Transmetropolitan – A teljes gyűjtemény #1

Cím: Transmetropolitan – A teljes gyűjtemény #1
Szerző(k): Warren Ellis, Darick Robertson
Kiadó: Fumax
Ár: 11995 Ft
Formátum: keménytáblás kötet
Terjedelem: 488 oldal
Megjelenés: 2020.09.27.
Megvásárolható: Közvetlen a kiadótól
Online vásárlás: fumax.hu

Szeptember végén magyarul is jön Warren Ellis és Darick Robertson legendás képregénye! A Transmetropolitan – A teljes gyűjtemény első kötete a Fumax gondozásában jelenik meg, szokásos keménytáblás kivitelben, a normál mellett limitált verzióban is.

„Az igazság mindenekfelett!”

Spider Jerusalem, a legendás hírű és kolosszális sikereket elért, végletekig cinikus újságíró évekkel ezelőtt önkéntes száműzetésbe vonult, hogy megszabadulhasson a Várostól. Sorsa azonban így is utoléri: vissza kell térnie a gyűlölt metropoliszba, a munkahelyre, amit ki nem állhat. A Szó újságírójaként féktelen haraggal támadja a társadalom fonákságait, és semmi sem szent előtte. Senki sincs biztonságban, bárki és bármi a céltáblájává válhat. Azonban a láthatáron sötét fellegek gyülekeznek: közeleg az elnökválasztás, Spider pedig eltökéli, ha a fene fenét eszik is, minden elképzelhető és elképzelhetetlen eszközt bevet egy igazságosabb világrendért. És némelyik eszköz még a legkeményebb akcióhősöket is elborzasztaná.

A cyberpunk műfaj egyik alapművének is tartott TRANSMETROPOLITAN sorozattal vált Warren Ellis az egyik legjelentősebb képregényszerzővé. Könnyed virtuozitással ötvözi a fekete humort a sodró lendületű akcióval. Mondanivalója aktuálisabb, mint valaha, napjaink világára vészjóslóan emlékeztet a jövőbeli társadalom rémképe. Kőkemény kritikájához remekül illenek Darick Robertson (The Boys) élettel teli, színpompás, néhol ismerős, néhol szürreálisan idegen sci-fi-univerzumot megelevenítő rajzai.

„Az újságírás fegyver. Egy golyó van benne, és ha jól célzol, nem is kell több.”

Írta: Warren Ellis
Fordította: Holló-Vaskó Péter
műfaj: cyberpunk, képregény
formátum: keménytáblás
méret: 192 x 284 mm
oldalszám: 488
ISBN 978-963-470-137-8

Transmetropolitan #1-12 – “Notes from the asshole of the world”

Transmetropolitan #13-24 – Nyakig a politika mocskában

Transmetropolitan #25-42 – Kopasz lovag, mocskos páncélban

Transmetropolitan #43-60: Politikus-vesztőhely