Ultimate Universe News #59

„Amikor azt hitték, már nincs remény… hosszú várakozás után megérkezett az Ultimate Universe News 59. kiadása – és a tömeg ujjongott!” Tudom, tudom, rengeteget késtem, de hé: ez végül is ULTIMATE összefoglaló, nem? És mitől lehetne jobban ULTIMATE, mint attól, hogy sokat csúszik a megjelenése? Ugye, hogy ugye! Viszont cserébe a sok várakozásért, most egy extra hosszú, 5 oldalas hírcsokrot kaptok, bogyókák! Nézzük mi lesz itt, oldalról oldalra! 1. oldal: ULTIMATE SPIDER-MAN – előzetes a jubileumi 150. számból, valamint a februári számokból (mert kettő lesz!), amelyekben PÓKEMBER MEGHAL!!! 2. oldal: ULTIMATE AVENGERS – végre bemutatom a magyarul megjelent DVD-t, Az Újvilág Bosszúangyalai 2. részét, de lesz még előzetes is a 3. kötet 4. számából, valamint a februárban induló új sorozatból, melyben A BOSSZÚ ANGYALAI ÖSSZECSAPNAK AZ ÚJ KÜLÖNÍTMÉNNYEL!!! 3. oldal: NEW ULTIMATES – egy régi adósságomat törlesztem a 4. szám bemutatójával és elemzésével, de vigyázzatok, mert nem fogtam vissza magam írás közben! 4. oldal: MINISOROZATOK – megkapjátok az Ultimate Captain America és az Ultimate Doom februári előzeteseit, ítélkezhettek az Ultimate Mystery felett, végül pedig bemutatom és elemzem az Ultimate Thor 2. számát. 5. oldal: ELADÁSI ADATOK – méghozzá októberből, és sajnos ezúttal sem lesz okunk az ünneplésre… Elég lesz ennyi? Nagyon remélem, mert más nincs!

SPOILERVESZÉLY, SPOILERVESZÉLY, SPOILERVESZÉLY! EGY CSOMÓ DOLGOT MÁR JÓ ELŐRE TUDNI FOGTOK AZ ÚJVILÁGI SOROZATOKBÓL, HA MOST TOVÁBBOLVASTOK! EZT JÓL VÉSSÉTEK AZ ESZETEKBE, ÉS CSAK ENNEK FÉNYÉBEN FOLYTASSÁTOK! ÉN FIGYELMEZTETTELEK TITEKET, INNENTŐL KEZDVE NEM VÁLLALOK SEMMILYEN FELELŐSSÉGET!

ELŐZETES

Az Ultimate Spider-Man az Újvilág első és legrégebben futó sorozata – ezzel nem mondtam semmi újat. Nemcsak Amerikában, de kis hazánkban is ez az újvilági cím érte meg a legtöbb számot, és a népszerűsége ugyan csökkent az elmúlt években, de még mindig elég erős és hangos a rajongói bázisa. Köszönhető mindez talán annak, hogy a kezdetektől ugyanaz az író, az Újvilág egyik alapítója, Brian Michael Bendis egyengeti az ifjú hálószövő útját, és a történetei szinte mindig jónak vagy kitűnőnek mondhatók. Bendis mester dolgozik, akár a gép, és már jó előre megtervezte Pókember kalandjait, aminek köszönhetően olykor havonta akár két szám is megjelent belőle a fénykorában. A képregény bő tíz évvel ezelőtti indulása óta dolgozott már rajta több rajzoló is, úgymint Mark Bagley, Stuart Immonen vagy David Lafuente (csak hogy a legfontosabbakat említsem), és megélt már azóta egy rekorddöntést (a leghosszabb ideig, egyetlen címen dolgozó író-rajzoló páros rekordja a Bendis-Bagley párostól), a jubileumi 50., majd 100. számot, megannyi hőst és gonosztevőt, vendégszerepléseket, eseményeket, különszámokat, újraindulást, sőt egyszer kis híján még magát a főhőst is majdnem megölték. És most, 2010 novemberében elérkezett az idő, hogy a sorozatot újra a régi rendszer szerint számozzák, összesítsék az összes eddig megjelent fejezetet, és így elhozzák nekünk a 150., jubileumi számot, ami egyben az Újvilág 10. évfordulóját is ünnepli. Egy ilyen ünnepnek pedig meg kell adni a módját, ezért egyrészt a kiadvány kap három borítót (egyet az első rajzolótól, Mark Bagley-től), másrészt megnövelt oldalszámot, harmadrészt pedig sok-sok vendégrajzolót, akik együtt alkotják meg Pókember eddigi életének egyik legfontosabb fejezetét! (Csak zárójelben jegyzem meg, hogy nem meglepő módon a különleges kiadás különleges árat is kapott, és a szokásos 4 helyett 6 dollárért fogják árulni a tengerentúlon…)

ULTIMATE SPIDER-MAN #150
Várható megjelenés: 2010. november 24.Páratoknak biztos szokatlan lesz majd a sok különféle stílusban alkotó rajzoló, de aki nem bánja az ilyesmit, sőt talán kedveli is ezt a vegyességet, az mindenképp csapjon majd le erre a mérföldkőnek számító fejezetre! A vendégszereplők és vendégrajzolók hada szerintem egyébként senkinek sem fog csalódást okozni, és én kíváncsian várom már, mi sül majd ki ebből.

Már csak azért is, mert nemsokára, 2011 februárjában újabb esemény veszi kezdetét Pókember életében… ami talán a falmászó halála lesz! Peter Parker legutóbb az Ultimatum során lehelte ki kis híján a lelkét, és Bendis és sokan mások már akkor is a halálával rémisztgettek minket. Úgy tűnik, februárban ismét kijátsszák majd a halál-kártyát, és egy új, több címen át ívelő újvilági eseményt indítanak útjára Death of Spider-Man címmel. A sztorit az Újvilág két alapítója, Brian Michael Bendis és Mark Millar agyalták ki közösen, és érinti majd valamilyen módon Millar új történetét is (amiről részleteket a következő oldalon olvashattok). Részemről biztató előjelnek veszem, hogy a harmadik újvilági gurut, Jeph Loebet ezúttal teljesen kihagyták a dologból, és nélküle tervezték meg az Újvilág következő nagyobb eseményét – amely a régi időket idézve rögtön KÉT számmal nyit majd egyetlen hónap leforgása alatt (persze két rajzolótól, de ez akkor is nosztalgikus, nem?)!

ULTIMATE SPIDER-MAN #153-154
Írta: Brian Michael Bendis
Ceruzarajz: Sara Pichelli és David Lafuente
Borítók: Sara Pichelli
Várható megjelenés: 2011. február 9. és 23.

A TÖRTÉNETRŐL EGYÉB ELŐZETEST MÉG NEM ADTAK KI!

A kérdés már csak az, hogy az Ultimatum után mennyire vegyük komolyan azt, hogy Pókember meghal. Azt már szinte most biztosra vehetjük, hogy Bendis nem öli meg Petert a klasszikus értelemben, így sejtésem szerint itt valamiféle metaforikus vagy átvitt értelmű halálról lehet szó, esetleg az egyik klónjának a haláláról. Ettől függetlenül még persze lehet jó a sztori, és én részemről nagyon várom abban a reményben, hogy ezzel végre lesz az Újvilágnak egy értelmes, nem összecsapott, nem csak értelmetlen harcokról szól, izgalmas eseménye. Bendis így nyilatkozott a dologról:

„Többen is összeültünk, hogy 2011-ben valóban olyan történeteket adhassunk ki az Újvilágban, amilyenekhez hasonlót sem láthattak az olvasók eddig sehol. Nagyon büszke vagyok rá, hogy a részese lehetek ennek az új sztorinak, és arra még inkább, hogy a Marvel rábólintott erre a merész lépésre. A rajongóknak már nincs is más dolga, mint hátradőlni, és élvezni az elképzelhetetlent!”

Úgy legyen.

Oldalak: 1 2 3 4 5