Ultimate Universe News #58

ULTIMATE MYSTERY

Hölgyeim és uraim, a második felvonásnak vége! A függöny legördül, és a szünetben mind felfrissíthetik magukat egy kicsit, de kérjük, decemberre érjenek vissza a harmadik, és egyben végső felvonás kezdetére! Köszönjük.

ULTIMATE MYSTERY #4
Írta: Brian Michael Bendis
Ceruzarajz: Rafa Sandoval
Borító: Humberto Ramos

Az Újvilág Ellensége felfedte kilétét!! Itt és most kerül sor az egyik legmegrázóbb, ha nem A legmegrázóbb fordulatra az Újvilág tíz éves történetében! És a történtek után ez az univerzum már sosem lesz olyan, mint eddig. Soha. Brian Michael Bendis és Rafa Sandoval elhozzák nektek a trilógia második felvonásának észvesztő befejezését, amelyről még garantáltan éveken át fogtok beszélni!

Maniac értékelése:
Amerikai kritikák átlaga:

Sikerült Bendisnek végül érdekessé tennie az Ellenséget? Igen. Még félelmetes is lett. Megkaptuk a választ minden kérdésünkre? Nos, nem, de még van ugye egy kötet. A rajzok jók voltak? Csodaszépek. Sandovalt szerintem nyugodtan nevezhetjük lassan a Marvel egyik legjobb rajzolójának. Hihetetlen fejlődésen ment keresztül az elmúlt pár hónapban. Még a zárás is izgalmas volt – de akkor mi a baj? Miért csak hat buborék? Nos, a borzalmas és egészen elképesztő szerkesztői hibák miatt, valamint azért, mert igazán így jobban belegondolva nem sokat haladt Reed gonosszá válásának története. Kaptunk pár jelenetet a múltból, amiket már láttunk ugyanígy más sorozatokban, de ennyi… Bár igazából a szerkesztői hibák miatt voltam kiakadva, mert ha ENNYIRE nem foglalkoznak ők sem egy képregénnyel, ha ENNYIRE tesznek az egészre, és ilyen durva malőröket vétenek, akkor én miért értékeljem jobbra? Mfha. Nem csoda, hogy Reed bekattant, ezt már ő sem bírta elviselni.

A lenti elemzésben majd minden gondomra részletesen kitérek, nem éppen szívderítő hangnemben, meg aztán mind közül ez a részleg tartalmazza a legtöbb spoilert!!! Én szóltam!!! Úgyhogy ezek fényében olvassatok csak tovább.

Reed Richards: Bár Reed konkrétan a sztoriban nem szerepel, csak a visszaemlékezésekben, azért mégis illene kitérnem rá, ha már ő a sztori legfontosabb karaktere. Pár régi jelenetet idéznek fel vele az alkotók, olyan sorozatokból, mint az Ultimate Fantastic Four és az Ultimate Power, vagy épp az F4 saját képregényét lezáró Ultimatum – Fantastic Four: Requiem című különszám. Szerencsések vagyunk, mert ezek nagy részét még magyarul is újraolvashatjuk, ha szeretnénk, az Újvilág: Fantasztikus Négyes 1. számából, vagy épp A Csodálatos Pókember kilencrészes, Újvilág: Hatalom című történetéből, és összevethetjük Sandoval rajzait az akkori rajzolók, Adam Kubert vagy Greg Land alkotásaival. Bendis szinte szó szerint idézett mindent, ami ezekben a sztorikban elhangzott a kivett jelenetekben, és láthatjuk, hogy azok a meghatározó események, amelyekről eddig azt hittük, hogy egy hős születését mutatják be, valójában egy gonosztevő születéséhez vezettek. Reed zord gyermekkora, az állandó verések iskolatársaitól és apjától, a tény, hogy kis híján miatta semmisült meg egy idegen dimenzió, valamint hogy az Ultimatum eseményeiért is felelős volt valamelyest – mindezek mára az Újvilág Ellenségének színre lépését okozták. (Hogy pontosan hogyan, azt persze még nem tudjuk meg. Talán Emil Burbank babrált valamit az elméjével, amíg fogságban volt a másik világban?) Ez mind szép és jó, de nem bántam volna, ha az Ultimate Power visszaemlékezésbe NEM egy klasszikus ruházatú Rozsomákot rajzol véletlenül Sandoval, és a szerkesztők ezt NEM engedik így a nyomdába, valamint ha a képregény első oldalán NEM Joe Polanski, hanem Joe Pokaski nevét írják le, hiszen ő írta az Ultimatum – Fantastic Four: Requiem-et, és neki jár köszönet érte. Édes istenem… Borzalom, komolyan. Reed pontos tervéről aztán még mindig nem tudunk meg semmit, de még van ugye 4 szám a végső felvonásból, úgyhogy türelem. Tessék, addig is itt van Sandoval alkotása az Ultimate Power Fehér Házáról:

