Ultimate Universe News #55

Egy hét kihagyás után ismét itt az Ultimate Universe News! Örömkönnyek és éljenzés, tudom, tudom. Már 55. alkalommal foglak titeket boldogítani, ami nem kis szám, lássuk be. Máris mondom, mit hoztam erre a hétre: az ULTIMATE SPIDER-MAN szekció tartalmazza az első újdonságot, név szerint a sorozat 14. számát elemzéssel együtt. De lesz még itt egy előzetes is a 15. számból az új rajzolóval, Sara Pichellivel! Boom, baby! Aztán pár képet kaptok a NEW ULTIMATES részlegben, végül a MINISOROZATOK között bemutatom másik újdonságunkat, az Ultimate Mystery 3. számát, amelyben (igen, igen, igen!) kiderül, ki az Újvilág Ellensége! Hihetetlen, de igaz! A bónusz pedig egy elképesztően hangulatos előzetes lesz az Ultimate Thor 1. számából, amelyet már szerintem sokan tűkön ülve vártok. Kezdjük hát a mókát!

SPOILERVESZÉLY, SPOILERVESZÉLY, SPOILERVESZÉLY! EGY CSOMÓ DOLGOT MÁR JÓ ELŐRE TUDNI FOGTOK AZ ÚJVILÁGI SOROZATOKBÓL, HA MOST TOVÁBBOLVASTOK! EZT JÓL VÉSSÉTEK AZ ESZETEKBE, ÉS CSAK ENNEK FÉNYÉBEN FOLYTASSÁTOK! ÉN FIGYELMEZTETTELEK TITEKET, INNENTŐL KEZDVE NEM VÁLLALOK SEMMILYEN FELELŐSSÉGET!

ÚJ MEGJELENÉS

Itt a finálé, barátaim! A hat részen át gyűrűző Tainted Love a 14. számban a végéhez ért, és ezzel lezárult az alakmások története… legalábbis egyelőre. Peter ezúttal nem úszta meg olyan könnyen a dolgot, és a szuperhősi és magánélete egyaránt megsínylette az ügyet. No, nézzük akkor ezt a fejezetet!

ULTIMATE SPIDER-MAN #14
Fejezetcím: Tainted Love (6. rész)
Írta: Brian Michael Bendis
Ceruzarajz: David Lafuente
Borító: David Lafuente

A Kaméleonok már annyit ártottak Peter Parkernek és Pókembernek, amennyit csak tudtak, és a világukat teljesen lerombolták. Romba döntötték mind Petert, mind Pókembert. Vajon most Peter barátai segítenek majd neki, vagy összeállnak, hogy leverjék? Brian Michael Bendis és David Lafuente beleadnak apait-anyait, és egy olyan finálét hoznak nektek, amilyenről még csak nem is álmodtatok!

Maniac értékelése:
Amerikai kritikák átlaga:

Egy hajszálnyival gyengébbnek éreztem ezt a számot, mint az amerikai kritikusok, és meg is mondom, miért: egyrészt a rajzot még mindig nehezen tudom megszokni itt-ott, másrészt nagyon kaotikus volt ez az egész sztori. Nem értem pontosan, hogyan kapcsolódott az első két rész a többihez, hiszen ugye a Póknővel és a megvaduló Kittyvel nyitottunk, aztán egyszer csak jöttek az alakváltók. He? És igen, az sem segített sokat, hogy már olvashattunk egy nagyon hasonló sztorit még az első sorozatban… de összességében a finálé még így sem volt olyan rossz.

ELEMZÉS

Figyelem!!! Mind közül ez a részleg tartalmazza a legtöbb spoilert!!! Én szóltam!!!

Oké, akkor essünk neki a Tainted Love utolsó fejezetének, és lássuk, mi mindent kellett elszenvednie Peternek a 14. számban!

