43. KépregényBörze

A 43. KépregényBörze ismert helyen, a helyzethez méltó odafigyeléssel és körültekintéssel kerül megrendezésre 2020. október 11-én a KMO-ban: 1191 Budapest, Teleki u. 50

További fontos részleteket idézünk a szervezőtől:

Mint tudjátok, igazán nehéz most a szigorítások és korlátozások közepette rendezvényeket szervezni, különösen egy ilyet, mint a Börze. Az iskolák SENKIT sem engednek be a tanítás után, még a saját tanulóikat sem, így iskolába menni eleve kizárt. A KMO viszont örömmel lát minket, így az egyetlen idei Börzét ott fogjuk megrendezni. Ennek persze vannak korlátai, és ez fájni fog néhány embernek, de abszolút kényszerpályán mozgunk, és ha szeretnénk idén legalább egy Börzét megrendezni – és szeretnénk -, akkor ennek a pofonáradatnak most alá kell állnunk. Számozásba veszem, hogy könnyebb legyen rá reagálni.

1/ Jelenleg van a tavaszi Börzéről áttolt asztalfoglalásunk nem kevés, így a tradicionális KMO szokásokkal ellentétben most nem lesz külön eladó sor, mert CSAK a már lefoglalt asztalok játszanak, azaz aki nem foglalt tavasszal (vagy miután az elmaradt, visszakérte az utalását, nem hosszabbította meg), az most nem tud árusítani ezen a Börzén.

2/ Jelenleg 170 asztal van lefoglalva. Ám a KMO-ban csak 130 van. Első körben megkérünk mindenkit, aki tartotta a foglalását, hogy ezen cikk tudatában írjon nekünk a foglalási mail címre, hogy részt akar-e venni rajta, vagy ez esetben inkább mégsem – akkor neki visszautaljuk a foglalása árát.
Amennyiben senki sem akarja visszamondani, egyetlen módon tudunk dönteni: foglalási sorrendben. Ez esetben az első 130 asztal foglalása lesz érvényes, akik utoljára foglaltak, azoknak visszautaljuk a foglalás árát. Gáz, tudom, de vagy ez, vagy semmi…
3/ Akik „bejutottak”, azok közül is 40 asztal az emeleten lesz. Ezt sem lehet semmilyen más módon eldönteni: közülük is az utolsó 40 utaló kerül az emeletre. Nem igazságos, de ez van. Az emeleti asztalok továbbra is duplák, azaz egy jó nagy az felezve lesz, kettőnek számít. Ezúttal nem teszünk különbséget árban az asztalok holléte miatt.
4/ KMO, azaz csak képregényt, akciófigurát, képregényes posztert vagy képregényes DVD-t lehet árusítani. Ebből legutóbb volt némi balhé, most viszont szigorúbban vesszük: én fogok körbejárni, és ha valaki ezt nem tartja be, egyszerűen visszaadjuk a foglalása árát, és az asztalát átadjuk annak, aki betartja a szabályokat – most lesz rá jelentkező bőven.
5/ A foglalható asztalok számát maximalizáljuk 3-ban (kiadók esetében 4-ben), míg a maximum 3 asztalhoz maximum 2 eladó jöhet be. Aki 1 asztalt rendelt, ott ő jöhet egyedül, nem lehetnek ketten. Aki 3-nál több asztalt foglalt, a pluszköltséget természetesen visszakapja.
6/ Merthogy a KMO nem annyira nagy, mint a suli, így a beengedett személyek számát nem 500, hanem 400-ban maximalizáljuk, amibe természetesen az eladókat is beleszámoljuk. Jelenleg kb. 150 fő a foglalás (a fenti számokkal számolva), vagyis 250 látogatót tudunk így egyszerre beengedni. Kényelmetlen lesz, hogy egyedül vagy, esetleg kevesebben, mint szoktál? Nyilván. De ha ezt elengedjük, akkor 120 látogatót tudnánk beengedni egyszerre, kábé felesleges lenne megrendezni az egészet.
7/ 10-től nyitunk a látogatók számára. Az eladók 9-től jöhetnek be: nem lesz külön eladó sor a kertből – mint a sulinál, itt is az eladók álljanak a másik irányból sorba, és őket igazolvány bemutatásával beengedjük előre. Kértétek páran, hogy ki mellé szeretnétek kerülni, ez most alighanem nem fog sikerülni, örülünk, ha nyitásra (9-re) mindent el tudunk rendezni.
8/ Maszk viselése a rendezvény egész ideje alatt kötelező! Eladóknak és vevőknek egyaránt. Fertőtlenítőket teszünk ki.

Tehát összefoglalva: lehet, hogy az emeletre kerülsz. Nem lehet 3 asztalnál többed. Nem mehettek be, legfeljebb csak ketten (ha 1 asztalt foglaltál, akkor csak te egyedül). Csak képregényes termékeket árusíthatsz. Benne van a pakliban, hogy ha mindezek tudatában is jönnél, akkor sem tudsz jönni. Ha ezek elfogadható feltételek a számodra asztalfoglalóként, akkor írj egy mailt, hogy megerősíted a foglalásodat. Ha pedig nem, akkor is írj, hogy ez esetben utaljuk vissza a foglalásod árát. Aki nem ír nekünk ezen a héten, azt úgy vesszük, hogy nem szeretne részt venni a Börzén, és így ők lesznek az elsők, akik kiesnek az első 40 asztal pluszból (ami jó annak a 40 foglalónak, akik utoljára utaltak anno).
Ilyen korlátok közé vagyunk szorítva, egyedül így tudjuk megoldani, sajnálom. Köszönöm a figyelmet, és a megértést.

Közelmúlt megjelenései és a Börze újdonságai: