak elő, hogy megállítsák a megátalkodott kree hódítót: összefognak a kozmosz valaha volt legnagyobb gonosztevőjével, aki nem más, mint a halálimádó őrült titán, Thanos!

A gyűjtemény a Guardians of the Galaxy 25., a The Thanos Imperative: Ignition 1. és a The Thanos Imperative 1-6. számokat tartalmazza.

Előszó:

Az ezredfordulót követően a Marvel hőseinek számos eget rengető konfliktusban kellett helyt állniuk. A Bosszú Angyalai: Káosz, a Polgárháború, a Magnus Ház és egyéb eseményeknek óriási hatásuk volt a Marvel világára, gyakran jelentősen felrúgva az addigi status quo-t. Ezek az incidensek ráadásul nem csak a Földet rázták meg: a galaxis túlsó felén a kiadó kozmikus hősei olyan fenyegetésekkel néztek farkasszemet, amik az univerzum eltörlésével fenyegettek. Elsőként Annihilus hordája, a Negatív Zónából a mi világunkba özönlő lények sokasága érkezett, hogy leigázzák a galaxist, majd a technoorganikus földönkívüli faj, a Falanx immáron Ultron vezetéséve kísérelte meg ugyanezt. Aztán a kree-k és a siárok
vívtak háborút – aminek következménye az űrben egy hatalmas, Résnek nevezett repedés lett (erről később…).
Ezek a konfliktusok egy új csapatért kiáltottak, egy olyan alakulatért, aminek aztán a népszerűsége rövid időn belül szárnyalni kezdett: ők lettek a Galaxis Őrzői. Bár korábbról ez a név már ismerős lehet a Marvel olvasóinak, ennek az újnak a tagjai mások, mint akik egykor megfordultak benne. (A korábbi Őrzők a 30. századból származtak, így valójában az új csapatot nevezhetjük az eredeti Galaxis Őrzőinek…)
A Dan Abnett és Andy Lanning írók által kitalált új kompánia számos különc karakterből áll, akiket a szükség sodort össze, hogy megvédjék az univerzumot. Űrlord, Drax, Gamora, Mordály és Groot — öt hős, akiknek a népszerűsége valósággal kilőtt a Marvel Univerzumon belül. A következő öt évben Abnett és Lanning egy sor kozmikus kalandot írt, főszerepben az Őrzőkkel, amint csatát vívnak mindazzal a szennyel, amit az univerzum az útjukba sodor.
A Thanos parancs volt az az esemény, ahova minden erejükkel el akartak jutni azóta, hogy átvették a Marvel kozmikus részlegének igazgatását. A Thanos, Warlock és Marvel Kapitány mitikus múltjára alapozott, galaxist rengető meséjük legalább annyira grandiózus, mint Jim Starlin bármelyik munkája. De a grandiózusság mellett az írók sikerrel tartottak egyensúlyt a nagy ívű sztori és a szereplők apró, megrendítő pillanatai között, amivel a ritmusos cselekmény közben is kidomborították az emberi drámát. A Thanos parancs részben sci-fi eposz, részben pedig lovecrafti horror, és ahhoz kétség sem férhet, hogy ez a Marvel elmúlt 10 évének egyik legemlékezetesebb kozmikus története.

Előzmények:

Két katasztrofális Megsemmisülés eseményt követően az univerzum rendkívül sebezhető állapotba került. A mindenség „szerkezete” szenvedett el sérüléseket, számos repedés keletkezett, olyan nyílások, amik folyamatosan tágulnak, és rajtuk keresztül olyan dolgok jutnak át a mi dimenziónkba, amiknek semmi keresnivalójuk itt.
A különc fegyverforgató, Űrlord ütőképes csapatot verbuvált, akik együtt készek arra, hogy megóvják a védtelen univerzumot, és megelőzzék a még nagyobb katasztrófák kialakulását. Nem mások ők,
mint… a Galaxis Őrzői! Az ifjú földlakó, Richard Rider, vagyis Nova, a galaxist egykor őrző, különleges képességekkel bíró rendfenntartó alakulat klánjának utolsó tagja. Rider fedezte fel az addig ismert legnagyobb repedést a tér-időn, a Résnek elnevezett területet, ami kaput nyit egy másik univerzumra, a sajátunk baljós tükörképének tetsző Tumorverzumra.
Adam Warlock – aki időközben Mágussá, önmaga gonosz énjévé vált, és megszerezte az Egyetemes Igazság Egyházának irányítását – a Galaxis Őrzői előtt eljátszotta saját halálát, hogy a háttérbe húzódva folytathassa tovább mesterkedését.
A Szakramentumon, az egyház anyabolygóján Mártír, Gamora, Mantis, Diadal Őrnagy és Cosmo, az Őrzők tagjai az életükért küzdenek. Mindannyian meghaltak a Mágus ellen vívott csatában, de mint kiderült, az egész csak illúzió volt. Most elhatározták, hogy az univerzum tudtára adják: a gonosz még mindig életben van.
De egy újabb, váratlan körülmény bonyolítja a helyzetet: az egyház egy titokzatos lény feltámasztásán ügyködik, és végre fény derült az újjáélesztő burokban elhelyezett egyed kilétére…
Thanos újra él!

Előzetes: