Comicsmania – 10 év antológia

Cím: Comicsmania – 10 év antológia
Szerző(k): JP Ahonen, Ian Debiase, Ghyczy Csongor, Igor Kordej, Kurucz Zsófia
Kiadó: Comicsmania
Ár: 2000 Ft
Formátum: puhafedeles kötet
Terjedelem: 48 oldal
Megjelenés: 2020.09.27.
Megvásárolható: Közvetlen a kiadótól
Online vásárlás: kepregenymarket.hu

Külföldi és hazai szerzők képregényeivel teletömött antológiával ünnepli a Comicsmania kiadó fennállásának 10. évfordulóját. A végleges borítót a kiadó még nem juttatta el hozzánk, így azt egyelőre az egyik előzetes oldallal helyettesítettük.

A kiadó eddigi szerzői közül Igor Kordej (Texas Kid) egy első világháborús novellával járult hozzá a jubileumi füzethez, JP Ahonentől kihajtható Belzebubs-os poszterek kerültek az A/4-as méretű kiadvány közepére. Ghyczy Csongor (Online / Offline; Azért tettem) rögtön két történettel színesíti – szó szerint – az antológiát. Ian Debiase argentín képregényíró- és rajzoló már az újabb szerzőket képviseli, és szintén két alkotással szerepel. Subcomandante Marcos mexikói zapatista gerillavezérről szóló képregény-könyvéből egy
önálló fejezet, egy kisfiúhoz írott levél került bele az antológiába, továbbá egy meghökkentő történet (Jelentés a szputnyik szívről) előzetese, az emberiség disztópikus jövőjéről. Kurucz Zsófia pedig, aki a kiadó csapatához tartozik, itt mutatja meg először képregényes vénáját.

Ahogy a válogatás összeállt, úgy vált világossá, hogy akarva, vagy akaratlanul az emberiség egy tükrét is adja, a háborúk és különböző manipulációk után a szabadságot választjuk-e, képesek vagyunk-e erre egyáltalán?

A kiadvány a tavasszal elmaradt, szeptember 27-én megrendezésre kerülő képregényfesztiválon mutatkozik be.

Előzetes oldalak: