Ultimate Universe News #58

ÚJ MEGJELENÉS

Lassabban halad a 3. kötet a szuperpörgős 2.-hoz képest, de talán nem is ez az igazi probléma vele, hiszen a többi sorozat is (többé-kevésbé) havonta jelenik csak meg. Hanem… nem is tudom. Mintha Mark Millar nem is foglalkozna már különösebben ezzel a címmel, és csak pár percet fordítana egy-egy fejezet megírására. Mindenesetre itt van a vámpíros megaeposz legfrissebb száma:

ULTIMATE AVENGERS 3 #3
Fejezetcím: Blade versus The Avengers (3. rész)
Írta: Mark Millar
Ceruzarajz: Steve Dillon
Borító: Olivier Coipel

Az X Vámpír belemélyesztette fogait Amerika Kapitányba is! Most, hogy a nemzet legnagyobb szuperhőse már használhatatlan, a tét még magasabb lett. Vajon képes lesz Penge segíteni a Bosszú Angyalainak, hogy együtt levadásszák az éjszaka gyermekeit? Vagy hamarosan minden egyes hősből a vámpírok főfogása válik? Fogak és hús csapnak össze úgy, ahogyan arra csak a két szupersztár, MARK MILLAR (Kick-Ass) és STEVE DILLON (PunisherMAX) képesek!

Maniac értékelése:
Amerikai kritikák átlaga:

Egen, nem meglepő módon sem én, sem az amerikai kritikusok nem voltak elájulva ettől a számtól. Az egy dolog, hogy kábé 5 oldalon le lehetett volna tudni az ebben a fejezetben történt eseményeket, de a megvalósítás sem volt az igazi, és Dillon rajzai is jóval átlagon alulinak tűntek (nem ritkán a színező hibájából). Mind az író, mind a rajzoló tud ennél SOKKAL többet, ezt mind tudjuk, de valahogy kifáradtak, és nem igazán éreztem azt, hogy szívvel-lélekkel készítették volna ezt a számot. Szomorú.

ELEMZÉS

Figyelem!!! Mind közül ez a részleg tartalmazza a legtöbb spoilert!!! Én szóltam!!!

Az a helyzet, hogy nem igazán érdemes túl sok szót fecsérelni erre a fejezetre, úgyhogy megpróbálok gyorsan végigszaladni rajta… Lássuk, mi sül ki belőle.

A Bosszú Angyalai: Amennyire tetszett az előző számban a harmadik csapatösszeállítás, most annyira bénák voltak ezek a „vérprofi” katonák. Persze nem sok esélyük volt a csatornákban bujkáló vámpírok ellen, de akkor is – végig pontosan a gonosztevők kezére játszottak. Anthony – akiről ők is azt hiszik, hogy Tony Stark – könnyedén csapdába csalta őket, és ha nem jött volna még egy S.H.I.E.L.D.-egység, a Bosszú Angyalai mind odavesztek volna. Végül aztán sikerül kikeveredni a trutyiból, de a titkos akció ezúttal sem marad igazán titkos, amikor a vámpírrá vált Hulk kitör a föld alól, és jókora felfordulást okoz az ártatlan civilekre hajított tűzoltókocsival. Ajvé. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a vámpírrá változó Amerika Kapitányt épp a Triskelionba viszik vissza, mikor jól tudják, milyen veszéllyel járhat ez, és hogy az épületbe aztán csak úgy besétál Penge, és mindenkit kiüt, akkor már biztosan ti is értitek, miért nem érzem a csapattagokban a profizmus szikráját sem…

Anthony és vámpírjai: Az aktuális főgonosz, a rejtélyes Anthony könnyedén csapdába csalta a Bosszú Angyalait, és még a Kapitányt is megfertőzte a vámpírkórral. Egyébként még azt is bevallja, hogy ő nem Tony Stark, csak kölcsönvette az egyik páncélját, hogy tudjon nappal is közlekedni. De akkor valami köze biztos van Tonyhoz, nemde…? Mindegy, addig is megpróbálja az uralma alá vonni a Bosszú Angyalainak többi tagját is, de amikor ez nem megy, inkább feléget mindenkit maga körül. Bájos. Közben szolgája, a vámpírrá vált Hulk utat tör a felszínre, elhajít egy tűzoltókocsit, majd ő is, a Fenegyerek is, Stick is, és minden vámpír elmenekülnek. Ja, és ezután Anthony még a nyomkövetőt is kitépi Hulkból, amely jelét követve az előző számban rájuk találtak az Angyalok. Fájdalmas… de nem Hulknak, akinek az arcizma sem rezzen közben. Érezhető már némi ellenséges légkör egyébként a vámpírok között, és sem a Fenegyereknek, sem Hulknak nem tetszik Anthony zsarnoki uralma… Nofene. De legalább Hulk kemény gyerek lett így, vámpírként.
Új kapcsolataik: A Bosszú Angyalai – ellenséges csapat
Különleges képességeik / felszerelésük: Anthony páncélja teljesen golyóálló, és még egy őt és társait védelmező erőteret is tud vele generálni. A páncél fegyverei közé tartozik egy erős lángszóró, valamint Anthony vámpírképessége egyfajta telepatikus hatalom is, amellyel az áldozatait a szemén keresztül tudja irányítani az akarata szerint bizonyos mértékig.

Steve Rogers / Amerika Kapitány: Steve, Steve, Steve… Bizony, nem volt túl okos húzás tőled, hogy legutóbb segíteni akartál a kis Fenegyereknek. A srác megharapta őt is, és ezzel elkezdődött a szuperkatona vámpírrá változása. A Bosszú Angyalai persze okosan visszaviszik őt a Triskelionba, hogy hátha meg tudják őt gyógyítani az ottani tudósok – de nem tudják, és ezzel a Kapitány vámpírrá változva szabadon garázdálkodik immár az épületben. Ja, de előtte még összefut Pengével is, aki nagy lazán beszambázott az épületbe, hogy végezzen vele. Persze Penge nem ellenfél a szuperkatona-vámpírnak, és még egy jól irányzott harapást is bevisz neki a Kapitány… Aú.
Új kapcsolatai: Penge – ellenség
Különleges képességei / felszerelése: A Kapitány vámpírként immár mások vérére szomjazik, és talán még az eddiginél is erősebb lett, de valószínűleg ilyen állapotában már nem mehet ki a napfényre.
Jelenlegi státusz: Vámpírrá változott

Carol Danvers: Juj! Mi ez, valami halloweeni tréfa? Szegény Carol Danvers olyan ocsmányul néz ki Dillon rajzain, hogy kész rémálom ránézni! Hát mi ez itt, kérem szépen? Tény, hogy Dillon nem a csinos női szereplők rajzolásáról híres, de azért ENNÉL tud ő szebb arcú hölgyeket is alkotni (például ugyanebben a számban a Fekete Özvegy már rendesebben néz ki). Pfhuh… Persze Danvers nemcsak ezért lehet morcos, hanem azért is, mert Fury teljesen kizárja őt az Amerika Kapitány-ügyből, és még a közelébe sem hajlandó engedni a nőt, amikor Steve-et visszaszállítják a Triskelionba. Hiába rakta be tehát mellé a régi kedvesét, Monicát, úgy tűnik, Fury még így is meg tudja szorongatni Danverst, és a nő egyelőre tehetetlenül nézi, hogy a S.H.I.E.L.D. egykori vezetője hogyan mászik egyre feljebb, hogy végül ismét ő lehessen a nagyfőnök…

Penge: Na, a Fényjáró sem maradhatott ki persze a számból, de az ő jelenete volt az, amitől leginkább padlót fogtam. Az még rendben van, hogy feloson a Triskelion tetejére – végül is vámpír, meg harcművész, meg lopakodómester, meg miegymás. De hogy PONT megtalálja kívülről, hol beszélget odabenn Danvers és a Fekete Özvegy, és PONT csak EGYETLEN szellőzőrács választja őt el a benti folyosóktól, és még PONT kihallatszik minden szó is… Na ne. EGY szellőzőrács választja el a Triskelion egyik legtitkosabb részlegét a külvilágtól? Egy olyan szellőzőrács, amin keresztül még hallani is, mit beszél odabenn a világ legnagyobb kémszervezetének vezetője? Öh… Mi? Loeb képregényeiben már megszoktam, hogy minden gonosztevő átjáróházként használja a Triskeliont, de hogy már Millarnél is?! Pont nála, aki annak idején megalkotta a Triskeliont, mint a világ legbiztonságosabb és legmodernebb épületét?! Na, itt egyértelműen látszott, hogy Millar „mester” nem is gondolkodott ezen, csak írt valamit, aztán sietett vissza a saját maga által alkotott sorozataihoz. Ezek után azon már meg sem lepődtem, hogy Penge könnyedén bejutott és mindenkit lekapcsolt pár kábítólövedékkel, hogy aztán egy fakaróval végezzen a Kapitánnyal, attól félve, hogy vámpírként túl sok gondot okoz majd. (Egyáltalán honnan tudta meg, hogy Steve-ből vámpír lett?) Aztán persze a Kapitány magához tér, nekiesik Pengének, még meg is harapja (aminek nem tudom, milyen hatása lesz egy félvámpírra), és sejthetjük, hogy a Bosszú Angyalai nemsokára ISMÉT Amerika Kapitánnyal fognak harcolni, ahogy már az 1. kötetben is… De még csak izgulni sem tudok Steve-ért, mert mind pontosan tudjuk, hogy nem marad vámpír, és valahogy majd visszaváltozik.
Új kapcsolatai: Steve Rogers / Amerika Kapitány – ellenség

És akkor így a végén hadd ajánljam fel a szolgálataimat a Triskelionnak! Riasztók. Mozgás- és hőérzékelők. Biztonsági kamerák. Ilyen, és pár ehhez hasonló, tényleg nem túl drága eszközzel a jövőben elkerülhető lenne, hogy bárki ki-be járkáljon az épületben. Gondolkozzon rajta, Danvers ezredes! Ajánlom magamat.

Oldalak: 1 2 3