A Roxxon agytrösztje: Na, mit hoztak össze ezalatt a mi kis zsenijeink? Azt ugye már legutóbb kisakkozták, hogy Jessica kém, de a (helyesírási hibáktól nem mentes) beszélgetésükből úgy tűnik, az agytrösztből mindenki valójában a Roxxon ellen van. Jessica megtudja, hogy mind arra gyanakszanak, hogy a cég áll a támadások mögött, és hogy velük is végeznek, ha rájönnek, hogy ők már ezt sejtik. Huh, ez szép mondat volt… A lényeg, hogy azt kérik Jessicától, bízzon bennük, és mondja el nekik, mit tud. A ravasz leányzó persze nem hisz nekik, és miután befonja őket egy rakás hálóval, menekülőre fogja. Sajnos a csapatból van, aki különleges képességgel is bír… például az öreg Samuel Sterns, aki valamiféle Hulk-szerű szuperszörnnyé tud változni, de megőrizve közben az intelligenciáját (tehát megvan az Újvilág NEGYEDIK Hulkja is, pompás!). Izomkolosszusként lenyomja szegény Jessicát, és a többiek máris hívják a Roxxont, mondván, hogy a lány belesétált a csapdájukba… Kínos. De hol van még mindig Peter?
Új kapcsolataik: Jessica Drew / Póknő – a kilétét felfedve a többiek ellensége lett
Különleges képességeik / felszerelésük: Samuel Sterns hatalmas, Hulk-szerű szörnnyé tud változni, amelynek bőven emberfeletti ereje van (talán még eléri Hulk szintjét is), de a férfi az átalakulás után is megőrzi intelligenciáját.

Mahr Vehl / Marvel Kapitány és fogva tartói: Hát, Mahr Vehl helyében én nem vállalnék több szerepet újvilági sorozatokban, az tuti! Csóringerrel ugyanaz történik, mint a legutóbbi újvilági trilógia második felvonása, az Ultimate Secret oldalain: a S.H.I.E.L.D. bezárja, és Fury és Danvers (aki a héten minden megjelenésben szerepelt, úgyhogy neki jár a Legtöbb Szereplés e heti díja!) nem túl barátságos módon kivallatják, mintha ő lenne az ellenség, miközben csak segíteni akar. És szerencsétlen most is tök pucér. De komolyan, szinte pontosan ugyanazt a jelenetet láthatjuk most itt, mint akkor! Akinek megvan az Ultimate Secret 2. száma, az nézzen nyugodtan utána! Csak ezúttal még Johnny Storm és Ben Grimm is itt vannak, akik meg Sue-t akarják megtalálni, és érthetetlen módon az ő hollétét is Mahr Vehlen kérik számon (egyszer még Ben is a nővéreként utal Sue-ra, ami egy újabb undorító szerkesztői baki). Mahr Vehl meg hiába magyaráz, hogy nem tud semmit, a vallatói nem fogják vissza magukat. Azt gondoltam, legalább Danvers visszafogja majd kicsit magát, ha már egyszer legutóbb még együtt jártak Mahr Vehllel, de most úgy csinál, mintha az meg sem történt volna soha. Hajh… Még szerencse, hogy Sue végül megjelenik a vallatószobában, és ezzel lezárják Mahr Vehl kínzását.

Sue Storm / Láthatatlan Nő: Hííí, ez biztos fájt! Sue végre visszakeveredik a S.H.I.E.L.D.-hez, és beballag Mahr Vehl vallatásához, hogy felfedje mindenki előtt, ki a valódi Ellenség: Reed Richards. Úgy tűnik, a srác tényleg nem viccel, mert elég rendesen ellátta volt barátnője baját, és ha vele ezt tette, akkor nyilván nem kegyelmezne senki másnak sem. Hogy Reed családjával mi van, azt egyelőre még mindig nem tudjuk, és Sue is csak annyit tudott meg tőle, hogy „még nem végzett”. Úúú, nagyon rejtélyes! Akkor már csak az a kérdés, hogy hol a túróban van Rick Jones? Legutóbb ugye vele teleportált Sue Reedhez, de a srác most nincs sehol. Csak nem megölte őt Reed? Vagy talán foglyul ejtette? Vagy egyszerűen csak lelépett? Hát, gondolom, ez is kiderül majd a következő felvonásból.
Új kapcsolatai: Reed Richards – ellenség

Mi lesz még itt, barátaim, mi lesz még itt… Nem tudom, de ha a szerkesztők nem szedik össze magukat, akkor eláshatjuk az utolsó kötetet is. Ebben a felvonásban több baki volt, mint eddig összesen az Újvilágban az újraindulás óta, és egyre súlyosabbak és súlyosabbak voltak, ahogy haladtunk a sztoriban. Tudom, hogy ezt páran el tudják nézni Marveléknek, de én nem. Ez van. Lehet, hogy így Reeddel együtt én is az Újvilág Ellenségévé válok…?

És vége! Érdekes, hogy a három új megjelenés közül nekem egy sem tetszett igazán? Hát van ilyen? Ilyen van? Igen, úgy tűnik, van. Imádom az Újvilágot, de ha valami nem tetszik, akkor nem tetszik. Ez van, és elnézést mindenkitől, aki nem ért velem egyet. Lehet szidni az Ultimate Marvel 4.0 fórumban, de kérlek, azért fogjátok vissza magatokat. Érzékeny a kis lelkem. Na, sziasztok!

Oldalak: 1 2 3