Ultimate Universe News #50

ÍTÉLET: ULTIMATE AVENGERS 2 #1-6

Azért nem semmi, hogy nem csak sztorinként, de rögtön kötetenként is ítélkezünk az Ultimate Avengers számai felett, nem? Legutóbb ugye az 1. kötet, a The Next Generation volt a boncasztalon, most pedig jön a Crime and Punishment – Dosztojevszkij után szabadon. Egy biztos már az ítélet előtt: ez a kötet jóval gyorsabban jött ki, mint az előző, és ez rögtön pár plusz pont a villámkezű rajzolónak, Leinil Francis Yunak!

CRIME AND PUNISHMENT (2/#1-6)
Megjelent:
2010. április – 2010. augusztus
Írta és rajzolta: Mark Millar – Leinil Francis Yu


Csúcspont: Muszáj ismételnem magam: az abszolút csúcspont ebben a kötetben a rajzoló, Leinil Francis Yu volt – és szerintem ezzel sokan egyet fognak érteni. Nemcsak gyönyörű, részletgazdag és látványos oldalakat kaptunk tőle, de mindezt az összes többi újvilági rajzolót (kivéve talán Mark Bagley-t) megszégyenítő gyorsasággal. Szerény véleményem szerint bármilyen történet nagyobbat üt, ha nem kell hónapokat várni egy-egy újabb fejezetre, és egy Millar-sztorinál ez meglehetősen ritkán fordul elő. De ha már szóba került a sztori, azért az sem volt rossz, és az biztos, hogy az 1. kötetnél nekem jobban bejött. Lehet, nagyon könnyen lehet, hogy ezt csak én magyarázom bele, ez esetben elnézést kérek mindenkitől, de nekem úgy tűnt, mintha a felszínen zajló események mellett lett volna a mélyben egy másodlagos mondanivalója is ennek a kötetnek. Ahogy már múlt héten is kifejtettem, szerintem ez a mondanivaló a személyes tragédiából született bosszúvágy kezelése, és a három különböző példa erre Sólyomszem, a Megtorló és a Szellemlovas. Sólyomszem teljes családját lemészárolták, de ő erőt vett magán, és a S.H.I.E.L.D. kötelékében, törvényes keretek között folytatta a harcot (de persze előtte még nyilat repített a családja gyilkosának fejébe, ha még emlékeztek). A Megtorló szintén elvesztette a családját, és az Istenbe vetett hitébe menekült, ami aztán gyorsan átfordult véres sorozatgyilkosságokba. Hogy hogyan egyeztette össze a keresztény hitet a gyilkosságokkal, az jó kérdés, mindenesetre Sólyomszemhez hasonlóan ő sem állt meg a családja gyilkosainál, és magányosan, törvényenkívüliként kezdte meg a teljes bűnözői alvilág felszámolását világszerte. Végül pedig ott van a Szellemlovas, aki kezdetben egy szerelmes motoros volt, de pechjére rossz időben volt rossz helyen: őt és szerelmét meggyilkolta egy sátánista banda, hogy feláldozva őket az ördögnek hatalomra tegyenek szert. A Szellemlovast is emésztette a bosszú, és a lelkét is eladta a Sátánnak, hogy a szerelme visszatérhessen az élők közé, ő pedig revansot vehessen az őket kivégző férfiakon. A személyes bosszú után pedig ő sem állhat le, hiszen a Sátán saját lélekbegyűjtője lett, akinek folytatnia kell a bűnös lelkek szállítását. Mindhárom férfit egy személyes tragédia tett olyanná, amilyenek ma, és mindhárman más-más úton keresik a válaszokat és a megnyugvást. Kövezzetek meg, de én ezt érdekesnek találtam. Ja, és még a végén a kedvenc karaktereim a kötetből: a Szellemlovas, a Megtorló, a Fekete Özvegy és talán még a Sátán is (de remélem, ezért nem kerülök Pokolra!).

Mélypont: Röviden: a rengeteg hasonlóság az 1. kötettel. Kicsit hosszabban: ha a felszínt nézzük csak, a sztori szinte teljes egészében ugyanaz, mint a The Next Generation. Adott egy probléma, egy üldözött gonosztevő (Vörös Koponya – Szellemlovas), aki ellen összeállítanak egy csapatot. Benne van Sólyomszem, az új Fekete Özvegy, egy megreformált bűnöző (Vörös Darázs – Megtorló), egy Hulk, meg persze Túró Rhodey. Azt most hagyjuk is, hogy az ellenfél mindig valamilyen koponya, vagy egy vörös, vagy egy lángoló. A csapat összeállítása után a Bosszú Angyalai elindulnak akciózni, és közben feldúlnak legalább egy várost (Párizs – Washington), hogy mindenki jól megjegyezze őket, annak ellenére, hogy elvileg ők egy szupertitkos osztag. Az igazi ellenség ellen azonban mit sem érnek (Vörös Koponya – Blackthorne), de szerencsére épp időben érkezik a főgonosz főellensége (Amerika Kapitány – Szellemlovas), akivel együtt már le tudják győzni a gonosztevőt, és meg is ölik egy fejbe röpített golyóval. Mindkétszer egy fejbe röpített golyóval, igen, és mindkétszer a még sem annyira megreformált bűnöző tag hajtja végre a kivégzést (Vörös Darázs – Megtorló). Túró Rhodey szerencsétlen nyámnyila, az új Hulk teljesen felesleges karakterré válik a végén, a Fekete Özvegy pedig kemény, de ő sem ér sokat. Gyakorlatilag ennyi mindkét kötet története. A Pókról még mindig nem tudunk semmit, ahogy Gregory Stark múltjáról sem, és a Bosszú Angyalai már két nem túl sikeresnek mondható küldetést tudhatnak maguk mögött. A másik gondom a Pokol behozatala az Újvilágba. Elismerem, a Sátán tényleg ördögi és számító gonosztevő lett, de most, hogy tudjuk, hogy ilyen könnyen hozhat vissza bárkit az életbe… hát, nem érzitek úgy, hogy a halálok már itt is legalább annyira komolytalanok lettek, mint a klasszikus univerzumban? Hela is állandóan visszaküld mindenkit a Valhallából, és most már a Pokolból is visszajöhet bárki? Nem lesz ez így jó.

Sztori:
Rajz:

Akárcsak az 1. kötetnél, most is azt kell mondanom, hogy visszatekintve a teljes sztorira negatívabb véleménnyel vagyok róla, mint az egyes számokról külön-külön. Kétségtelen, hogy a rajz nagyon feldobta nekem ezt a kötetet, szinte csak azok miatt érdemes szerintem elolvasni. Most viszont végre rajtatok a sor, hogy ítéletet mondjatok, és megosszátok velünk, hogy NEKTEK hogy tetszett a Crime and Punishment!

[poll id=”199″]

INTERJÚ: MARK MILLAR

A Mester ismét megszólít minket! Na, de komolyra fordítva a szót: igen, újabb Mark Millar-interjú következik, amelynek a fő témája a múlt héten indult Ultimate Avengers 3 lesz. És ha a 3. kötet a téma, akkor persze vámpírok és Steve Dillon minden mennyiségben – néhány fekete-fehér előzetes oldallal! Lássuk:

Mark, hogyan jellemeznéd a sorozat 3. kötetét?
Természetesen ez egy horror: vámpírok a szuperhősök ellen. A leglogikusabb választás a rajzolói szerepre Steve Dillon volt, hiszen ő már nagy tapasztalatot szerzett vámpírokkal a Preacher és a Hellblazer számaiban. Az ő vámpírjai a legjobbak – és ezek a vámpírok most nem egy B-kategóriás horrorfilmből másztak elő. Steve olyasfajta realizmussal ábrázolja őket, amely tökéletesen illik az Újvilágba, ami ugye csak egy lépésre van a mi, valódi világunktól. A vámpírokat legalább olyan fokú komolysággal kell itt kezelni, mint a szuperhősöket. Steve pedig ebben profi. Olyan ritkán látni őt szuperhősös képregényeken dolgozni, de most sikerült megszereznem! Talán páran még emlékeznek, hogy dolgoztunk már együtt a The Ultimates Annual 1. számán, amelyben szintén tökéletesen ragadott meg minden karaktert, és méltó párja volt a sorozat akkori rajzolójának, Bryan Hitchnek. Már akkor eldöntöttem, hogy mindenképp szeretnék még dolgozni vele a jövőben, lehetőleg egy szuperhősös képregényen, és tessék, most itt vagyunk. Szuperhősök és vámpírok Steve Dillontól!

Miről fog szólni pontosan ez a kötet?
Érinti majd a jelent és a múltat is. Ahogy eddig is, most is kapcsolódnak majd az események egyes szereplők múltjához, amely kísérti a csapat egyes tagjait. Ilyen volt az 1. kötetben Amerika Kapitány fiának története, és ilyen volt a 2. kötetben Johnny Blaze tragédiája is. Hasonlókon fog most keresztülmenni a két új szereplőnk, Penge és a Fenegyerek is. Folytatom azt a stílust tehát, amit az elején elkezdtem. De ahogy azt mindig is mondtam, számomra a legélvezetesebb mindig az, ha új karaktereket alkothatok. Jobban kedvelem azt, ha én hozok be vadiúj figurákat egy történetbe, mintha egy már létező valaki kalandjait folytatnám. Ezért írtam bele minden kötetbe legalább egy, eddig még sosem látott újvilági karaktert, aki egy már létező újvilági figura másmilyen változata.

Tehát a két főszereplő most Penge és a Fenegyerek lesz?
Valahogy úgy, igen. Véleményem szerint az Újvilág akkor működik a legjobban, ha visszatekintünk a múltba, és megpróbáljuk kiemelni azt, amitől valami sikeres lett. Az Újvilág az elejétől fogva erről szólt, a régi, eredeti ötletek átemeléséről új környezetbe. A Fenegyereket például mindig is imádtam, és bevallom, nagy rajongója voltam a klasszikus karakter első, sárga-fekete ruhájának. Fogtam tehát ezt a régi elemet, és áthelyeztem az újvilági Fenegyerekre, aki természetesen már nem Matt Murdock, hiszen ő meghalt az Ultimatum során. Van tehát egy új Fenegyerekünk, egy kölyök, aki annyi idős most, mint amennyi Matt volt, amikor elvesztette a látását – csupán annyi a különbség, hogy ő már most, gyerekként megkezdi a szuperhősködést. Vak mestere, Stick edzette, és pár hónap alatt már meg is kapta az álruháját. Szerintem menő ez a sárga-vörös cucc rajta, és egyből meg lehet benne különböztetni a klasszikus univerzum Fenegyerekétől. Minden újvilági karakter különbözik valamennyire az eredetitől, és ezen nem akartam változtatni. Mi értelme lenne az egésznek, ha pont olyanok lennének, mint a klasszikus karakterek? Az újvilági Pókember egy vézna kissrác, az újvilági Amerika Kapitány egy militarista keménylegény, és így tovább.

Miért döntöttél a kötetes megjelenések mellett?
Így szerettem volna jobban kihangsúlyozni, hogy minden egyes sztori egy saját, többé-kevésbé független történet, egyfajta minisorozat. Ha valaki csak egyetlen kötetet olvas el a négyből, az is mindent fog érteni, mert mindnek van eleje, közepe és vége. A karakterek is állandóan változnak, úgyhogy tényleg bárki nekiállhat a 3. kötetnek, még ha nem is olvasta mondjuk az első kettőt. Ugyanakkor Fury egyfajta átkötő elem a négy kötetben, akit ugye lefokoztak a S.H.I.E.L.D. vezetői posztjáról, és Jeph Loeb Carol Danverst rakta a helyére. Fury most már csak a sötétben, a háttérből dolgozik, és közben próbálja visszaszerezni a régi munkáját. Már első alkalommal is bármire kész volt, hogy övé legyen a S.H.I.E.L.D., és most sem fog megrettenni semmitől, hogy kifúrja Danverst. Fury tehát terveket szövöget, bosszúra készül, és valójában szinte mindenben ott van az ő láthatatlan keze.