Az alakváltók: A gonosztevők végre megkapják méltó büntetésüket! Az alakváltó páros férfi tagját Fáklya és Jégember találják meg rablás közben, és gyorsan el is tángálják, majd a nyomába erednek, amikor az szökni próbál. Eközben a női alakváltó – akinek a neve Camellia, mint kiderül, hogy hasonlítson azért a Kaméleon névre – szegény falmászó hősünket kínozza továbbra is. Peter szerencséjére a nő tesója épp ekkor robban be a rejtekhelyre, és pánikhangulatban kezd kiabálni, hogy meneküljenek – de már késő. Johnny és Bobby idáig követték, és nem jelent nekik nagy kihívást a két gonosztevő kézre kerítése, hiszen azok az alakváltáson és pár spéci fegyveren kívül nem rendelkeznek más erővel. Ennyi volt a „Kaméleonok” története… vagy mégsem? A fiatalok persze nem ölik meg őket, hanem inkább átadják mindkettőt a S.H.I.E.L.D.-nek. A Triskelion börtönébe kerülnek (ahonnan, jól tudjuk, nem nehéz megszökni), de hogy kik vagy mik is ők, azt nem tudjuk meg… Talán majd legközelebb.
Valódi nevük: A női alakváltó keresztneve Camellia
Új kapcsolataik: Johnny Storm / Fáklya – ellenségük, Bobby Drake / Jégember – ellenségük, Carol Danvers és a S.H.I.E.L.D. – fogva tartóik
Jelenlegi státuszuk: Börtönben vannak

Johnny Storm / Fáklya és Bobby Drake / Jégember: A fejezet hősei! Igen, miután észbe kaptak, hogy valami nem stimmel Peterrel, Fáklya és Jégember végre nekiindultak, hogy kiderítsék, mi történt. Miután rátalálnak az épp bűntettet elkövető alakmásra, végképp leesik nekik, hogy nem a barátjuk van a Pókember-maszk alatt – jól jön ehhez Bobby tapasztalata más, korábbi alakváltókkal, és a tudás, hogy ne mindig higgyen a szemének. Nosza, Gyufafej és Fagyi azonnal az alakmásra támadnak, majd követik őt a rejtekhelyére is, amikor meg akar lépni előlük. Ott aztán lekapcsolják őt is és a lánytestvérét is, Petert pedig végre kiszabadítják. És hé: még a búrán lőtt J. Jonah Jameson is él, akit szintén megmentenek azzal, hogy Fáklya azonnal kórházba repíti! Jupí! Kicsit sokáig tartott a két srácnak, amíg rájöttek, mi van, de végül azért csak megtették, amit kellett. Az alakváltók a Triskelionban csücsülnek, Peter újra szabad… minden jó, ha a vége jó?
Új kapcsolataik: Az alakváltók – ellenségek

Peter Parker / Pókember: Véget ér szegény Peter szenvedése… Már amikor úgy tűnik, semmi remény, és a női alakváltó őt is lepuffantja, mint JJJ-t, megérkezik a rejtekhelyre a másik alakmás (höhö, az alakmásik), és őt követi két üldözője, Fáklya és Jégember is. A két fiú gyorsan elintézi a testvérpárt, és kiszabadítják a meggyötört Petert, sőt: még Jamesont is megmentik, aki túlélte a lövést. Ez így önmagában elég szép teljesítmény, de mégsem kapunk igazi happy endet, hiszen a férfi alakváltó teljesen tönkretette Pókember jó hírnevét, és valamilyen (számomra megmagyarázhatatlan) okból kifolyólag Gwen is baromi pipa a fiúra. Nyilván majd most jön a szakítás, aztán egy kis lézengés után Peter visszasírja magát MJ-hez. Csodás. Az pedig, hogy Pókembert ismét mindenki bűnözőnek hiszi, nem olyan nagy fordulat, csak a visszatérés az első sorozathoz. És ez nem tetszik nekem: mintha most elkezdtünk volna hátrafelé haladni a sztoriban előrefelé helyett…
Új kapcsolatai: Gwen Stacy – elhidegültek (de hogy miért, nem tudom)

Carol Danvers és a S.H.I.E.L.D.: Danversnek is jut egy apró vendégszerep ebben a számban, úgyhogy örvendjünk! A Bendis-féle Danvers ezerszer jobb szerintem, mint a Millar- és Loeb-féle, és mindig öröm őt ebben a sorozatban látni. Ezúttal a fogságukba került alakváltók közül a férfi taggal cseverészik, akinek a mocskos kis trükkjei persze nem működnek ellene, és örömmel nézi, ahogy a fickó a lánytestvérét követeli. Milyen kár, hogy a Triskelion börtöneiből könnyebb megszökni, mint bárhonnan az Újvilágban, így valószínűleg nemsokára ezt a párost is újra látjuk majd. Yikes.
Új kapcsolatai: Az alakváltók – foglyok

May Parker és Gwen Stacy: A fejezet végén Peter végre hazatér aggódó nagynénjéhez, aki boldogan öleli át – nem meglepő módon. A fiú barátnője ezzel szemben csak egy gyilkos pillantást vet felé – érthetetlen módon. Bizonyára velem van a baj, de hogy miért akadt ki Gwen Peterre, az nekem bizony magas. Nem Peter követte el azt a sok szörnyűséget az elmúlt napokban, ezt a lány is jól tudja. Nem Peter smárolta le MJ-t, és nem Peter rabolt bankokat. Akkor meg? Most mi van? Azért haragszik rá, mert elrabolták, és napokig kínozták? Jaj, már, ne legyél te is olyan hisztikirálynő, mint MJ, Gwen! Öregem… Ez a legértelmetlenebb és legerőltetettebb szakítás azóta, hogy Peter szétment Kittyvel. Kitty csodás barátnő volt, Gwen remek barátnő volt, de mindkettőt lemorzsolta Bendis. Peter ismét egyedülálló, Pókembert ismét bűnözőnek hiszik… Mondom én, hogy visszafelé haladunk!
Új kapcsolataik: Gwen elhidegült valamiért Petertől

J. Jonah Jameson: Igen, a vén lókötő túlélte a lövést! Miután Fáklya és Jégember elintézik az alakváltókat, Johnny gyorsan kórházba szállítja a férfit, ahol sikerül stabilizálni az állapotát. Mégsem hunyt tehát el kedvenc Dulifulink, és bizony, most már ő is tudja, hogy Pókember valójában Peter Parker. Hát… most akkor ettől hanyatt kéne esnem? Minden második ember ismeri Peter titkát az Újvilágban, szóval bocsássatok meg nekem, de ez annyira nem ráz meg. Talán ír majd róla egy újságcikket, és akkor abból lesz majd megint valami kavar, de emiatt nem fogom a körmömet rágni az izgalomtól. Ha jól emlékszem, pontosan így ért véget Doktor Octopus első színre lépésének története is. Emlékeztek, ahogy a doki azt motyogja a cellájában, hogy „Parker”? Na.
Jelenlegi státusz: Mégsem hunyt el

Ennyi – de azért legközelebb lesz még egy részletesebb ítélethozatal a teljes sztoriról! Ha nem lett volna ez az értelmetlen szakítás Gwennel, meg az első két rész kapcsolódott volna a többihez, akkor egy igazán kiváló kis történet lett volna ez, én mondom. (De azt valaki árulja már el nekem, hogy mire vagy kire utalt a Tainted Love cím!)

ELŐZETES

David Lafuente balra el – Sara Pichelli jobbról be! Aki hétről hétre követi a híreimet, tudja, hogy a következő, 15. számot egy vendégrajzoló, Sara Pichelli alkotja majd meg (a borító kivételével), úgyhogy bátran merem ajánlani a Lafuentét nem kedvelő olvasóknak is. Hogy meggyőzzelek titeket, íme pár előzetes oldal a sorozat első női rajzolójától:

ULTIMATE SPIDER-MAN #15
Várható megjelenés: 2010. október 27.

Peter ugyan kicsit elálló fülű, és nem igazán tűnik 16-17 évesnek, de szerintem még így is klasszisokkal jobbak ezek a rajzok, mint Lafuentéi.

Hm… Így belegondolva Pichelli kisasszony nemcsak a sorozat, de a teljes Újvilág első női rajzolója is! Jól mondom?

Oldalak: 1 2