Tex #1: A könyörtelen

Cím: Tex #1: A könyörtelen
Szerző(k): Mauro Boselli, Claudio Villa
Kiadó: Frike
Ár: 4500 Ft
Formátum: puhafedeles kötet
Terjedelem: 240 oldal
Megjelenés: 2020.09.27.
Megvásárolható: Közvetlen a kiadótól
Online vásárlás: kepregenymarket.hu

Szeptemberben jelenik meg a Frike Comics gondozásában az első magyar nyelvű Tex album, ezzel az egyik leghíresebb olasz képregényhős is bemutatkozik nálunk.

Előszó:

Tex Willer figuráját 1948-ban teremtette meg Giovanni Luigi Bonelli író (1908-2001) és Aurelio Galleppini rajzoló (1917-1994). Tex eleinte folytatásos képsorokban bukkant fel, majd rövidesen elnyerte végleges formátumát, és ebben az A5-ös zsebkönyv méretben jelenik meg a mai napig a Bonelli kiadó zászlóshajójaként. Eddig 718 kötet látott napvilágot a havi sorozatában, ezen kívül számos különszám, limitált és egyéb kiadvány jelent meg a főszereplésével.

Tartalom:
Tucson városa valóságos erőd, és csak a betyár, Harry Logan halálos ítéletének végrehajtását várja. De semmi sem megy a tervek szerint, és barátai segítségének köszönhetően Logannak sikerül elmenekülnie. Vajon Tex és Carson képes lesz elkapni őt?

A történetet Mauro Boselli, a Dampyr alkotója írta, és az a Claudio Villa rajzolta, aki számos Dylan Dog borítót is jegyez. A magyar olvasók a Frike Comics csapatának köszönhetően most első kézből fedezhetik fel a Bonelli kiadó egyik leghíresebb hősének kalandjait!

Hamarosan találkozunk a régi vadnyugaton!