Köszönjük, Mark!

(Forrás: http://www.comicbookresources.com)

ÚJ MEGJELENÉS

Ismét csak egyetlen hetet kellett várnunk az új sztorira, hiszen alig a 2. befejezése után már itt is a 3. kötet! Ahogy már megszokhattuk, az új kötet új rajzolót is jelent Steve Dillon személyében, és persze új szereplőket is – úgymint a rég nem látott Pengét vagy egy vadonatúj Fenegyereket! A vámpírok pedig máris özönlenek, pedig ez még csak az 1. rész…

ULTIMATE AVENGERS 3 #1
Fejezetcím: Blade versus The Avengers (1. rész)
Írta: Mark Millar
Ceruzarajz: Steve Dillon
Normál borító: Leinil Francis Yu
Gonosztevős alternatív borító: Greg Land
Hologramos alternatív borító: Leinil Francis Yu

Elérkezett Penge durva visszatérésének ideje, és ez csakis egyvalamit jelenthet: jönnek a vámpírok! Valaki mindenfelé véres harapásnyomokat hagy hátra maga mögött, és Penge fakarója készen áll, hogy kiiktassa az illetőt. Lehetséges, hogy egy rejtélyes, vaspáncélos illetőnek is köze van a dologhoz? És ki egyáltalán ez az ismeretlen, aki egy ördögre hajazó álruhában ugrál épületről épületre? Amint a Bosszú Angyalai egyre mélyebbre merülnek titkos küldetéseikben, már senki sem tudja megjósolni, ki fog legközelebb vérre szomjazni, és ki lesz a következő áldozat az étlapon! Harapjatok ti is egyet az Ultimate Avengers legújabb kötetéből, melynek alkotói a két képregénylegenda: MARK MILLAR (Civil War, Kick-Ass) és STEVE DILLON (PunisherMAX)!

Maniac értékelése:
Amerikai kritikák átlaga:

Csak nem tudok közös nevezőre jutni az amcsikkal! Ami nekik tetszik, nekem annyira nem, és fordítva. Azt aláírom, hogy a cím idétlenül hangzik (eredetileg nem Vampire X lett volna?), és azt is, hogy a Marvel szerkesztői nagyon hülyén időzítették a sztorit, hiszen most így egyszerre zajlik a klasszikus univerzumban és az Újvilágban is vámpíros esemény Penge szereplésével. Az is okés, hogy Dillon stílusa egészen másmilyen, mint Pachecóé vagy Yué, de én azért rossznak semmiképp sem mondanám. Persze ez csak magánvélemény. Én nem találtam benne kivetnivalót, és szerintem az eddigi három kötet közül ennek az 1. része volt magasan a legjobb és legeseménydúsabb. Míg az 1. és 2. kötetek nyitányai csak felvezetések voltak, addig itt máris belecsöppenünk az akcióba és a fő konfliktust is megismerjük. Az eredettörténetre sem pazaroltak el most egy teljes számot, úgyhogy nekem ez bizony bejött.

ELEMZÉS

Figyelem!!! Mind közül ez a részleg tartalmazza a legtöbb spoilert!!! Én szóltam!!!

Akkor essünk is neki a 3. kötetnek részletesebben is! Karakterek, események, rejtélyek, kérdések és válaszok – mindezt alant olvashatjátok!

Penge: A többfunkciós, hajlékony Penge tökéletesen követi a fej vonalát, majd kecsesen eltávolítja azt a testtől – amennyiben egy vámpír testéről van szó. Bizony, barátaim, Penge visszatért, bár eddig igazán itt sem volt, hiszen korábban összesen csak pár képkockát kapott az Ultimate Spider-Man oldalain. Most viszont jó pár oldalon át láthatjuk, hogyan dolgozik a legprofibb vámpírvadász! A stílusa laza és kemény, akárcsak az első Hulké, a kegyetlensége a vámpírokkal szemben legalább olyan, mint a Megtorlóé a bűnözőkkel szemben, a kardot pedig olyan mesterien forgatja, mint… hm, nem is tudom, Luke Skywalker? Vagy a fénykard nem játszik? Mindegy. Penge kemény, és nekem elsőre tényleg a Williams-féle Hulk és a Megtorló ugrottak be róla, ahogy egyik pillanatban egy ágyban feküdt három feslett erkölcsű bombanővel (nadrágban), majd a másikban a rárontó vámpírokat kezdte aprítani a legváltozatosabb és legvéresebb módokon. A mi Pengénk tehát nem tér el sokban a klasszikustól, és gyakorlatilag az Újvilágban is ellensége neki már minden vámpír. Azt már az Ultimate Spider-Man Morbius-sztorija óta tudjuk, hogy a vámpírok léteznek az Újvilágban is, és mint most kiderül, egyfajta betegségben szenvednek, attól válnak vérszívó szörnyekké, és a betegséget a harapásaikkal terjesztik. A nagy vámpírklánok jelenlegi vezetője egy bizonyos Anthony, aki valami nagy dobásra készül, és sokkal felkészültebb, mint az eddigi vámpírurak. Pengének még gondjai is lehetnek vele… de a csatlósait most mindenesetre még könnyedén elintézi. Az lenne csak igazán király, ha az Újvilág másik nagy vámpírvadásza, Morbius is csatlakozna hozzá, és együtt aprítanák a vérszívó bestiákat, bár erre nem látok sok esélyt… Ami a vámpírokat illeti, egyelőre úgy tűnik, nem annyira táposak, mint sok más filmben vagy képregényben, és ugyanúgy meghalnak például egy puskalövéstől vagy egy jól irányzott vágástól, mint az emberek – tehát nem csak a fakarók vagy a napfény működnek ellenük. Ja, és a kereszt is csak akkor hatásos ellenük, ha életükben keresztények voltak (WTF?!).
Valódi neve: Ismeretlen
Egyéb neve: Fényjáró
Személyazonossága: Titkos
Foglalkozása: Vámpírvadász
Állampolgársága: Ismeretlen
Születési helye: Ismeretlen
Ismert hozzátartozói: Nincsenek
Csoporthoz tartozása: Nincs
Legfelsőbb iskolai végzettsége: Ismeretlen
Szeme színe: Ismeretlen
Haja színe: Fekete
Első megjelenése: Ultimate Spider-Man Super Special #1 (2002)
Különleges képességei / felszerelése: Penge maga is félig vámpír, így rendelkezik ezen teremtmények minden erejével: emberfeletti erő, állóképesség, gyorsaság és reflexek jellemzik. A felszerelései között sokféle fegyver megtalálható, bár leggyakrabban a kardjait használja harcban, ugyanakkor a nála lévő kereszteket is előszeretettel alkalmazza fegyverként. Mivel csak félig vámpír, ezért nem „örökölte” a vámpírok gyengeségét, és ő képes a napfényben is mozogni – innen a „Fényjáró” név.

A rejtélyes páncélos: Mert egy ismeretlen, rejtélyes figura mindig kell minden sztoriba! Nézzük, mit tudunk erről az alakról. Páncélt visel, méghozzá a régi, klasszikus Vasember-páncélra emlékeztető páncélt – és most a legrégibb, legklasszikusabb páncélra gondolok! Továbbá szemmel tartja Pengét, úgyhogy vagy hozzá, vagy a vámpírokhoz van valami köze… Talán ő lenne az a bizonyos Anthony, a vámpírok vezére? Anthony… úgy mint Tony, azaz Tony Stark? És ezért a Vasember-páncél?! Neeeem, az nem lehet… Vagy igen? Nem, valószínűleg csak azért kell a páncél neki, hogy nappal is tudjon mutatkozni. Gondolom. Egyelőre többet tényleg nem tudunk meg róla, szóval türelem!
Valódi neve: Ismeretlen
Személyazonossága: Titkos
Foglalkozása: Ismeretlen
Állampolgársága: Ismeretlen
Születési helye: Ismeretlen
Ismert hozzátartozói: Nincsenek
Csoporthoz tartozása: Nincs
Legfelsőbb iskolai végzettsége: Ismeretlen
Szeme színe: Kék
Haja színe: Ismeretlen
Első megjelenése: Ultimate Avengers 3 #1 (2010)
Különleges képességei / felszerelése: Egy nagy páncélt visel, amely úgy néz ki, mint a klasszikus Vasember egyik legrégebbi, legelső páncélja.

Ray Connor / Fenegyerek: Hölgyeim és uraim – az új Fenegyerek! Az Újvilágban tényleg kezdenek kifogyni a jó kódnevekből, mert egy új Fekete Özvegy, két új Hulk, valamint egy új Darázs után most egy új Fenegyerek is a színre lépett. Szerencsés módon a magyar fordítás most igazán jól passzol a karakterhez, hiszen tényleg egy gyerekről van szó. Olyan 14 év körülinek tippelem a kis Rayt, akinek szerencsére gyorsan végigpörgetik ebben a számban az előtörténetét, így a későbbiekben haladhatunk tovább gyorsabban. Nem kell mindig egy teljes számot szentelni egy új karakternek, nem igaz? Szóval, Ray élete nagyjából olyan, mint a klasszikus Fenegyereké, azaz valami szörnyű baleset érte, mely során elvesztette ugyan a látását, de a többi érzékszerve emberfeletti módon élessé vált. Egy vak tanítómester, Stick fel is figyel rá, és eldönti, hogy kiképzi a fiút. Tudni kell, hogy annak idején ő volt Matt Murdock mestere is, és most, Matt halála után szüksége van egy új tanítványra, aki folytatja a munkát, amit az első Fenegyerek elkezdett. Stick igazi vérprofi, és néhány hónap alatt harcost nevel Rayből, aki az elődje tiszteletére szintén felveszi a „Fenegyerek” nevet, és még egy övéhez hasonló, csak épp sárga-vörös szerkót is. Stick elmondja a fiúnak, hogy az árnyékok között valójában ősi háború zajlik nindzsák, vámpírok, vérfarkasok, boszorkánymesterek és hasonló rémségek között. Erről a sötét világról alig-alig tudnak páran, de annak idején az első Fenegyerek is küzdött már velük az utcákon, így Rayre is ez a feladat vár. Itt most megint kiborulhat az egyszeri újvilági rajongó, hogy hogy jönnek ezek a fantázialények a realisztikus Újvilágba, de hát a vámpírokról már eddig is tudtunk, és ha már volt Sátán, Pokol, Asgard, démonok és mágia, akkor ez is belefér, ha rendesen, következetesen írják meg. Én személy szerint még nem ítélkezem e témában, és megvárom, milyen módon mutatják be a továbbiakban a vámpírok világát. Ja, és hogy mi lett a sorsa Raynek ebben a számban? Nem sokáig húzta vele az időt Millar, az biztos: nem sokkal azután, hogy ő lett az új Fenegyerek, meglátogatta Stick mesterét, akin épp akkor már egy falka vámpír falatozott… az élükön a vámpírrá változott okoska Hulkkal! VÁÁÁÁ!!! És mielőtt Ray megmukkanhatna, máris vámpírok vetik magukat rá! VÁÁÁÁ!!! Ennyi lett volna az új Fenegyerek pályafutása…?
Neve: Ray Connor
Személyazonossága: Titkos
Foglalkozása: Kalandor, önjelölt igazságosztó
Állampolgársága: Ismeretlen, valószínűleg amerikai
Születési helye: Ismeretlen
Ismert hozzátartozói: Meg nem nevezett anya
Csoporthoz tartozása: Nincs
Legfelsőbb iskolai végzettsége: Ismeretlen
Szeme színe: Ismeretlen
Haja színe: Vörösesbarna
Első megjelenése: Ultimate Avengers 3 #1 (2010)
Különleges képességei / felszerelése: A Fenegyerek hallása, szaglása, tapintása és ízlelése emberfeletti szinten áll. Ezek együtt alkotják a „radar” képességét, mellyel a látást pótolja. Profi akrobata és ügyes harcos. A fegyvere egy igen veszélyes gumibot, amelyből hosszú kötelek engedhetők ki, és melyek segítségével lengedezhet nagy magasságokban.

Banner / Hulk: Okoska Hulk, minden idők legbénább Hulkja épp most lett komoly fenyegetés! Hogy hogyan, azt egyelőre nem tudjuk, de a vámpírok őt is csapdába csalták, és magukhoz hasonlóvá változtatták. Fel bírjátok mérni ennek a veszélyét? Egy vámpírrá változott Hulk! Megállíthatatlan és vámpírkórt terjeszt mindenfelé! Ha a vámpírok vezére, Anthony azt tervezi, hogy rajta keresztül fertőzi meg a szuperhősök közösségét, akkor nagyon jó úton halad a siker felé. Az eddig szelíd, barátságos behemótot most már semmi sem fogja vissza, és csak hatalmas vérszomja kielégítésének él. A vámpírok máris szereztek a segítségével két új áldozatot: Sticket, a vak tanítómestert, és tanítványát, az új Fenegyereket. Ki lesz a következő? És ki fogja tudni megállítani a Hulk-erejű vámpírszörnyet?
Különleges képességei / felszerelése: Hulk vámpírként immár mások vérére szomjazik, és talán még az eddiginél is erősebb lett, de valószínűleg ilyen állapotában már nem mehet ki a napfényre.
Jelenlegi státusz: Vámpírrá változott

A Bosszú Angyalai: Csupán az utolsó két oldalon kapcsolódnak be hőseink a buliba, és egyelőre nem tudják, mire véljék a megnövekedett vámpíraktivitást. Nincs mit tenni – mivel a Különítmény mással van elfoglalva, ezért nekik kell utánajárni az ügynek. Fel kell állítani még egy titkos osztagot, és véget vetni a vámpíruralomnak! Nyilván nem lenne rossz ötlet ehhez a melóhoz Pengét és a Williams-féle Hulkot is beszervezni, de majd meglátjuk, milyen tagokat szerez most Fury. És hé: talán most kivételesen hasznos lehetne Túró Rhodey is, hiszen abban a böszöm páncélban nem kell tartania a vámpírharapásoktól!
Tagok: Nick Fury (csapatvezető), Steve Rogers / Amerika Kapitány, Clint Barton / Sólyomszem, Monica Chang / Fekete Özvegy

Igen – ha csak végiglapozzuk, az utolsó két oldalig akár egy klasszikus cím is lehetne ez a sok klasszikus kinézetű szereplő miatt. Igen – Ray Connor története és kinézete egy az egyben a klasszikus Matt Murdocké. Igen – Dillon rajzai Pachecóhoz és Yuhoz képest talán nem olyan szépek. De a történet pörög, a szereplők a helyükön vannak, a vámpírok pedig új elemet hozhatnak az Újvilág rendszerébe. Várjátok ki legalább a következő számot, mielőtt leírnátok ezt a kötetet.

ELŐZETES

És még mindig nem állunk meg! Figyelmeteket a novemberi hónapra vessétek, gyermekeim, amikor is a 3. kötet 4. száma érkezik majd. Még több vámpír, még több Penge, még több vér! Garantált szórakozás kicsiknek és nagyoknak!

ULTIMATE AVENGERS 3 #4
Írta: Mark Millar
Ceruzarajz: Steve Dillon
Borító: Greg Land
Várható megjelenés: 2010. november 10.

A Bosszú Angyalainak legújabb ellensége az X Vámpír! Most, hogy Amerika Kapitányt is megharapták, a szuperkatonából szupervámpír lett, és a tét nagyobb, mint valaha. Penge pedig végre felfedi az X Vámpír valódi szándékait – de vajon a hősök képesek lesznek megállítani ezt a rejtélyes ellenséget? Vagy talán ők is már csak egy harapásra vannak a kárhozott örökléttől?

És még Greg Land borítója is bejövős.

Oldalak: 1 2 3